У мене теж паспорт не місцевий, а дали одразу на 10.pi_etro писав:у меня 4 однолетних подряд штатовских визы из амстердамского визового отдела. все b1/b2. с 2013-16. и я думаю это как раз не исключение с не местным паспортом. и это обама и тд.
Візи та все про них...
- v_volf
- A380
- Контактна інформація:
Re: Візи та все про них...
так, вже досить давно таке. там якийсь прикол з біженцямиAlexK писав:Кто бы мог подумать, но, оказывается, гражданам РФ, летящим транзитом через Францию, например, в Южную Америку, но вылетающим не из РФ, а из, например, Киева или Минска, для транзита во Франции (обыкновенного транзита в аэропорту в течение дня) нужна виза! Причём, если нет Шенгена, для такого транзита подойдёт даже болгарская виза! Т.е. гражданину РФ для полёта из Борисполя в Бразилию через Париж может понадобиться болгарская виза! И это правило исключительно для Франции, для такого же транзита через Германию никакой визы не нужно, если не нужно покидать аэропорт.
Але хорватська віза для транзиту через Париж--це якомь зовсім нетривіально.Inguri писав: так, вже досить давно таке. там якийсь прикол з біженцями
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Отже моя історія:
березень 2012-го, Амстердам - 5 років, видали за тиждень
березень 2017-го, Амстердам, відправив новий і старий паспорти з доками по пошті, на інтерв'ю спочатку не треба було. Потім покликали, питали де працюю, видали 221(g) папірець і попросили прислати (увага!!!) - резюме. Резюме, Карл. Добре, що прислати можна було на email в pdf. Експортнув профайл з LinkedIn (перед тим трошки освіживши). За 3 тижні мав візу.
На 1 рік з поміткою, що пройшов якийсь clearance.
Всього заняло півтора місяці. Ту конференцію на яку хотів їхати пропустив, бо візу видали в її останній день. Працюю за постійним контрактом. Маю дозвіл на проживання в Нідерландах до 2021р.
Жінка: безробітна домогосподарка, в січні 2017-го - 10 річна віза, перша американська віза в порожній новий біометричний паспорт, на інтерв'ю нічого особливо не питали.
Ось чому я думав, що то був добрий Обама, а в мене вже злий Трамп.
березень 2017-го, Амстердам, відправив новий і старий паспорти з доками по пошті, на інтерв'ю спочатку не треба було. Потім покликали, питали де працюю, видали 221(g) папірець і попросили прислати (увага!!!) - резюме. Резюме, Карл. Добре, що прислати можна було на email в pdf. Експортнув профайл з LinkedIn (перед тим трошки освіживши). За 3 тижні мав візу.
Всього заняло півтора місяці. Ту конференцію на яку хотів їхати пропустив, бо візу видали в її останній день. Працюю за постійним контрактом. Маю дозвіл на проживання в Нідерландах до 2021р.
Жінка: безробітна домогосподарка, в січні 2017-го - 10 річна віза, перша американська віза в порожній новий біометричний паспорт, на інтерв'ю нічого особливо не питали.
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
mischiko, все мои однолетние визы только с доп CV и чем занимаюсь на работе. все 4-е раза! все 4 раза дополнительное рассмотрение около месяца. все с клиренсом. все обама. так что скорее у Вас было исключение первая пятилетняя, тк все иностранцы (не европейцы кроме македонца) получали также - год и доп доки. один раз доставили в 9 вечера паспорт, а самолет был в 7 утра.mischko писав:Отже моя історія:
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Та хз, чому у вас так, у нас тут рік тому збирались масово відправляти людей у відрядження в США і всім робили візи. І всім зробили по максимуму - росіянину на 3 роки, індонезійцю на 5, іранцю - на півроку. Я вже губу розкатав, коли жінка так швидко отримала 10 річну, а тут такий облом. Один знайомий знайомого, теж українець до сих пір чекає.pi_etro писав: mischiko, все мои однолетние визы только с доп CV и чем занимаюсь на работе. все 4-е раза! все 4 раза дополнительное рассмотрение около месяца. все с клиренсом. все обама. так что скорее у Вас было исключение первая пятилетняя, тк все иностранцы (не европейцы кроме македонца) получали также - год и доп доки. один раз доставили в 9 вечера паспорт, а самолет был в 7 утра.
- artml
- A380
- Контактна інформація:
mischko, то може вам краще в Києві на співбесіду записатися?
А что это изменит? Всех айтишников в Украине, которых я знаю, (mischko, полагаю, тоже айти) плюс один в Мск, делали админ чек на месяц, запрашивали CV и давали визу лишь на год. Это устойчивая практика в отношение специалистов данной сферы.artml писав:mischko, то може вам краще в Києві на співбесіду записатися?
pi_etro писав:mischiko, все мои однолетние визы только с доп CV и чем занимаюсь на работе. все 4-е раза! все 4 раза дополнительное рассмотрение около месяца. все с клиренсом. все обама. так что скорее у Вас было исключение первая пятилетняя, тк все иностранцы (не европейцы кроме македонца) получали также - год и доп доки. один раз доставили в 9 вечера паспорт, а самолет был в 7 утра.mischko писав:Отже моя історія:
Если "the applicant has any specialized skills or training, such as firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical experience" (например, университетский диплом либо опыт работы в области биологии, химии, ядерной физики) -mischko писав: Та хз, чому у вас так, у нас тут рік тому збирались масово відправляти людей у відрядження в США і всім робили візи. І всім зробили по максимуму - росіянину на 3 роки, індонезійцю на 5, іранцю - на півроку. Я вже губу розкатав, коли жінка так швидко отримала 10 річну, а тут такий облом. Один знайомий знайомого, теж українець до сих пір чекає.
