Найбільша авіакомпанія України МАУ зупинила польоти всіх літаків — профспілка

Найбільша авіакомпанія України МАУ зупинила польоти всіх літаків, які могли виконувати комерційні рейси. Про це повідомив голова профспілки авіаперевізника — Об’єднаного представницького органу Олександр Полянський на засіданні профспілки. Протокол цієї зустрічі є в розпорядженні avianews.com.

Причиною зупинки літаків профспілка називає непорозуміння між акціонерами, лізингодавцями та новопризначеним керівником.

Відповідно до повідомлення МАУ від 19 вересня, новим президентом авіаперевізника призначено Кирила Звонарьова, який до того був заступником гендиректора аеропорту «Бориспіль». Це сталося після того, як у попереднього президента  МАУ Євгена Дихне закінчився контракт. При цьому прес-служба авіакомпанії не уточнила, хто саме призначив нового керівника.

У той же час профспілка вказує, що Дихне залишається діючим президентом МАУ відповідно до державного реєстру, але не виконує функцій керівника через закінчення контракту та конфлікт акціонерів МАУ. Через цю колізію МАУ не може проводити платежі, пояснюють в профспілці.

За даними avianews.com, на початок вересня польоти виконували чотири літака МАУ. Це Embraer 190 (UR-EMA), Boeing 737-800 (UR-PSF) Boeing 737-900 (UR-PSI, UR-PSL). Всі вони літали в Європі.

Онлайн-радар flightradar24 зафіксував, що борт UR-PSI виконав останній політ 12 вересня, UR-EMA — 16 вересня, UR-PSF — 19 вересня, UR-PSL — 30 вересня. Таким чином, на кінець вересня рейси виконував лише один борт МАУ.

Про конфлікт основних акціонерів МАУ — Арона Майберга та Ігоря Коломойського стало відомо наприкінці 2021 року, коли відбулася спроба замінити президента МАУ Євгена Дихне. Тоді він подав до суду та заблокував можливу зміну керівника авіакомпанії.

З того часу дія контракту Дихне завершилась, але досі є рішення суду, яке не дозволяє вносити зміни в реєстр щодо керівника авіаперевізника.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!