Люфтганза (LH)

de-bugger
Airbus A340
Контактна інформація:

Re: Люфтганза (LH)

Повідомлення de-bugger »

made_in_ukraine писав:Ну і ще одна покращення від Lufthansa:

New rebooking policy:

If LH-operated flight is cancelled/time-changed that does not allow passengers to have a valid connection on LH-operated flights, rebooking for free for partner airlines is only possible into the same booking class/fare basis. If the same fare basis is not available, passengers must pay the fare difference.

Free rebookings regardless of the fare basis are only possible for LH-operated flights. If overnight is required to take the next LH-operated flight, LH will not cover its costs...

Мда.... І я колись думав, що ця а/к заслуговує поваги...
Это ж незаконно ИМХО. Если уж даже Ryanair "приучили" исправно компенсировать издержки, возникшие в связи с отменой рейса, то и LH будет это делать - иначе по судам затаскают. По крайней мере европейцы уж точно.
AlexNc
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення AlexNc »

А поясните, partner airlines имеются ввиду просто партнеры (а-ля МАУ) или и партнеры по альянсу в том числе (подозреваю что любые и по альянсу в том числе)? И LH-operated flight имеются ввиду рейсы на которых Люфты выступают оперирующим перевозчиком, или и на которые продают билеты по код шару (подозреваю что первое).

Странная ситуация получается, допустим я лечу из Киева до пункта Х через Франкфурт, и на сегменте Франкфурт-Х люфты не летают вообще а летают только их партнеры, на рейсы которых люфты по код-шару продают билеты под своим кодом. Рейс Киев-Франкфурт опаздывает и я теряю стыковку. И, допустим, на ближайшие 5 дней у партнеров уже нет мест в том классе, который у меня в билетах... Мне что, остается только либо доплачивать, либо 5 дней куковать во Франкфурте за свой счет, либо вместо пунткта Х лететь рейсом люфтов в пункт Y, откуда самостоятельно добираться в пункт Х, опять же за свой счет?

Или, имеется ввиду, что правило действует только если билет на следующий сегмент также непосредственно на рейс люфтов?
od.andrew
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення od.andrew »

Абсолютно це незаконно про відмову оплачувати overnight.

Також:
Article 10: Upgrading and downgrading
1. If an operating air carrier places a passenger in a class higher than that for which the ticket was purchased, it may not request
any supplementary payment.
made_in_ukraine
Airbus A321
Контактна інформація:

Повідомлення made_in_ukraine »

AlexNc писав:А поясните, partner airlines имеются ввиду просто партнеры (а-ля МАУ) или и партнеры по альянсу в том числе (подозреваю что любые и по альянсу в том числе)?
В принципі майже нереально перебронювати скасований квиток на рейс компанії, котра не надежить до Lufthansa Group і з котрою немає угоди про revenue sharing. В правилах немає чіткого визначення "партнерів", все ж таки мається на увазі LX/OS/LO/JP/UA. Всі агенти мають дуже чітку вказівку: перебронювання на рейс, на який Lufthansa немає код-шеру, здійснювати лише в дуже-дуже окремих випадках (саме яких не окреслено, але такі перебронювання повинні бути схвалені керівником відділу). Тому маючи квиток на скасований Франкфурт-Київ, вас перебронюють на прямий рейс МАУ лише тоді, коли усі інші варіанти перельоту зі Sta Alliance вичерпані.
AlexNc писав:И LH-operated flight имеются ввиду рейсы на которых Люфты выступают оперирующим перевозчиком, или и на которые продают билеты по код шару (подозреваю что первое).
LH-operated - рейс здійснюється на одному з літаків Lufthansa і є "чистим" рейсом а/к (тобто екіпаж є зі складу Lufthansa).
AlexNc писав:Странная ситуация получается, допустим я лечу из Киева до пункта Х через Франкфурт, и на сегменте Франкфурт-Х люфты не летают вообще а летают только их партнеры, на рейсы которых люфты по код-шару продают билеты под своим кодом. Рейс Киев-Франкфурт опаздывает и я теряю стыковку. И, допустим, на ближайшие 5 дней у партнеров уже нет мест в том классе, который у меня в билетах... Мне что, остается только либо доплачивать, либо 5 дней куковать во Франкфурте за свой счет, либо вместо пунткта Х лететь рейсом люфтов в пункт Y, откуда самостоятельно добираться в пункт Х, опять же за свой счет?
Я не знаю, хто ці дурні правила придумав, але очевидно не дуже грамотна людина, бо як раз такі випадки ці правила не покривають, і якщо користувавсь тим, що є наразі, то так, 5 днів за свій рахунок. Так, погоджуюсь, це повне безглуздя і думаю, що агент перебронює без доплати. Але, це лише роздуми...

