Неймовірне видовище в європейському небі: пілоти розвертали літаки під час рейсів

Пілоти як мінімум двох літаків зробили розворот на 360 градусів у небі Європи, щоб показати пасажирам неймовірно потужне північне сяйво. Це явище, яке також називають Авророй, могли спостерігати на півночі останніми днями.

«Величезне дякую пілоту easyJet рейсу EZY1806 з Рейк’явіка до Манчестера, який зробив поворот на 360 градусів в польоті, щоб всі пасажири могли побачити неймовірне північне сяйво», — написав пасажир рейсу Адам Гровз, який проілюстрував свій допис фотографіями.

Подібну подяку в мережі розмістила пасажирка Кірсі Комі вже іншого рейсу AY488 авіакомпанії Finnair з Куусамо до Гельсінкі.

Як виглядало полярне сяйво з кабіни пілотів показала латвійська авіакомпанія airBaltic. Її екіпаж сфотографував явище над Балтійським морем під час польоту  з Берліну до Риги.

Неймовірне видовище могли спостерігати також в Північній Америці. Майк Абрамян, який летів з Сан-Франциско в Нью-Йорк, показав американський варіант Аврори в небі над озером Мічиган та штатом Нью-Йорк.

Північне сяйво є безпечним для літаків. Це оптичне явище, яке виникає в верхніх шарах атмосфери в північних або південних широтах та може тривати від декількох хвилин до декількох днів.

Його створює потік заряджених частинок сонячного вітру. Вони утворюють кольорове світло під час зіткнення з атомами та молекулами газів атмосфери.


Розповідаємо цікаво про авіацію. Підписуйтесь на наш канал в Telegram

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!