el ucranio писав: ↑28 лютого 2019, 13:48
Собакевич писав: ↑28 лютого 2019, 13:34
Еще предстоит массовая ID-картизация населения с заменой бумажных паспортов кучмовского образца. Вот тут закупленные линии и пригодятся.
Можу помилятися, але мені здається, що ще кілька місяців тому для власників паперових паспортів не було можливості вклеювати нові фотографії при досягенні 25- чи 45-річного віку - примусово міняли паспорти на ID карти. Зараз же дивлюся, що на тому ж сайті ДМСУ пишуть про можливість вклеювання нових фотографій, хоч і обмежують в часі - подача повинна відбутися у віці від 25/45 років 0 днів до 25/45 років і 1 місяць
https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gro ... -viku.html
см. постанову КМУ №795 от 03.10.2018:
https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-kabi ... 2015-r-302
"Урядом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302. Проект постанови розроблений Міністерством внутрішніх справ.
Документ прийнято з метою визначення механізму визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України зразка 1994 року, обміну паспорта громадянина України зразка 1994 року всім категоріям громадян України, зокрема
в разі якщо не здійснено вклеювання фотокарток після досягнення 25- і 45-річного віку протягом визначеного законодавством строку."
el ucranio писав: ↑03 березня 2019, 10:19
devmind писав: ↑03 березня 2019, 03:55
el ucranio писав: ↑28 лютого 2019, 13:48
Зараз же дивлюся, що на тому ж сайті ДМСУ пишуть про можливість вклеювання нових фотографій, хоч і обмежують в часі - подача повинна відбутися у віці від 25/45 років 0 днів до 25/45 років і 1 місяць
Так і раніше був дедлайн. Я штраф платив
Штраф нікуди не подівся, звісно

Але
тепер після дедлайну вже не можна вклеювати нову фотографію, а лише замінювати паспорт на ID картку.
* Штраф 17-51 грн; срок вклеивание 25/45-летней фото: 1 неделя;
* оформление ID картки: 279-366 грн; срок оформления ID : 2-4 недели.
floMaster_ писав: ↑03 березня 2019, 15:13
Подскажите, может я не понимаю чего просто..
почему все так боятся перехода на карты? Ну.. отсутствие прописки может напрягать, получать на почте посылки на жену по штампу в паспорте.. а так я не вижу больше вообще преимуществ.
недостатки ID:
* менять каждые 10 лет (при этом процесс обмена занимает 2 визита в ДМСУ/ЦНАП, 2-4 недели времени и 279-366 грн денег);
* (на данный момент) с ID все равно надо носить вкладыш формата А4 (на котором написаны прописка/регистрация и проч. информация, которая должна записывать на чип, но пока технологий / считывающих устройств нет).
преимущества ID:
* портативность (меньшие размеры);
* больше устойчивость к повреждениям.
P.S.
Тем, кто не может себе позволить терять 2-4 недели времени на (пере)оформление - тем оформлять ID неудобно.