Але може бути і гірше: у вас квиток Львів-Мюнхен-Вашингтон. На сегменті Львів-Мюнхен змінили час прильоту і стиковка до США не є легальною. Правило безкоштовного перебронювання: тільки на власні рейси Люфтганзи. Але такий варіант не підійде, бо який би день не взяли, з сегментом Львів-Мюнхен ви не встигнете на Мюнхен-Вашингтон. І що тут робити??? Зокрема якщо через Відень Остріан перманентно блокують певні класи.

Или, имеется ввиду, что правило действует только если билет на следующий сегмент также непосредственно на рейс люфтов?[/quote]
Ні.
made_in_ukraine
Airbus A321
Контактна інформація:

od.andrew писав:Абсолютно це незаконно про відмову оплачувати overnight.

Також:
1. If an operating air carrier places a passenger in a class higher than that for which the ticket was purchased, it may not request
Стаття 10 стосується operational upgrades on the departure day. "in a class higher than that for which the ticket was purchased" - не fare basis, а cabin of service. Щодо overnight'у - дійсно...
od.andrew
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення od.andrew »

made_in_ukraine писав:
od.andrew писав:Абсолютно це незаконно про відмову оплачувати overnight.

Також:
Стаття 10 стосується operational upgrades on the departure day. "in a class higher than that for which the ticket was purchased" - не fare basis, а cabin of service. Щодо overnight'у - дійсно...
все одно - як це виглядає - якщо мене посадять в бізнес-клас через відсутність інших квитків (а зі мною таке було - замість WAW-CDG (LOT), CDG-ORD (Air France) посадили на LOT WAW-CDG у бізнес через закриття CDG через снігопад), то я не маю нічого доплачувати, а якщо раптом мене посадять в економі не в W класс, а в який-небудь B (наприклад), то вже маю?
суть одна і та сама.
made_in_ukraine
Airbus A321
Контактна інформація:

od.andrew писав: суть одна і та сама.
Ні, не та сама. Нові правила перебронювання з доплатою стосуються лише тих випадків, котрі підпадають під поняття "long-term involuntary rebooking". Те, що ви описали, - operational upgrade. Припускаю, що вас перебронювали у найвищий клас (Y/B) на рейси, котрий був переповнений у економ класі, а система (чи агент) автоматично зробили вам upgrade у бізнес клас. Перебронювання у бізнес клас (з доплатою чи без) можливе лише з класів Y/B/M і до того ж квиток має бути перевиписаний, що ініціюється самим пасажиром (і виключно ним). А\к не практикують автоматичного перебронювання з одного cabin of service у інший, тому що при настанні irregularities і якщо після перебронювання у бізнес, вас знову ж таки посадять у економ не сегмент, де ви мали confirmed business, це трактується як downgrading і підпадає під правила компенсації. А так ви маєте економ квиток, вас перебронюють в той самий економ (а не бізнес), щоб у випадку, якщо у бізнесу не буде для вас місця, ви не мали юридичних підстав на компенсацію.

Наразі ще не встановлено, що саме підпадає під long-term. Для перебронювань в аеропорту правила безкоштовного перебронювання підтягнуті так, щоб запізнення не підпадали під правила компенсації. Іншими словами, якщо рейс до 1500 км і протягом наступних 2 годин є рейс Люфтганзи, безкоштовного перебронювання не буде. Якщо такої опції немає, переброньовуюють в те, що є.
od.andrew
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення od.andrew »

made_in_ukraine писав:
od.andrew писав: суть одна і та сама.
Ні, не та сама. Нові правила перебронювання з доплатою стосуються лише тих випадків, котрі підпадають під поняття "long-term involuntary rebooking". Те, що ви описали, - operational upgrade. Припускаю, що вас перебронювали у найвищий клас (Y/B) на рейси, котрий був переповнений у економ класі, а система (чи агент) автоматично зробили вам upgrade у бізнес клас. Перебронювання у бізнес клас (з доплатою чи без) можливе лише з класів Y/B/M і до того ж квиток має бути перевиписаний, що ініціюється самим пасажиром (і виключно ним). А\к не практикують автоматичного перебронювання з одного cabin of service у інший, тому що при настанні irregularities і якщо після перебронювання у бізнес, вас знову ж таки посадять у економ не сегмент, де ви мали confirmed business, це трактується як downgrading і підпадає під правила компенсації. А так ви маєте економ квиток, вас перебронюють в той самий економ (а не бізнес), щоб у випадку, якщо у бізнесу не буде для вас місця, ви не мали юридичних підстав на компенсацію.

