Аеропорт Рига відновив доковідні показники, незважаючи на втрату рейсів з Росії

Аеропорт Рига в січні 2023 року майже повністю відновив доковідні показники прямого пасажиропотоку, незважаючи на втрату рейсів з Росії.

До російського вторгнення в Україну в Ригу літали літаки з Москви та Санкт-Петербургу. З березня 2022 року всі рейси між Латвією та Росією припинені.

За офіційними даними, у січні 2023 року аеропортом Рига скористалися 414,6 тис. мандрівників. Прямий пасажиропотік склав 333 тис. осіб — це лише на 3,9% менше, ніж в доковідний січень 2019 року.

Кількість рейсів за звітний період склала 4 355 — це на третину менше, ніж у січні 2019 року.

Відновити пасажиропотік через Ригу вдалося завдяки тому, що авіакомпанії почали використовувати літаки більшої місткості та покращили їхнє завантаження.

У середньому рейси в Ригу та з Риги мали завантаження 70%. На літаки на деякі курортні напрямки були продані усі квитки.

«Прогнози авіаперевізників на найближчі місці є стабільними і дозволяють нам передбачити подальше відновлення», — заявила голова правління аеропорту Лайла Одіна.

Основний пасажиропотік у Ризі сформували дві авіакомпанії, які базують тут літаки. 51% пасажирів перевезла державна латвійська airBaltic, 32% —  лоукостер Ryanair. Доля транзиту склала 20% — кожен п’ятий пасажир робив пересадку у Ризі на інший рейс.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!