Emirates розкрила дані про популярність інтернету в літаках

Найбільша авіакомпанія ОАЕ з базою у Дубаї Emirates розкрила інформацію про популярність послуги Wi-Fi інтернету на борту літаків. У середньому щомісяця до мережі під час польоту підключається 450 тис. пасажирів Emirates.

Хоча число здається приголомшливим, за даними авіаперевізника, у 2023 року лише 10% усіх його пасажирів використовують Wi-Fi інтернет під час польоту. І це число враховує зростання користування послугою на третину після того, як у січні 2023 року Emirates зробила деякі пакети доступу безкоштовними для учасників програми лояльності.

Найбільшою популярністю Wi-Fi інтернет користується на рейсах до Америки. Послугою користуються 20% пасажирів у цих напрямах. Далі йдуть маршрути до Європи та Африки, на яких 11% мандрівників використовують можливість вийти до мережі.

З цієї статистики можна зробити висновок, що найрідше пасажири підключаються до Wi-Fi інтернету в літаках на рейсах Emirates до Азії.

Цей феномен можна пояснити тим, що пасажири в розвинених країнах Азії звикли до високої швидкості наземного інтернету, і їх не влаштовує дорогий супутниковий інтернет у літаках.

Подібна ситуація стала однією з причин, чому найбільша авіакомпанія Південної Кореї Korean Air тривалий час не встановлювала супутникове обладнання для виходу у мережу на своїх авіалайнерах. Авіаперевізник вирішив запустити послугу лише у червні 2023 року.

Устаткування для літаків для передачі інтернет-даних коштує мільйони доларів. Emirates заявила, що вже витратила на нього понад $300 млн., щоб оснастити флот, який включає майже 250 повітряних суден.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!