Відео: Сухопутні війська показали вражаючу роботу українських бойових вертольотів

Сухопутні війська показали вражаючу роботу бойових вертольотів Мі-8 Збройних сил України.

В оприлюдненому відеороліку можна побачити різні етапи бойових завдань з шістьох ракурсів. Для цього пілоти розмістили камери зовні вертольоту та всередині кабіни.

Для пересування на фронті пілоти летять на дуже низький висоті, щоб їх не зафіксувала протиповітряна оборона противника.

У бік ворога вертоліт випускає некеровані авіаційні ракети, відомі як НУРСи. Вони покривають певну ділянку та за концепцією нагадують ракети наземного базування системи Град.

Для випуску ракет гвинтокрил піднімаються на декілька секунд, щоб збільшити дальність польоту НУРСів.

Після відпрацювання ворожої цілі пілоти виконують спеціальний маневр — знижуються, розвертаються та одночасно випускають теплові пастки. Вони допомагають вберегти техніку від потрапляння переносних зенітно-ракетних комплексів противника. Якщо ворожий солдат випустить ракету по вертольоту, теплова пастка направить її за собою у бік від вертольоту.

Відео роботи вертольотів оприлюднили Сухопутні війська, оскільки цей рід військ також має власну авіаційну техніку. Вона використовується для евакуації, постачання та враження цілей за допомогою НУРСів.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!