Відомий журналіст показав, в якому стані відремонтована смуга в аеропорту Херсон

Чи зберіглася відремонтована смуга в аеропорту Херсон в Чорнобаївці показав відомий журналіст Юрій Бутусов на своєму youtube-каналі.

На відео авторства Богдана Пападіна можна побачити, що смуга перебуває в задовільному стані. Автор проїхав на автівці по смузі та зафільмував її стан.

На диво, після 8-місячних боїв на поверхні відсутні кратери від снарядів. Утім, поверхня всипана металевими уламками та пошкоджена від того, що по ній їздив важкий військовий гусеничний транспорт.

Уламки снарядів на злітно-посадковій смузі аеропорту Херсон
Уламки снарядів на злітно-посадковій смузі аеропорту Херсон. Скріншот з відео Богдана Пападіна

Ремонт смуги в аеропорту Херсон почали в вересні 2021 року та завершили основні роботи наприкінці грудня — на рік раніше плану.

Перед початком широкомасштабного вторгнення будівельники навіть встигли нанести розмітку та встановлювали на смугу світлосигнальне обладнання.

Її відкриття було заплановано на кінець березня 2022 року. Передбачалося, що після цього польоти в Херсон відновлять авіакомпанії Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Ryanair, МАУ, Bees Airline.

У рамках реконструкції смуги її довжину збільшили з 2500 метрів до 2600 метрів, ширину — з 42 до 60 метрів та вкрили більш міцним шаром асфальту. Такі роботи дозволили приймати б в Херсоні трансконтинентальні важки літаки Boeing 767.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!