Як виглядає власний літак Нової пошти — фото

Як виглядає власний літак поштового оператора “Нова пошта” можна побачити на фотографії, яка оприлюднена на словацькому авіаційному порталі slovakaviation.sk.

На зображенні користувача Bohus транспортний літак Ан-26 з реєстрацією UR-UZI. Він має логотип “Нової пошти”, логотип європейського підрозділу поштового оператора Nova Post та назву авіакомпанії — Supernova Airlines. Розташований літак у словацькому місті Пієштяни.

За даними онлайн-радару Flightradar24, цей борт поки не виконував рейси під позивними авіакомпанії. У січні гендиректор Supernova Airlines Ярослав Красножон повідомив avianews.com, що авіаперевізник планує виконати перші перельоти вже весною 2023 року між аеропортами Європи.

Навіщо “Новій пошті” власна авіакомпанія

Авіакомпанію Supernova Airlines заснував підрозділ “Нової пошти” для міжнародних перевезень “Нова пошта Глобал” 1 жовтня 2021 року.

За даними авіаперевізника, 6 січня 2023 року він отримав необхідний сертифікат експлуатанта, який дає йому право на польоти.

Флот Supernova Airlines включає два Ан-26 в номерами UR-UZI та UR-UZM 1978 та 1982 року випуску. Відповідно до даних державного реєстру, їх власником та лізингодавцем є компанія EXPEDITION AVIATION (FZC) з ОАЕ.

Авіакомпанія з групи “Нової пошти” планує возити в Україну вантажі зі США та Китаю, а також доставляти вантажі з Європи.

Наразі авіакомпанія підбирає оптимальний аеропорт для базування літаків.

“На час війни це точно буде європейський аеропорт, розташований близько до кордону з Україною. Після перемоги це, звісно, будуть українські міжнародні аеропорти Бориспіль та Львів”, – зазначав у січні Ярослав Красножон у коментарі avianews.com.

Отже, літаки Supernova Airlines будуть прилітати в аеропорт поблизу кордону з Україною, де посилки будуть завантажувати у наземний транспорт та доставляти в Україну.

Керівник авіакомпанії додав, що рух вантажів буде двостороннім. Supernova Airlines буде не тільки доставляти посилки в Україну, але й перевозити вантажі з України в інші країни.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!