Лоукостер Wizz Air більше не продає квитки на скандальний маршрут в Москву

Лоукостер Wizz Air Abu Dhabi закрив продаж квитків на скандальний маршрут з Абу-Дабу у столицю Росії Москву.

Бюджетна авіакомпанія планувала відновити польоти в Росію в жовтні, щоб «задовольнити попит пасажирів». Таке рішення розкритикували українські пасажири, які закликали бойкотувати Wizz Air через бажання заробити на рейсах в Москву на фоні масштабної російської агресії в Україні.

Невідомо, чи така критика стала причиною перегляду планів лоукостера щодо перезапуску рейсів до Росії. В коментарі агенції Reuters Wizz Air послався на «обмеження в ланцюжку постачань».

Таке твердження можна розшифрувати як побоювання авіаперевізника відносно заборони на постачання в Росію запчастин для західних літаків. Обмеження запровадили США та Євросоюз як відповідь на російське вторгнення в Україну.

Воно безпосередньо стосується Wizz Air Abu Dhabi, оскільки авіакомпанія використовує нові авіалайнери Airbus A321neo. Ці літаки мають велику частку американських та європейських запчастин. Отже, у разі поломки у Москві авіалайнер може бути надовго виведений з розкладу.

Wizz Air Abu Dhabi є спільним підприємством європейського лоукостера Wizz Air та еміратського інвестиційного фонду ADQ. Європейський підрозділ лоукостера припинив польоти в Росію ще в лютому 2022 року та прибрав всі маршрути з Європи в Росію з системи бронювання.

Докладніше розбір ситуації в статті: Wizz Air знов летить до Росії: політика це чи економіка?

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!