Міжнародна слідча група оприлюднила проміжні результати розслідування катастрофи збитого над Україною Boeing 777 MH17

24 травня в передмісті Утрехту (Нідерланди) відбулася прес-конференція міжнародної слідчої групи JIT (до складу якої входять слідчі з України, Бельгії, Малайзії, Австралії та під головуванням Нідерландів), на якій громадськість було проінформовано про перебіг розслідування катастрофи в Донецькій області Boeing 777 Malaysia Airlines, що виконував рейс МH17.

Що нового?

Прес-конференцію було анонсовано ще минулого тижня. Всі провідні видання написали, що жодних резонансних заяв чи звинувачень чекати не варто.
Швидше за все слідчі просто ще раз звернуться до всіх, хто володіє інформацією, негайно повідомити її слідчій групі. Але на них чекав сюрприз.

По-перше, журналістам показали частини ракети, яка за версією слідчих вразила Boeing-777-200ER. На залишках, які знайшли на Донбасі, добре видно маркування, яке дозволило встановити, що ракету виготовили в 1986 році в місті Долгопрудний під Москвою. Ідентифікаційний номер ракети: 9032, а тип — 9M38 або 9M38M1. Артефакти містять також маркування, нанесене вручну.

Части ракеты, которая сбила Boeing 777 над Донбассом в 2014 году
Части ракеты, которая сбила Boeing 777 над Донбассом в 2014 году. Фото: Полиция Нидерландов
Части ракеты, которая сбила Boeing 777 над Донбассом в 2014 году
Части ракеты, которая сбила Boeing 777 над Донбассом в 2014 году. Фото: Полиция Нидерландов

По-друге, і це найбільша сенсація, вперше було названо походження пускової установки: методом OSINT встановлено, що вона належала 53-й бригаді ППО (м. Курськ, РФ). Для встановлення походження установки було проаналізовано безліч фотографій подібних установок з Росії і України. Їх порівнювали із зображеннями, зафіксованої в ті дні на Донбасі. Журналістам показали маршрут, за яким, як вважають слідчі, установка рухалася до здійснення пуску і потім була евакуйована назад в Росію.

Слідчі вважають, що щонайменше сотня людей були залучені до процесу підготовки, транспортування та запуску, тому дуже просять можливих свідків, родичів військовослужбовців та всіх, хто володіє якоюсь інформацією, повідомляти її JIT.

Слідчі нагадують, що українська прокуратура може піти на зустріч проросійським бойовикам і зменшити термін ув’язнення, якщо ті з’являться з повинною і нададуть слідству важливу інформацію про організаторів.

Реакція в ЗМІ

На сайтах всіх найбільших нідерландських мас-медіа ця новина в топі. Журналісти акцентують увагу на тому, що вперше було звинувачено збройні сили Росії напряму, а не якихось абстрактних «проросійських бойовиків». В коментарях теж багато «теплих» побажань на адресу президента Росії. Однак коментатори висловлюють сумнів, що винних вдасться притягти до відповідальності.

Реакція нідерландського політикуму

Прем’єр Марк Рутте передчасно перервав візит до Індії, де голландські урядовці були з торговельною місією, щоб негайно провести засідання Кабміну з приводу розслідування. Він також високо оцінив роботу слідчих.

Міністр закордонних справ Блок теж повернеться з Люксембургу, щоб прийняти участь в засіданні кабміну.

Всі партії коаліції виступають з вимогою засудити Росію в ООН за невиконання резолюції, за якою всі країни повинні надати всю наявну в них інформацію про катастрофу.

Коли суд?

Голова слідчої групи Фред Вестербеке каже, що точної дати закінчення розслідування ще нема, але «ми вже в остаточній його фазі».

Mike Dobrin, для avianews.com

avianews.com
avianews.com
Рассказываем об авиации с 2004 года. avianews.com – издание для авиапассажиров, путешественников и любителей авиации. Публикуем авиационные новости из Европы, Америки и всего мира.

По теме

Новое на avianews

Интересно!