тогда для выдачи визы потребуется clearance (из Washington, DC: для этого они запрашивают предоставить CV/Resume, описание научных проектов, список научных публикаций, и имена&контакты рекомедодателей/references по теме);
clearance занимает ок 1 месяца:
если все ОК, то B1/B2 виза выдается только на 1 год.
- artml
- A380
- Контактна інформація:
Я теж «айтішник» (не програміст), але отримав п'ятирічну візу без жодного CV. Троє моїх колег з того часу отримали десятирічні, теж після звичайної співбесіди.shushuair писав:А что это изменит? Всех айтишников в Украине, которых я знаю, (mischko, полагаю, тоже айти) плюс один в Мск, делали админ чек на месяц, запрашивали CV и давали визу лишь на год. Это устойчивая практика в отношение специалистов данной сферы.artml писав:mischko, то може вам краще в Києві на співбесіду записатися?
- artml
- A380
- Контактна інформація:
Хм, у мене перший диплом — хімія, і в анкеті я його чесно вказував. Але ніяких додаткових перевірок не робили, просто співбесіда.vito писав:Если "the applicant has any specialized skills or training, such as firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical experience" (например, университетский диплом либо опыт работы в области биологии, химии, ядерной физики)
И скольких айтишников Вы знаете в Украине?shushuair писав: А что это изменит? Всех айтишников в Украине, которых я знаю, (mischko, полагаю, тоже айти) плюс один в Мск, делали админ чек на месяц, запрашивали CV и давали визу лишь на год. Это устойчивая практика в отношение специалистов данной сферы.
Четыре человека с техническим образованием, все в итоге подпадали под админпроверку, месяц мурыжили с резюме,dimm1971 писав:И скольких айтишников Вы знаете в Украине?shushuair писав: А что это изменит? Всех айтишников в Украине, которых я знаю, (mischko, полагаю, тоже айти) плюс один в Мск, делали админ чек на месяц, запрашивали CV и давали визу лишь на год. Это устойчивая практика в отношение специалистов данной сферы.
в итоге всем годовую влепили.
У того, что с Москвы, было химическое образование, но работа инженером в айтикомпании, аналогично попал и получил годовую визу.
Других айтишников, кто подавался на визу США, не знаю. Но 5 из 5 человек - достаточное основание сделать вывод, как по мне.
Ну у меня в Линкедине порядка 400 контактов айтишников. 90% из них знаю лично. Половина (как минимум, то что знаю точно) имеет В1/В2. И про проблемы, которые здесь описывают я слышу впервые.shushuair писав: Четыре человека с техническим образованием, все в итоге подпадали под админпроверку, месяц мурыжили с резюме,
в итоге всем годовую влепили.
У того, что с Москвы, было химическое образование, но работа инженером в айтикомпании, аналогично попал и получил годовую визу.
Других айтишников, кто подавался на визу США, не знаю. Но 5 из 5 человек - достаточное основание сделать вывод, как по мне.
Были проблемы у некоторых с получением, в основном кому до 25 лет. Но с админпроверкой никогда не сталкивался и ни от одного айтишника не слышал.
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
Не чув щоб сильно утискали ІТшників з видачею b1/b2 на 10 років. Інша справа, що зараз стали серйозно моніторити тих хто запрошує в США на предмет того, чим займається приїжджий ІТшнік. Не забуваємо, що b1/b2 без права роботи, а суто під зустрічі, переговори, передачу знань, трейнінги etc
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
в мене є знайомі, яким не дали канадську візу, бо в назві спеціальності зустрічається словосполучення "захист інформації", це просто параноя якась!!!!
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
я якраз їхав на конференцію, в мене був квиток на конференцію (дякувати організатором, як тільки почули, що з візою проблеми - повністю компенсували повну вартість), так що причини якісь дивні.popTAB писав:Не чув щоб сильно утискали ІТшників з видачею b1/b2 на 10 років. Інша справа, що зараз стали серйозно моніторити тих хто запрошує в США на предмет того, чим займається приїжджий ІТшнік. Не забуваємо, що b1/b2 без права роботи, а суто під зустрічі, переговори, передачу знань, трейнінги etc
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
А запрошення від організаторів конференції було? Чи від 'дружньої фірми з США'?mischko писав:я якраз їхав на конференцію, в мене був квиток на конференцію (дякувати організатором, як тільки почули, що з візою проблеми - повністю компенсували повну вартість), так що причини якісь дивні.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
яке запрошення, навіщо запрошення - я купив квиток, надав його і виписку. До цього я вже двічі їздив в штати за своєю попередньою візою, востаннє в лютому (як турист).popTAB писав:А запрошення від організаторів конференції було? Чи від 'дружньої фірми з США'?mischko писав:я якраз їхав на конференцію, в мене був квиток на конференцію (дякувати організатором, як тільки почули, що з візою проблеми - повністю компенсували повну вартість), так що причини якісь дивні.
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
а навіщо тоді було купувати квиток? я свою поштою поновлював без ніякого квитка та виписки
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей