У Баку неочікувано приземлився найбільший пасажирський літак у світі

Найбільший пасажирський літак у світі Airbus A380 (реєстрація VH-OQH) з кенгуру на хвості неочікувано приземлився в аеропорту Баку 23 грудня.

Цей літак австралійської авіакомпанії Qantas мав доставити сотні пасажирів з Сіднею в Лондон з проміжною посадкою в Сінгапурі, натомість сів в столичному аеропорту Азербайджану.

В аеропорту Баку повідомили, що екіпаж літака-гіганта прийняв таке рішення через те, що спрацював датчик диму у вантажному відсіку. Це дуже серйозна ситуація — у разі, якщо задимлення справжнє, воно може перерости у пожежу та призвести до катастрофи. Тому посадку для перевірки потрібно здійснити у найближчому аеродромі.

Пілоти виявили проблему, коли пролітали над Грузією. Через габарити літака вони не могли приземлитися у Тбілісі, тому розвернули повітряне судно назад та успішно сіли в Баку. Тут австралійський A380 зустріли пожежники.

Пожежники аеропорту Баку перевіряють, чи є полум'я на борту Airbus A380 Qantas
Пожежники аеропорту Баку перевіряють, чи є полум’я на борту Airbus A380 Qantas. Фото: аеропорт Баку

У столиці Азербайджану пасажирів аварійного рейсу розмістили в готелях, повідомила прес-служба аеропорту Баку.

За декілька годин на підміну A380 VH-OQH з Сіднею вилетів інший літак аналогічного типу з реєстрацією VH-OQD. Увечері 24 грудня він вже прибув в Азербайджан.

Поки спеціалісти з’ясують причину спрацювання датчику диму, підмінний літак забере пасажирів з Баку до Лондона.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!