Прикордонники проводять експеримент в Борисполі
Прикордонники проводять експеримент в Борисполі
Державна прикордонна служба України продовжує підготовку до „Євро-2012”. У цьому контексті відомством проведено роботу з імплементації чинної нормативної бази до європейського законодавства, розроблено та впроваджено новітні технології прикордонного контролю та відомчі стандарти культури персоналу. Наразі проходить експлуатація дослідного зразка підсистеми з функціями обробки інформації про громадян України, які перетинають державний кордон, та їхніх паспортних документів з використанням електронних карток. Роботу дослідного зразка розпочато в міжнародному аеропорту „Бориспіль”.
Суть експерименту: громадянину України видається електронна картка з інформацією про закордонний паспорт та його власника. При зчитуванні дана інформація автоматично обробляється комплексом „Гарт-1/П”, тобто проводиться перевірка за оперативними базами даних та обліковується у базі. Деякі операції здійснюються громадянами самостійно без втручання інспекторів прикордонного контролю, зокрема – прикладання картки до приладу для зчитування інформації. Це дає можливість зменшити час на оформлення пасажирів. Під час експерименту особлива увага звертається на такі функціональні можливості підсистеми як час проходження прикордонного контролю та ергономічність нового зразка автоматизованого робочого місця „Інспектор-С” (розміри моніторів, літер, кольори екранних форм, їх розташування, послідовність тощо). Враховуватиметься й думка громадян щодо практичності підсистеми (конфігурація турнікетів, порядок їх відкриття–закриття, шумність роботи тощо).
Модернізований комплекс автоматизації прикордонного контролю має непогані перспективи. Зокрема, у разі запровадження на українському кордоні біометричного контролю його з мінімальними затратами та у найкоротший термін можна переобладнати під роботу з біометричними даними. Зчитувач електронних карток можна замінити сканером, у який додатково вмонтовується камера та пристрій для ідентифікації відбитків пальців.
Використання електронних карток дозволить автоматизувати процедуру перевірки паспортних документів і у залізничних пунктах пропуску. Особливо це важливо під час оформлення потягів у пунктах пропуску на східній ділянці державного кордону, де рух доволі інтенсивний, а громадяни перетинають кордон за внутрішніми паспортами. З цієї ж причини нововведення стане актуальним й у автомобільних пунктах пропуску на українсько-російському та українсько-білоруському кордоні.
http://www.pvu.gov.ua/control/uk/publis ... t_id=62916
Суть експерименту: громадянину України видається електронна картка з інформацією про закордонний паспорт та його власника. При зчитуванні дана інформація автоматично обробляється комплексом „Гарт-1/П”, тобто проводиться перевірка за оперативними базами даних та обліковується у базі. Деякі операції здійснюються громадянами самостійно без втручання інспекторів прикордонного контролю, зокрема – прикладання картки до приладу для зчитування інформації. Це дає можливість зменшити час на оформлення пасажирів. Під час експерименту особлива увага звертається на такі функціональні можливості підсистеми як час проходження прикордонного контролю та ергономічність нового зразка автоматизованого робочого місця „Інспектор-С” (розміри моніторів, літер, кольори екранних форм, їх розташування, послідовність тощо). Враховуватиметься й думка громадян щодо практичності підсистеми (конфігурація турнікетів, порядок їх відкриття–закриття, шумність роботи тощо).
Модернізований комплекс автоматизації прикордонного контролю має непогані перспективи. Зокрема, у разі запровадження на українському кордоні біометричного контролю його з мінімальними затратами та у найкоротший термін можна переобладнати під роботу з біометричними даними. Зчитувач електронних карток можна замінити сканером, у який додатково вмонтовується камера та пристрій для ідентифікації відбитків пальців.
Використання електронних карток дозволить автоматизувати процедуру перевірки паспортних документів і у залізничних пунктах пропуску. Особливо це важливо під час оформлення потягів у пунктах пропуску на східній ділянці державного кордону, де рух доволі інтенсивний, а громадяни перетинають кордон за внутрішніми паспортами. З цієї ж причини нововведення стане актуальним й у автомобільних пунктах пропуску на українсько-російському та українсько-білоруському кордоні.
http://www.pvu.gov.ua/control/uk/publis ... t_id=62916
Re: Прикордонники проводять експеримент в Борисполі
а где можна посмотреть образец этой карточки?
белый кусок пластика, в середине которого миничипDima писав:а где можна посмотреть образец этой карточки?
серьезно? без фотки и всякой инфо? что-то типа телефонной карточки начала 2000-х? я думал будет что-то подобное как в Штатах.
- Вкладення
-
- newppt_card.jpg (18.45 Кіб) Переглянуто 6532 разів
Карточка для того, чтобы у погранца сразу же на компе засветились данные вашего бумажного международного паспорта. Вы приходите, он смотрит паспорт, сверяет вашу физиономию и отдает. Вы идете дальше. Международные паспорта у американцев тоже бумажные)) Штампы то куда ставить?Dima писав:серьезно? без фотки и всякой инфо? что-то типа телефонной карточки начала 2000-х? я думал будет что-то подобное как в Штатах.
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
а тіпа машинно-читний код внизу паспорта не дозволяє зробити select з бази і побачити інфу ... чергова стіралка бабла галубців і спроби загрузити едапс
а фіг його знає. Бо що наші, що польскі... проводять читалкою... але потім все вручну набирають...
Ну а відносно попилу бабла... щось в тмоу є.. бо поставили ті турнікети, а людей в кабінках немає))
Ну а відносно попилу бабла... щось в тмоу є.. бо поставили ті турнікети, а людей в кабінках немає))
то что пасспорта у америкосов бумажные я знаюAlexander писав:Карточка для того, чтобы у погранца сразу же на компе засветились данные вашего бумажного международного паспорта. Вы приходите, он смотрит паспорт, сверяет вашу физиономию и отдает. Вы идете дальше. Международные паспорта у американцев тоже бумажные)) Штампы то куда ставить?Dima писав:серьезно? без фотки и всякой инфо? что-то типа телефонной карточки начала 2000-х? я думал будет что-то подобное как в Штатах.

