Варшава показала, на чому прилетів президент Байден після візиту в Україну

Аеропорт Варшава показав борт номер один або Air Force One, на якому президент США 20 лютого ввечері прилетів після візиту в Україну.

Виявилося, що Джо Байден скористався не типовим для далеких закордонних поїздок літаком VC-32A, який створили на базі пасажирського Boeing 757.

Зазвичай для таких відряджень президент США літає на VC-25A на базі широкофюзеляжного Boeing 747-200B. Але з міркувань безпеки та таємності тип літака змінили.

Літак VC-32A Air Force One на фоні хмарочосів у центрі Варшави
Літак VC-32A Air Force One на фоні хмарочосів у центрі Варшави. Фото: аеропорт Шопена в Варшаві

VC-32A — це вузькофізеляжний літак, який має меншу дальність у порівнянні з основним бортом номер один VC-25A. Саме тому щоб дістатися Жешува, міста на кордоні з Україною, авіалайнеру по дорозі з Вашингтону довелося сідати на дозаправку. Для цього обрали американську військову базу Рамштайн в Німеччині.

Салон літака VC-32A
Салон літака VC-32A. Фото: Obama White House Archived

Уже в Жешуві Джо Байден пересів на наземний транспорт до Перемишля, а звідти потягом Укрзалізниці дістався Києва. Після завершення українського візиту президент США знов скористався потягом та автотранспортом до Жешува, а далі літаком VC-32A перелетів у Варшаву для зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

21 лютого у Варшаву прилетів VC-25A — основний літак президента США.

VC-25A з номером 28000 прибув в Варшаву, щоб забрати президента США Джо Байдена
VC-25A з номером 28000 прибув в Варшаву, щоб забрати президента США Джо Байдена. Фото: DK

Тому далі Джо Байден продовжить перельоти на вже звичному Air Force One. Ми розповідали подробиці про цей літак, який називають літаючий Білий дім.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!