Літак SkyUp загорівся в Судані під час спроби держзаколоту

Літак Boeing 737 українського лоукостера SkyUp загорівся під час спроби державного перевороту в Судані. Столичні повітряні ворота в Хартумі захопив спецназ Судану, який протистоїть регулярній армії.

На відео очевидців з аеропорту в Хартумі видно, що горить один із двох авіалайнерів SkyUp, які стояли поряд.

На віддаленій стоянці можна бачити пожежу іншого літака — Airbus A330. Авіакомпанія Saudia підтвердила, що це її борт, який мав вилітати в Ер-Ріяд.

На даний момент відомо, що в Судані на умовах мокрого лізингу працювали українські екіпажі та два літаки SkyUp. Це Boeing 737-800 з номерами UR-SQA та UR-SQH.

Оновлений коментар SkyUp щодо ситуації:

15 квітня в Судані розпочались бойові дії. Наразі відомо про спрацювання аварійного радіобую на одному з двох літаків авіакомпанії SkyUp, що знаходяться в аеропорту міста Хартум. Встановити стан літака та можливі пошкодження на даний момент неможливо.

36 співробітників, що перебувають у країні, наразі знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок.

Наше головне завдання зараз — організувати безпечні умови перебування співробітників та допомогти їм якнайшвидше залишити країну. Ми займаємось цим разом із Посольством України в Єгипті, Почесним Консульством України в Судані, МЗС України та іншими державними структурами. Ми обов’язково повідомимо про вирішення ситуації, як тільки це буде можливо.

Літаки SkyUp Airlines перебувають в Судані в рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Египет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!