Санкції залишили пасажирів Аерофлота без розваг та інтернету

Західні санкції залишили пасажирів найбільшої російської авіакомпанії «Аерофлот» без стрімінгової системи розваг та доступу в інтернет під час польоту.

До російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року «Аерофлот» надавав можливість пасажирам підключитися до бортової мережі Wi-Fi. Після цього пасажири могли переглядати фільми або виходити в інтернет.

Сервіс надавався на літаках європейського виробництва Airbus A320, A321 та американського виробництва Boeing 737.

Доступ в інтернет зник на більшості літаків «Аерофлоту» ще в березні 2022 року. Це сталося після того, як іноземні провайдери перестали обслуговувати обладнання  та надавати авіакомпанії оновлення програмного забезпечення, яке необхідне для роботи систем.

Локальна мережа Wi-Fi з розважальним контентом у літаках попрацювала ще декілька місяців та була відключена восени. В офіційному повідомленні на своєму телеграм-каналі «Аерофлот» пояснив це «відмовою закордонних постачальників від надання послуги».

Авіаперевізник заявив, що хоче відновити роботу розважальної системи до Нового року та працює «над вітчизняним рішенням». Поки ж воно недоступно, «Аерофлот» порадив пасажирам влаштувати собі в польоті «діджитал-детокс» за допомогою читання книг, сну або медитації.

До лютого 2022 року найбільший російський авіаперевізник активно встановлював на свої літаки обладнання для забезпечення доступу в інтернет. Лише в 2021 році супутникові антени з’явилися на 34 літаках.

Парк «Аерофлоту» наразі складається лише з літаків західного виробництва Airbus та Boeing. Санкції ЄС та США заборонили постачання в Росію нових літаків та запчастин до раніше поставлених авіалайнерів. Це означає, що з часом російські авіакомпанії будуть змушені ставити під паркан все більше літаків Airbus та Boeing, або замовляти для них контрафактні деталі.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!