ДБР розслідує пограбування аеропорту «Київ» у перші дні війни

Державне бюро розслідувань заявило, що відкрило кримінальне провадження через розкрадання майна аеропорту «Київ» (Жуляни) у перші дні війни.

Слідчі хочуть перевірити, чи не перевищили військові свої повноваження під час вилучення транспорту аеропорту та іншого майна. Окрім того, бюро вивчить правомірність наказу про пошкодження злітно-посадкової смуги аеропорту, що не обумовлювалось військовою необхідністю.

«ДБР не займалось і не займатиметься переслідуванням військових, які віддано захищають Батьківщину, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитись на війні», — повідомили в ДБР.

Обороною аеропорту «Київ» з кінця лютого до початку квітня керував генерал Сергій Кривонос. За його словами, спочатку військові заблокували смугу і замінували її. Після цього вони облаштували інженерні споруди та створили систему вогню.

Кривонос також розповідав, що аеропорт вберегли не тільки від ворога, але і від мародерів: “Аеропорт не розікрали і не розтрощили, банкомати не вскривали”.

Утім, за даними декількох джерел, в терміналі аеропорту, в якому не було військових дій, «розграбований склад Duty Free, відкриті усі двері кабінетів, перевернуто, зламано і перерито все, що тільки можна».

В іншому аеропорту Києва – Борисполі, де так само не допустили російського десанту, теж не змогли вберегти аеродром без мародерства. Свідчення цього публікувалися в каналах Телеграм в перші дні вторгнення Росії в Україну.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!