Пасажирський літак затонув в озері після спроби посадки в Танзанії

Регіональний літак ATR-42 6 листопада 2022 року під час спроби посадки в місті Букоба в Танзанії затонув в озері Вікторія.

На борту знаходились 43 пасажири та члени екіпажу. З них вижили 24, загинули 19 осіб. За даними місцевої влади, обидва пілоти вижили та одразу після пригоди передали інформацію з кабіни пілотів, але потім прем’єр-міністр Танзанії повідомив про їхню можливу загибель.

За даними очевидців, ATR-42 перед зануренням у воду летів у зоні поганої погоди. Перед посадкою в аеропорту Букоби, злітна смуга якого виходить на берег озера, спостерігались сильні злива та вітер.

На відео, які оприлюднили в мережі очевидці, видно, що літак затонув недалеко від берегу. Утім, глибини виявилося достатньо, щоб повністю затопити фюзеляж, в якому перебували люди. З води виступають лише крило та хвіст повітряного судна.

Літак ATR-42, що затонув, має реєстрацію 5H-PWF та належить приватній авіакомпанії Precision Air, яка виконує регіональні рейси. Завод ATR у Франції випустив авіалайнер в 2010 року. З того моменту єдиним його експлуатантом була Precision Air.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!