Авіакомпанія Qantas показала розкішний перший клас для наддалеких перельотів

Австралійська авіакомпанія Qantas показала концепт розкішних салонів першого та бізнес-класів, які з’являться у її літаках Airbus A350 наприкінці 2025 року.

Авіалайнери з новими салонами виконуватимуть наддалекі рейси у рамках проекту Sunrise (схід сонця) з Австралії в Нью-Йорк і Лондон. Їхня тривалість наближається до 20 годин.

Оновлений перший клас нагадуватиме номер у бутик-готелі. Каюта матиме повноцінне 2-метрове ліжко, окреме крісло, гардероб та 32″ екран розважальної системи. За бажанням, пасажир першого класу зможе запросити у свою каюту іншу людину на обід, оскільки там передбачені два місця для сидіння.

Загалом у літаку передбачені лише шість кают першого класу. Вони будуть розташовані у два ряди по схемі 1+1+1 в ряд.

Перший клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise
Перший клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise. Графіка: Qantas
Перший клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise
Перший клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise. Графіка: Qantas

Оновлений бізнес-клас матиме крісла, які перетворюються у ліжко, 18″ екран та великий стіл, на якому можна розмістити ноутбук для роботи. Додаткову приватність забезпечуватимуть двері-купе.

Загалом у салоні бізнес-класу передбачено 52 крісла. Вони будуть розташовані за схемою 1+2+1. Така розсадка дозволить кожному пасажиру отримати доступ до проходу. Отже, щоб вийти, пасажиру не потрібно буде турбувати іншого мандрівника.

Бізнес-клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise
Бізнес-клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise. Графіка: Qantas
Бізнес-клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise
Бізнес-клас в Airbus A350 Qantas, проект Sunrise. Графіка: Qantas

В обох салонах всі пасажири зможуть скористатися розетками, бездротовими зарядками та Wi-Fi-інтернетом. Оновлена розважальна система дозволить мандрівникам приєднувати до неї власні бездротові Bluetooth-навушники.

Оновлення сервісу передбачили також для пасажирів економічного класу. Вони зможуть розім’ятися під час довгих польотів в спеціально відведених зонах, де є простір для фізичних вправ. В салоні A350 передбачено одразу дві таких зони.

За даними Qantas, розробку нових салонів літаків для наддалеких рейсів почали ще 5 років тому. У ній брали участь технічні спеціалісти, дизайнери та науковці з університету в Сіднеї.

Основне завдання було спроектувати такі салони, щоб пасажир почував себе добре під час довготривалих перельотів. З цієї причини авіакомпанія відмовилася від великої кількості місць в салоні. Замість 300 крісел у літаку A350 Qantas буде розміщено 238 місць.


Розповідаємо цікаво про авіацію. Підписуйтесь на наш канал в Telegram

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!