KLM дозволила пасажирам вибирати третю стать при бронюванні авіаквитків

Нідерландська авіакомпанія KLM дозволила пасажирам при бронюванні авіаквитків вказувати, що вони відносять себе до небінарних осіб.

У цьому випадку до їхнього імені не додаватиметься традиційна приставка для пасажирів чоловічої статі містер Mr або жіночої статі міс Ms. Натомість використовуватиметься позначення Mx, або пасажир взагалі може відмовитися від приставки до імені.

Таке рішення пов’язане з тим, що небінарні особи не ідентифікують себе з жодною зі статей, тому їх іноді називають третьою статтю або третім гендером.

Как теперь выглядит страница данных о пассажире при бронировании билетов KLM
Як тепер виглядає сторінка даних про пасажира при бронюванні квитків KLM

“KLM визнає, що суспільство і, отже, вимоги клієнтів змінюються”, – прокоментував нововведення віце-президент KLM по роботі з клієнтами Боет Крайкен.

За його словами, новою опцією вже скористалися сотні клієнтів авіаперевізника.

Поки що відмовитися від традиційного звернення, яке враховує наявність лише двох статей, можуть клієнти KLM у Нідерландах, Великій Британії, Німеччині та США.

У KLM нагадують, що раніше вже відмовилися від традиційного вітання «Леді та джентльмени» на борту літаків і перейшли на гендерно-нейтральне «Пасажири».

Раніше аналогічно вчинила німецька авіакомпанія Lufthansa. Тепер її екіпажі вітають пасажирів словами «Дорогі гості» або «Доброго ранку, вечора».

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!