Бо нема довгострокової стратегії. Зараз Нідерланди пробують з різними експертами виробити таку. Але для мене теж дивно, що очевидні речі, такі, як постійна мутація вірусу, нестовідсотковий захист від вакцин, пасивність і опір вакцинації, ("не")сезонність виявилися для "учьоних" і політиків сюрпризом. На другий рік пандемії ми до сих пір не маємо плану дій, уряди діють реактивно.
Путешествия в пандемию. Чем? Куда?
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Re: Путешествия в пандемию. Чем? Куда?
Ну, стратегия все-таки была - вакцинируем 65% (потом 70, потом 80, потом 85) населения, и вернемся к нормальной жизни. Только вот стратегия не сработала. Надеюсь, до окончательного маразма не дойдет.
а если устал от карантинных ограничений - это считается симптомом 
интересно, какое государство первым признает что маска не является защитой при омникорне и всех его дальнейших более передаваемых штамах.

интересно, какое государство первым признает что маска не является защитой при омникорне и всех его дальнейших более передаваемых штамах.
Ознакою маразму є те, що два роки (ОМГ, 2 роки!) нічому не навчили.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
По моєму ж очевидно, що уряди вводять маски не для захисту людей, а навпаки, щоб людям було незручно. Щоби відповідь на питання "Куди?" була простою - "Тільки не туди, де маски". Чого уряди і добиваються: щоб менше шастали, а вдома сиділи. Аналогічно по вимогам з тестом - тести не вберегли Нідерланди від Омікрону, але створюють людям незручності, збільшують ціну подорожі, заставляють замислитися про ризики, а отже і зменшують к-ть людинорухів.
Ио ли в Бельгии, то ли в Германии, то ли в какой-то другой стране, но точно европейской, обязали даже на улице носить маски FFP2 для группы риска, намекая на то, что она их защитит от омикрона.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Факт, сам бачив німецьких пенсіонерів на парковці супермаркету в ФФП-2
А як ти ще заставиш людей вдома сидіти? В Росії пробували з смс-кодами на вихід з дому, але це занадто хай-тек для бабусь і дідусів. А тут очевидне рішення - зробити так, щоб ти сам не хотів ходити на вулицю і проконтролювати легко.
Нащо це урядам, якщо серйозно? Невже у 190+ урядів є якісь сакральні знання, які керують їх діями? Ну от не бачу логіки, окрім захоплення марсіанами/виробниками тестів. Версія "на догоду виборцям", як на мене, дуже сумнівна.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Треба ж щось робити (реактивний підхід). Ну і смертність це таки зменшує через зменшення контактів через незручність таких засобів захисту навіть для молодих і здорових, а уяви як бабусі повітря тягнути через цю маску?
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Имхо, стелят соломку. Информации об Омикроне пока недостаточно, и небольшая вероятность коллапса медсистемы есть. Такой коллапс избиратели точно не простят. А вот возмущенние по поводу ограничений - величина предсказуемая, и видимо решили, что проблем не будет.
Ну и вообще, избиратели любят власть, которая о них заботится, об их здоровье и безопасности. С учетом большего среднего возраста в Европе - имеем результат.
Тобто, версія "на догоду виборцям" реальна? Є свіжа статистика підтримки дій урядів?
Було б цікаво глянути ще й статистику по найбільшим платникам податків.
Було б цікаво глянути ще й статистику по найбільшим платникам податків.
Пришло письмо из Венской оперы - теперь пускают либо с бустером, либо выздоровел+2 дозы, либо две дозы+тест ПЦР 72 часа...
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Я позавчора і вчора спілкувався з однокласницею з Мадриду. Вона почула, що в Нідерландах локдаун і запрошувала в Іспанію. Мовляв, в Мадриді голова ліберальна, заганяти людей по хатам не буде. Я кажу, еге, а глянь на Каталонію, а вона мені: так у них ніяких протиепідемічних заходів і обмежень не було, от туди і лізли з усієї Європи, ото й привезли.
Отак мислить обиватель - нові варіанти виникають десь там (і у випадку Іспанії, це логічно, у них високий рівень вакцинації, вірусу нема де розвернутися).
І туристи їх привозять, а щоб місцеві не страждали треба (парадокс!) зробити місцеві умови непривабливими для туристів, які заразу везуть.
Вся Європейська єдність, вся національна єдність у великих країнах котиться коту під хвіст, коли у мене на трапі літака при виході з салону жандарм перевіряє вакцинацію на рейсі Лілль - Аяччо.
Отак мислить обиватель - нові варіанти виникають десь там (і у випадку Іспанії, це логічно, у них високий рівень вакцинації, вірусу нема де розвернутися).
І туристи їх привозять, а щоб місцеві не страждали треба (парадокс!) зробити місцеві умови непривабливими для туристів, які заразу везуть.
Вся Європейська єдність, вся національна єдність у великих країнах котиться коту під хвіст, коли у мене на трапі літака при виході з салону жандарм перевіряє вакцинацію на рейсі Лілль - Аяччо.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Так а що там такого страшного в Каталонії? Комендантська година аж від 1 ночі до 6 ранку і то не всюди, а лише в регіонах з найгіршими показниками. Я вважаю, що Іспанія в цілому проходить цю хвилю досить спокійно. Принаймні поки що. Навпаки іспанський уряд зараз сильно критикують експерти за недостатню кількість обмежень. Але поки проблем з госпіталізацією немає, то і нових обмежень не буде. Зараз там більше проблема з первинною ланкою медицини. Народ біжить в поліклініки, як тільки відчує симптоми, а неможливо таку кількість обслужити.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Маски на вулиці, це точно не ствердна відповідь на "Путешествия в пандемию. Чем? Куда?"Globetrotter писав: ↑23 грудня 2021, 19:11 Я вважаю, що Іспанія в цілому проходить цю хвилю досить спокійно.
"С 27 декабря иностранцы, не имеющие разрешения на постоянное проживание в Чехии, должны при въезде в Чехию предъявить отрицательный результат ПЦР-теста", - говорится в сообщении.
При этом отмечается, что въезд на территорию Чехии без теста разрешен тем, кто получил три прививки от COVID, а также привитые двумя дозами вакцины от коронавируса дети в возрасте от 12 до 18 лет.
При этом отмечается, что въезд на территорию Чехии без теста разрешен тем, кто получил три прививки от COVID, а также привитые двумя дозами вакцины от коронавируса дети в возрасте от 12 до 18 лет.
- Globetrotter
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Маски для іспанців - це вже давно невід'ємна частина гардеробуmischko писав: ↑23 грудня 2021, 19:16Маски на вулиці, це точно не ствердна відповідь на "Путешествия в пандемию. Чем? Куда?"Globetrotter писав: ↑23 грудня 2021, 19:11 Я вважаю, що Іспанія в цілому проходить цю хвилю досить спокійно.

