Qatar Airways вперше полетіла на Boeing 737 MAX завдяки санкціям проти Росії

Перший літак Boeing 737 MAX 8 у флоті Qatar Airways 9 травня здійснив регулярний політ. Авіакомпанія повідомила, що він полетів із Дохи до Кувейту. Польоти на Boeing 737 MAX 8 у Катарі стали можливими вже зараз завдяки американським санкціям проти Росії.

Основу флоту Qatar Airways для польотів на середні відстані становлять європейські авіалайнери сімейства A320. Однак після конфлікту між авіакомпанією та виробником кілька років тому Airbus скасував замовлення Qatar Airways на 50 нових літаків A321.

Через це авіакомпанія у 2022 році підписала з американським виробником Boeing меморандум про постачання до 50 Boeing 737 MAX – конкурента європейських літаків для ліній середньої довжини.

З моменту анонсу цього замовлення до постачання авіалайнера нової моделі у флот катарської авіакомпанії пройшло трохи більше року — дуже малий термін в авіації. Це пов’язано з тим, що Qatar Airways отримала літак із заводським номером 43329, який раніше призначався російської авіакомпанії S7 Airlines.

Boeing випустив цей авіалайнер наприкінці 2021 року та навіть пофарбував у ліврею S7 Airlines, проте не встиг передати його замовнику до російського вторгнення в Україну.

Після цього влада США запровадила санкції, які заборонили постачання американських літаків та авіаційних запчастин до Росії. Так літак замість Росії вирушив до Катару, де він почав виконувати польоти Qatar Airways під новою реєстрацією A7-BSC.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!