Абсолютно верноSentry писав: ↑15 листопада 2021, 11:56 То есть на данные выше нужно смотреть только вместе с табличкой об уровне вакцинации в разных возрастных группах. И с учетом того, что в групах >18 вакцинированно существенно больше 50%, эффект вакцинации на самом деле намного сильнее, чем выглядит из таблички выше.
COVID-19: новости, тренды, вакцинация.
Re: COVID-19: новости, тренды, вакцинация.
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
А вот тут уже вопрос общественного договора. В западном мире действительно до сих пор здоровье было персональной ответственностью. В то время, как в восточном мире (Япония, Корея и т.д.) уже давно было нормой максимально заботиться о других в случае болезни: ношение масок, оставаться дома и т.д.Liubko писав: ↑15 листопада 2021, 12:05 Все не так. Підтвердження вакцинації від грипу вас не питають. Як ви вірно зазначили - это вполне здравая и ответственная позиция. І найголовніше - добровільна! Тобто, якщо я грипом не хворію, або переношу в легкій формі, то вакцинація мені не потрібна. Кожен персонально відповідає за своє життя та здоров'я.
Штука в том, что для общества в целом максимальный уровень беспокойства о безопасности других (и не только в смысле вирусных заболеваний) очень выгоден: люди меньше болеют и умирают, и больше работают; не нагружают больницы и не требуют выплат, а производят продукт. Можно принести эту выгоду в жертву личным свободам, а можно часть личных свобод - в жертву этой выгоде. Где тут провести баланс решает общество (вернее, элиты), и более того этот баланс может меняться в разное время.
Яскравим прикладом стосовно функції держави в сфері охорони здоров'я та персональної відповідальності за стан власного здоров'я є куріння. Держава обмежила рекламу тютюнових виробів і зобов'язала виробників на упаковках вказувати про наслідки куріння. ВСЕ! Далі вибір людини - курити, чи не курити. Така ж ситуація з вакцинацією від распіраторних вірусів. Також не треба порівнювати ковід з поліомієлітом, правцем тощо, які викликають незворотні процеси в організмі, навіть якщо людина вижила.
Не только. Много смертей связаны с несвоевременным выявлением других болезней и несвоевременных оказанием медицинской помощи (лечение, операции).
Частично это связано и с перегрузкой медицинской системы, но главным образом с тем, что люди, особенно пожилые, стали реже проходить диспансеризацию и плановое лечение из-за боязни подхватить ковид.
Обоссанные штаны закончились:
Ну, и все в этом духе
Ну, и все в этом духе
Я мав на увазі і інші обмеження, узагальнив. Я особисто курю, але ніколи цього не роблю в машині і в приміщеннях, навіть якщо дозволено. Суть мого меседжу про те, що держава має повноваження обмежити щось, або примусити до чогось, якщо є загроза суспільству. Sentry вірно зауважив про баланс. Араби вважають, що алкоголь є злом, тому він заборонений. Можуть собі таке дозволити навіть законодавчо. А в Україні алкоголь дає серйзний показник доходів бюджету, тому алкоголь - зло, але якщо хочеш погубити своє життя - твоя персональна відповідальність. Також це все стосується глобальних і дуже серйозних явищ, а не нежитю.

для всіх, кому потрібна медицина, реально чи потенціально.
Ви насправді вважаєте, що це - ковид опаснее, заразнее и смертоноснее гриппа не так?
Если посмотреть на цифры, которые я выкладывал выше, то становится понятно, что, как минимум в опасности и смертоносности для детей и подростков, ковид намного безопаснее гриппа. Гриппом нельзя болеть бессимптомно, а ковидом, оказывается, можно.
Для людей 25-50 лет опасность гриппа и ковида примерно сопоставима.
Для людей старшего возраста ковид опаснее, но это стало понятно уже в марте 2020 года.
Завжди можна було. Інше діло, що з 22 по 10 офіційно ніззя, по факту - все можна, якщо дуже треба.
А 50+ не люди? не платники податків? не покупці нерухомості та дорогих речей? не власники солідних активів?
Та й причому тут вікові групи?
Ти живеш у суспільстві, і якщо в ньому не буде всім добре +-, то й тобі не буде добре.
Ти можеш бути багачем, але влетиш на ферарі у каналізаційну шахту, з якої злиденний вкрав люк на металобрухт.
Ти можеш бути смузісьорбом, але для тебе нема лікаря/ліжка, щоб видалити банальний апендицит, бо все забито ковідниками. А якщо і є, то хірург втратив навички оперувати, бо лише пакує тіла у чорні мішки.
Тому або всі вакцинуються, або ріжуться соцвиплати/підвищуються податки і будується купа лікарень і крематоріїв.
Та й причому тут вікові групи?
Ти живеш у суспільстві, і якщо в ньому не буде всім добре +-, то й тобі не буде добре.
Ти можеш бути багачем, але влетиш на ферарі у каналізаційну шахту, з якої злиденний вкрав люк на металобрухт.
Ти можеш бути смузісьорбом, але для тебе нема лікаря/ліжка, щоб видалити банальний апендицит, бо все забито ковідниками. А якщо і є, то хірург втратив навички оперувати, бо лише пакує тіла у чорні мішки.
Тому або всі вакцинуються, або ріжуться соцвиплати/підвищуються податки і будується купа лікарень і крематоріїв.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей