SkyUp евакуював останній літак із аеропорту Бориспіль

Українська авіакомпанія SkyUp увечері 4 квітня змогла евакуювати свій останній літак із аеропорту Бориспіль.

Пілоти Boeing 737-800 SkyUp з реєстрацією UR-SQP увімкнули передавач літака в небі недалеко від Чернівців. Завдяки цьому повітряне судно зафіксував онлайн-радар Flightradar24.

Передавач літака передавав інформацію про те, що він слідує з аеропорту Бориспіль до румунського міста Ясси. У Румунії авіалайнер приземлився о 20.06.

Маршрут полета самолета SkyUp Boeing 737-800 UR-SQP
Маршрут полета самолета SkyUp Boeing 737-800 UR-SQP. Скриншот: Flightradar24

На момент початку російського вторгнення SkyUp встиг евакуювати з України майже всі літаки. В аеропорту Бориспіль залишався лише один борт – Boeing 737-800 із реєстрацією UR-SQP.

Вночі 24 лютого 2022 року пілоти підняли цей літак у небо та взяли курс на Кишинів.

Проте після вильоту з Борисполя диспетчери наказали льотчикам повернутися до аеропорту вильоту. Це було пов’язано з тим, що небо над Україною закрили для цивільних літаків.

На даний момент це третя успішна евакуація пасажирського літака з аеропортів України з моменту широкомасштабного російського вторгнення. 2 квітня 2022 року “Роза Вітрів” евакуювала зі Львова літак ATR-72. 13 вересня 2022 року також зі Львова свій Airbus A320 зміг вивезти лоукостер Wizz Air.

До сьогоднішнього дня з відкритих джерел було відомо лише про одну успішну евакуацію літаків з аеропорту Бориспіль.

20 грудня 2022 року Туреччина евакуювала два військово-транспортні літаки Airbus A400. Вони прибули до Борисполя в ніч із 23 на 24 лютого 2022 року та залишалися заблокованими через закриття повітряного простору України.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!