Український Руслан з іменем Херсон доставив перші HIMARS для Польщі

Літак Ан-124 Руслан із флоту українського «Антонова» доставив до Польщі перші установки американської реактивної артилерійської системи HIMARS.

Варшавський аеропорт Шопена, куди прибули установки, опублікував фотографії перших п’яти HIMARS із 500 замовлених для Війська Польського.

Американські системи залпового вогню зі США до Польщі привіз Ан-124 з іменем Херсон.

Польські військові замовили перевезення HIMARS на Руслані, оскільки цей авіалайнер зараз є найбільшим вантажним літаком у світі. Завдяки цьому він може перевозити нестандартні та негабаритні вантажі з великою вагою.

Выгрузка HIMARS из Ан-124 Руслан в Варшаве
Выгрузка HIMARS из Ан-124 Руслан в Варшаве. Фото: аэропорт Шопена

Зараз «Антонов» літає на п’яти Ан-124 і базується у німецькому аеропорту Лейпциг. Під час російської окупації базового аеродрому «Антонова» у Гостомелі був пошкоджений один з Русланів, який на той час знаходився в ангарі аеропорту.

До лютого 2022 року найбільшим літаком у світі був Ан-225 Мрія, який також входив до флоту «Антонова». Після того, як авіалайнер був знищений у Гостомелі під час вторгнення Росії в Україну, звання найбільшого літака у світі перейшло до Ан-124.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!