А хтось задав собі запитання: До чого ми докотилися, що банальне проведення НР на Тенеріфе стало якимось квестом з неймовірними пригодами?
І що це все відбувається через, вибачте, засраний ГРВІ, який в більшості випадків навіть не викликає нежитю.
Абсурд, маразм і навіть не знаю що ще сказати 

Я даже не знаю сможем ли мы когда-то как раньше летать на НГ по маршруту Харьков-Стамбул-Сингапур-Бали-Куала-Лумпур-Стамбул-Харьков без единой визы, бумажки и разрешения…
Кто бы мне рассказал два года назад, когда я летел с детьми по маршруту Киев-Лондон (стоп)-Орландо-Канкун-Майями-круиз по Карибам-Майями-Лондон (стоп)-Киев, что скоро мне нужно для путешествий иметь справку о прививке, справку с результатом анализов и носить маску на лице, покрутил бы у виска пальцем…
Кто бы мне рассказал два года назад, когда я летел с детьми по маршруту Киев-Лондон (стоп)-Орландо-Канкун-Майями-круиз по Карибам-Майями-Лондон (стоп)-Киев, что скоро мне нужно для путешествий иметь справку о прививке, справку с результатом анализов и носить маску на лице, покрутил бы у виска пальцем…
В Барселоне в начале ноября на улице никто (или почти никто) масок не носил.Globetrotter писав: ↑23 грудня 2021, 20:48 Маски для іспанців - це вже давно невід'ємна частина гардеробу Більшість їх ніколи не знімала. Для іспанців маска на вулиці особливим обмеженням не вважається.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей