Роза Вітрів розпочала систематичні польоти на екс-літаку МАУ

Українська авіакомпанія «Роза Вітрів» (Windrose) у травні відновила систематичні польоти на літаку Boeing 737-800 з реєстрацією UR-PSF, який раніше знаходився в парку МАУ.

Як вдалося з’ясувати avianews.com, з 4 травня цей авіалайнер із закритими розпізнавальними знаками МАУ літає з Хургади до різних міст Європи на замовлення єгипетської чартерної авіакомпанії FlyEgypt.

Літак вже встиг побувати у Познані, Вроцлаві, Берліні, Ліллі, Дюссельдорфі та Будапешті, здійснюючи по 2-4 рейси на день.

За даними державного реєстру повітряних суден, за «Розою Вітрів» числиться 21 літак. Проте онлайн-радар Flightradar24 зафіксував польоти лише одного борту авіакомпанії за останні 3 місяці – UR-PSF.

За документами Boeing 737-800 UR-PSF був переведений з флоту МАУ до флоту «Рози Вітрів» на початку 2023 року. Разом з ним з МАУ до «Рози Вітрів» перейшли також Embraer 190 з реєстрацією UR-EMA та Boeing 737-900ER з реєстрацією UR-PSI. Це нові типи повітряних суден для «Рози Вітрів». До лютого 2022 року основу її літаючого флоту становили авіалайнери Airbus та ATR.

У ЗМІ неодноразово фігурувала інформація, що вплив на обидві авіакомпанії має бізнесмен Ігор Коломойський.

Переведення літаків МАУ у флот «Рози Вітрів» може бути пов’язане з конфліктом співвласників авіакомпанії МАУ — Ігоря Коломойського та Арона Майберга з питань управління авіаперевізником. Про протиріччя стало відомо ще наприкінці 2021 року. У жовтні 2022 року МАУ припинила польоти.

Арон Майберг у своїх інтерв’ю повідомляв, що лізингові компанії Коломойського здають літаки в оренду МАУ.

Отже, переведення авіалайнерів у флот «Рози Вітрів» може бути спробою повернути ці повітряні судна в роботу на тлі зупинки польотів МАУ.

avianews.com направив запит до «Рози Вітрів» і готовий опублікувати коментар авіаперевізника, якщо він буде підготовлений.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!