Франція першою у світі заборонила короткі перельоти

Уряд Франції заборонив авіакомпаніям здійснювати регулярні внутрішні рейси за наявності зручної альтернативи у вигляді поїзда.

“Я присвятив себе цьому. Ми перші, хто це зробив”, – заявив президент Франції Емманюель Макрон після офіційної публікації документа 23 травня.

З постанови уряду Франції №2023-385 випливає, що заборонені авіарейси між містами країни, якщо їх з’єднують прямі поїзди з часом у дорозі не більше 2,5 години.

У документі зазначається, що поїзди мають курсувати понад 8 годин на день протягом усього року.

Вестиме облік заборонених маршрутів міністр уряду, відповідальний за цивільну авіацію. Двічі на рік перед початком літнього та зимового сезону навігації він інформуватиме авіакомпанії про маршрути, польоти на яких заборонені.

Постанова про заборону внутрішніх авіарейсів діятиме три роки. За допомогою цього заходу Франція хоче зменшити викиди парникових газів, що виникають під час польоту літаків.

Документ: Décret no 2023-385 du 22 mai 2023

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!