Bagach писав: ↑21 березня 2021, 20:41
Не могу однозначно говорить, но могу предполагать.
Так вот, я предполагаю, что кто-то планирует сейчас, к примеру, Балканы, Дубай, Занзибар и т.д., но планируют это, в душе надеясь, что вот-вот "уютненький шенгенчик" откроется. И как только он откроется, сразу ломанутся туда даже безо всякого планирования, забыв о балканских или занзибарских планах. В "шенген" все хотят, просто я об этом кричу громче всего. Остальные просто стесняются сказать это. Разве не так?
Приєднуюсь до думки, що популярність Шенгену, принаймні особисто у мене, була обумовлена географічною близькістю та дешевими перельотами. Ще до пандемії зловив себе на думці, що ніколи не був на Балканах, хоч завжди хотілося. Все через легку доступність шенгенських країн, яким завжди віддавав перевагу.
Але потім стався ковід. У 20му спробував Албанію - зайшло чудово, у 21му планую Чорногорію, по відгуках теж має бути непогано. "Закрита" Європа змушує згадувати давні мрії про Йорданію та Петру, Узбекистан з Бухарою та Самаркандом, тощо. Бажання відвідати щось в Шенгені будь-якою ціною повністю відсутнє, цікавить хіба що Євро в Амстердамі та Бухаресті.