Наразі ще не встановлено, що саме підпадає під long-term. Для перебронювань в аеропорту правила безкоштовного перебронювання підтягнуті так, щоб запізнення не підпадали під правила компенсації. Іншими словами, якщо рейс до 1500 км і протягом наступних 2 годин є рейс Люфтганзи, безкоштовного перебронювання не буде. Якщо такої опції немає, переброньовуюють в те, що є.
гм, ясно. що нічого не ясно.
я трохи це все сприймаю, але і для мене це складно все зрозуміти. уявляю собі, як це виглядає для пасажирів, які взагалі всіх цих нюансів не знають в принципі.
made_in_ukraine
Airbus A321
Контактна інформація:

od.andrew писав: гм, ясно. що нічого не ясно.
я трохи це все сприймаю, але і для мене це складно все зрозуміти. уявляю собі, як це виглядає для пасажирів, які взагалі всіх цих нюансів не знають в принципі.
Ваш випадок:
Квиток у економ класі на рейс № 1. Рейс № 1 скасували і вам видали новий посадковий талон з місцем у бізнес класі. Це не означає, що вас автоматично перебронювали у бізнес клас. Вас перебронювали у економ клас на рейс № 2, на котрому було продано більше квитків у економ класі, ніж є місць у економ класі. Оскільки ви були переброньовані last minute, швидше всього, вас перебронювали у високий економ клас, який система (чи агент) вважали як таким, що дозволфє зробити вам operational upgrade. Але сам квиток на рейс № у вас був confirmed у економ класі.

Уявіть собі, що ваш економ квиток з рейсу № 1 атоматично перебронювали на бізнес клас квитка №2. А під час посадки виявилось, що у бізнес класі немає всім місць і вас downgrade до економ класу. Оскільки виключно новий (останній) квиток вважається як таким, що є дійсним (ваш квиток з рейсу №1 для а/к не є дійсним; ваш новий contract of carriage - це квиток на рейс №2), то а/к повинна була б зробити вам компенсацію за downgrade з бізнес до економу. Шо уникнути таких ситуацій, а/к завжди переброньовують у той самий cabin of service, що і початковий квиток.
od.andrew
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення od.andrew »

made_in_ukraine писав:
od.andrew писав: гм, ясно. що нічого не ясно.
Ваш випадок:
Квиток у економ класі на рейс № 1. Рейс № 1 скасували і вам видали новий посадковий талон з місцем у бізнес класі. Це не означає, що вас автоматично перебронювали у бізнес клас. Вас перебронювали у економ клас на рейс № 2, на котрому було продано більше квитків у економ класі, ніж є місць у економ класі. Оскільки ви були переброньовані last minute, швидше всього, вас перебронювали у високий економ клас, який система (чи агент) вважали як таким, що дозволфє зробити вам operational upgrade. Але сам квиток на рейс № у вас був confirmed у економ класі.

Уявіть собі, що ваш економ квиток з рейсу № 1 атоматично перебронювали на бізнес клас квитка №2. А під час посадки виявилось, що у бізнес класі немає всім місць і вас downgrade до економ класу. Оскільки виключно новий (останній) квиток вважається як таким, що є дійсним (ваш квиток з рейсу №1 для а/к не є дійсним; ваш новий contract of carriage - це квиток на рейс №2), то а/к повинна була б зробити вам компенсацію за downgrade з бізнес до економу. Шо уникнути таких ситуацій, а/к завжди переброньовують у той самий cabin of service, що і початковий квиток.
зрозумів
dmtr
A380
Контактна інформація:

Повідомлення dmtr »

всю другу половину дня лежить miles and more.
Вкладення
Untitled.png
made_in_ukraine
Airbus A321
Контактна інформація:

dmtr писав:всю другу половину дня лежить miles and more.
Хмм, дивно... Жодних технічних робіт на сьогодні заплановано не було та не проводилось, а в обід забронював преміальний квиток.... Іноді буває, що система видає помилки там, де їх немає. В такому випадку намагаюсь відкрити через іншого браузера...
North_West
A380
Контактна інформація:

Повідомлення North_West »

Простите, не нашёл ветку про Qatar
http://focus.ua/economy/238364/
Названы лучшие авиакомпании мира
Лучшей авиакомпанией мира в 2012 году признана Qatar Airways. Компания занимает первое место в рейтинге второй год подряд

Как сообщает британская компания Skytrax, специализирующаяся на изучении мирового рынка авиаперевозок и ежегодно составляющая рейтинги лучших аэропортов и авиакомпаний года, награда World's Best Airline была вручена в ходе авиасалона Фарнборо.

Самая престижная награда в области авиаперевозок вручается компании в знак признания того, что она предоставляет лучший сервис и соответствует всем стандартам качества авиаперевозок.

Qatar Airways располагает 109 самолетами, которым в среднем всего 4 года. Компания летает на все шесть континентов.

На втором месте в рейтинге лучших авиакомпаний оказалась Asiana Airlines.

Третье место досталось сингапурской Singapore Airlines, четвертое – компании Cathay Pacific Airways из Гонконга, а пятое японской ANA All Nippon Airways. Далее идут Etihad Airways, Turkish Airlines, Emirates, Thai Airways International и Malaysia Airlines.

В Европе лучшей признали Turkish Airlines, а второе и третье места достались Lufthansa и Swiss International Air Lines. В Восточной Европе первое место доставлось Трансаэро, второе и третье – Аэрофлот и Czech Airlines.

Напомним, в прошлом году лучшей в мире была признана компания Qatar Airways, а в 2010 году южнокорейская авиакомпания Asiana Airlines.
dmtr
A380
Контактна інформація:

Повідомлення dmtr »

тільки сьодні зрозумів, що окрім звичайних винагородних квитків по 30к по Європі, і bargains, є ще fly smart винагородні - по 15к по європі (25к в бізнесі) якщо в проміжку 14-4 дні до вильота брати. не сказати, що повністю розумію навіщо ще третій тип, але радий шо він є)))
це я один не шарив, чи хтось ще теж не знав?))
AlexK
A380
Контактна інформація:

Повідомлення AlexK »

Знакомый запостил сегодня утром (пт., 13-е) в ФБ: "ничто не сравнится с побудкой в 5.45, когда твой рейс улетел в 5.35". Очевидно, это был рейс во Франкфурт, а потом ему лететь надо было в США через Канаду. Далее он описал получасовые ожидания на телефоне живого консультанта, который сообщал, что после отлёта рейса ничего сделать нельзя, потом его отправляли в AirCanada (которомы он летел дальше), где ему говорили, что перебукируют, а потом вдруг сообщали, что ни одного живого человека, который может это сделать на рабочем месте нет, и он появится только за час до отлёта рейса. Прочитав это, я вспомнил, как менял дату вылета у Аэросвита просто через онлайн-чат в 3 утра, и подумал, что, наверно, не так уж всё унас и плохо )).
od.andrew
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення od.andrew »

dmtr писав:тільки сьодні зрозумів, що окрім звичайних винагородних квитків по 30к по Європі, і bargains, є ще fly smart винагородні - по 15к по європі (25к в бізнесі) якщо в проміжку 14-4 дні до вильота брати. не сказати, що повністю розумію навіщо ще третій тип, але радий шо він є)))
я ж таким літав ODS-WAW-ODS, 25к миль за бізнес-клас
dmtr
A380
Контактна інформація:

Повідомлення dmtr »

od.andrew писав:
dmtr писав:тільки сьодні зрозумів, що окрім звичайних винагородних квитків по 30к по Європі, і bargains, є ще fly smart винагородні - по 15к по європі (25к в бізнесі) якщо в проміжку 14-4 дні до вильота брати. не сказати, що повністю розумію навіщо ще третій тип, але радий шо він є)))
я ж таким літав ODS-WAW-ODS, 25к миль за бізнес-клас
ага, хороша тема. тік збори з Праги всеодно високі по ЄС. в середньому десь 250 євро. для бізнеса ок, але економ я б не брав без необхідності гострої за 250 євро + 15,000 миль. ну або хіба шо кудись в Ісландію там, хз.
Flieger

Повідомлення Flieger »

Я обычно летаю за 15к + 190,00 евро из Германии в Харьков через Вену (потому что обычный билет может стоить до 600 евро). Места бывают за 14 дней не всегда, но вся прелесть этой системы в том, что можно скомбинировать поездку вылет-прилет для разных аэропортов.
dmtr
A380
Контактна інформація:

Повідомлення dmtr »

звичайно, жлобська система зараз практично у всіх а-к у котрих дивився, зі зборами. особливо радує коли додають паливний збір в пару сотень євро. через це користуватися милями не сказати що адекватно, враховуючи як по-жлобськи їх нараховують зазвичай. але у стар альянсу хоч є можливість збори оплатити, у скайтіма такого нема. але можна іноді ловити аномально низькі збори на певних напрямках - тоді це самий шик імхо. ну і скайтім більш щедро нараховує милі по партнерах, чо уж там.
dmtr
A380
Контактна інформація:

Повідомлення dmtr »

LH назває це International surcharge, що складає 180євро, наприклад, на Прага-Київ. хто знає що це?
Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 3 гостей