Турецька авіакомпанія не стала літати на українських літаках в Росію

Нова турецька авіакомпанія Mavi Gok Aviation (MGA) не стала використовувати українські літаки для перевезення російських туристів на курорти Туреччини, показав аналіз avianews.com.

Припущення щодо цього виникли в ЗМІ після того, як авіаперевізник поповнив свій флот двома літаками Boeing 737-800. Їх до цього використовувала чартерна авіакомпанія Azur Air Ukraine.

MGA та Azur Air Ukraine пов’язані з туроператором ANEX Tour. Компанія активно працювала на українському та російському туристичному ринку до 24 лютого та мала власну авіакомпанію в Росії — Azur Air.

Через європейські та американські санкції ANEX Tour більше на мав можливості використовувати в повну силу російську Azur Air для перевезення туристів з Росії на турецькі курорти. Через це в ЗМІ почали поширюватися припущення, ніби MGA на українських літаках почне перевозити росіян.

Станом на 22 серпня флот MGA складається з трьох Boeing 737-800: два літаки надійшли з України (реєстрації TC-MGB, TC-MGD), один — з Південною Кореї (TC-MGC). Жоден з них з моменту початку роботи в Туреччині не літав до Росії, показав аналіз avianews.com.

MGA задіяла літаки для рейсів переважно з країн Євросоюзу на турецькі курорти. Одиничні польоти один з літаків виконав з Молдови, Ірану та Боснії і Герцеговини до Туреччини.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!