Розсекречене відео: як російський винищувач пошкодив американський розвідувальний літак

Відео моменту, як російський винищувач Су-27 пошкодив американський безпілотний літак розвідки MQ-9 Reaper, оприлюднило Європейське командування Збройних сил США.

Інцидент трапився у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем 14 березня. Відео події оприлюднили через 2 дня, оскільки Пентагон проводив роботи щодо розсекречення даних.

На відео можна побачити, як Су-27 при наближенні до MQ-9 починає зливати паливо та проходить дуже близько до безпілотника. У цей момент через виникнення перешкод переривається трансляція відео.

Далі можна побачити, що американський дрон має неушкоджений гвинт та продовжує політ.

Під час другого зближення Су-27 знов починає злив палива, пролітає ще ближче до MQ-9 та зіштовхується з ним. Через це трансляція з камери безпілотника переривається на 60 секунд. Після відновлення картинки можна побачити, що лопатя гвинта MQ-9 пошкоджена.

Пошкоджений гвинт MQ-9 після зіткнення з Су-27
Пошкоджений гвинт MQ-9 після зіткнення з Су-27. Скріншот з відео U.S. Air Force

Європейське командування Збройних сил США в офіційній заяві назвало такі дії росіян «небезпечними та непрофесійними, через що обидва літаки були близькими до катастрофи».

Через пошкодження гвинта Повітряні сили США, які керували розвідувальним дроном, були змушені потопити його в міжнародних водах.

«Наш MQ-9 виконував рутинні операції в міжнародному повітряному просторі, коли був перехоплений та пошкоджений російським літаком, що призвело до катастрофи та повної втрати MQ-9», — розповів командувач Повітряних сил США в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер.

Він додав, що літаки США та союзників продовжать і далі працювати в міжнародному повітряному просторі, та закликав росіян поводитися професійно та безпечно.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!