та карточка "общегражданский паспорт", типа нашего украинского. А для контроля в Борисполе городить такие Ай-ди дорого, хотя для отмывания денегDima писав:то что пасспорта у америкосов бумажные я знаюAlexander писав:Карточка для того, чтобы у погранца сразу же на компе засветились данные вашего бумажного международного паспорта. Вы приходите, он смотрит паспорт, сверяет вашу физиономию и отдает. Вы идете дальше. Международные паспорта у американцев тоже бумажные)) Штампы то куда ставить?Dima писав:серьезно? без фотки и всякой инфо? что-то типа телефонной карточки начала 2000-х? я думал будет что-то подобное как в Штатах.но эта карточка может использоваться вместо пасспорта для поездок в Мексику, Канаду, и Карибские страны. То я думал, что эта наша карточка будет что-то похожее, с какой-то информацией

аааа, а где ее можна получить? а то никакой инфо нигде не нашел.
терминал Б, зона киосков авиакомпаний, прилегающих к окну, которое выходит на привокзальную площадь, там киоск погранцов будет. В достроенной части (в тех 2 метрах, которые вынесли в сторону привокзальной площади)Dima писав:аааа, а где ее можна получить? а то никакой инфо нигде не нашел.
- foist
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Насколько я знаю уже не выдают... Недавно перестали 

бабло попиляли, теперь можно и отдохнуть?foist писав:Насколько я знаю уже не выдают... Недавно перестали

вот блин, не успел 

Востаннє редагувалось 12 липня 2010, 00:59 користувачем Dima, всього редагувалось 1 раз.
- foist
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Ну вроде не так... Насколько я знаю, это было бесплатно, т.е. просто эксперимент как писали. Сейчас бесплатные карточки закончились - а когда буду платные не понятно. Как и не понятно почёмAlexander писав:бабло попиляли, теперь можно и отдохнуть?foist писав:Насколько я знаю уже не выдают... Недавно перестали

платные карточки для пересечения границы? Вы шутите? Не будет такого
да уж, если платные будут, то я пас 

-
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Зробив таку картку. Поки не закрили віконце видачі - зробити було не складно і швидко. Але щось у них не завжди система добре працює
Через раз перевіряють за старою схемою, і навіть коли картка зчитується, не завжди перевіряють швидко. Коли немає черги - простіше пройти в звичайне віконце, а от коли черга велика - картка таки допомагає.

- foist
- Airbus A319
- Контактна інформація:
А уточни плиз в каком окошке и что для этого нужноOmIgor писав:Зробив таку картку. Поки не закрили віконце видачі - зробити було не складно і швидко. Але щось у них не завжди система добре працюєЧерез раз перевіряють за старою схемою, і навіть коли картка зчитується, не завжди перевіряють швидко. Коли немає черги - простіше пройти в звичайне віконце, а от коли черга велика - картка таки допомагає.

Я бы тоже хотел. Завтра там буду
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість