Антонов знайшов роботу для двигунів із літака-гіганта Ан-225 Мрія

Державне підприємство «Антонов» почало використовувати двигуни зі знищеного авіалайнера-гіганта Ан-225 Мрія на своїх літаках Ан-124 Руслан.

“Загалом на Ан-225 Мрія шість двигунів. Три з них ми демонтували та відремонтували. Два з них вже працюють на літаках Ан-124”, – розповів заступник гендиректора ДП “Антонов” Максим Саноцький.

За його словами, у розпорядженні «Антонова» п’ять працюючих Русланів. Наразі вони базуються у німецькому місті Лейпциг.

Двигуни з Мрії змогли поставити на Руслани, оскільки обидва літаки використовують силові установки одного типу Д-18Т.

Перед російським вторгненням з Ан-225 Мрія зняли один із двигунів, щоб поставити на Ан-124, який вирушав у комерційний рейс.

Механізм роботи ДП «Антонов» передбачав ротацію двигунів між літаками. Їх знімали з авіалайнерів, які не використовувалися, та ставили на повітряні судна, які мали замовлення на перевезення вантажів.

У ніч перед російським вторгненням відсутній двигун встановили на Ан-225, розповідав командир екіпажу літака Дмитро Антонов. Проте, за його словами, від керівництва «Антонова» вказівки на евакуацію літака не надійшло. Наразі правоохоронні органи України розслідують цю ситуацію.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!