Аэропорт Мемминген (Memmingen IATA: FMM)

gast
Airbus A340
Повідомлень: 879
З нами з: 02 лютого 2009, 16:44
Контактна інформація:

Аэропорт Мемминген (Memmingen IATA: FMM)

Повідомлення gast »

Аеропорт Memmingen (IATA: FMM, ICAO: EDJA, також Allgäu Airport, Flughafen Memmingerberg, Flughafen Allgäu oder Flughafen München-West:)
http://www.allgaeu-airport.de/
Найменший аеропорт Баварії з пассажирським трафіком.
Знаходиться на межі селища Меммінгенберг, віддалення від зїзду з автобану А96 Memmingen-Ost близько двох кілометрів, від залізничної станції Memmingen близько 3.5 км. Фактично знаходиться в трикутнику Мюнхен-Ульм-Штуттгарт. Довжина полоси 2400 в принципі дозволяє приймати всі типи літаків до Б 767 включно, проте на даний момент приймають лише літаки з розмахом крил до 36 метрів, тобто Б 737 та А 320. Профспілка німецьких пілотів присвоїла червону (найнижчу) категорію безпеки через недоліки (на їх думку) в плані безпеки роботи аеропорту, проте це не вплинуло на його роботу.
Зображення
Аеропорт був заснований як військовий аеродром в 1935 році, в кінці війни був знищений разом з частиною містечка, лише в початку 50х років була відновлена полоса, будова порту та ангари, далі використовувався як база для шкіл пілотів малих літаків. В кінці 50х був перетворений на військову базу бомбардувальників. В такому вигляді практично проіснував до 2003 року, після чого об’єкт був законсервований. Лише в кінці 2004 року був отриманий сертифікат для виконання регіональних пасажирських рейсів. Невеликі компанії пробували розпочати регулярні рейси, проте через брак пасажирів були змушені їх закривати через кілька місяців.
В 2005 році громаді таки вдалось залучити додаткові кошти для інвестування в порт, загалом сума інвестицій складала біля 8 млн. Є. Після численних судових розглядів щодо фінансових питань а також протестів окремих мешканців прилеглої території лише в 2007 році аеропорт розпочав стабільну роботу в якості «чартерного аеропорту» та однієї з баз Ryanair, були розбудовані парковки, перебудований зал очікування. З 2010 року аеропорт отримав власнуе відділення митниці для контролю на рейсах в нешенгенські країни. В найближчих планах відкриття готелю на прилеглій території.
Це був так би мовити короткий екскурс в історію. Тепер по суті. Меммінген – такий собі невеличкий не то райцентр, не то велике село в умовному регіоні Альґой на півдні Баварії. Місцевість малонаселена і не індустріальна, така собі глуха провінція. Залізниця – частина лінії Ліндау-Мюнхен, неелектрифікована однопутка, з вокзалу прямують регіонали на Мюнхен, Кемптен, Ауґсбург, Ульм. З ЕС потягів наявні Цюріх-Мюнхен (4 пари за добу) та Маґдебург-Оберсдорф по окремих днях тижня. Вокзал маленький, там три каси, працювала одна, працюють з 8 до 19 по буднях і до 16.30 в суботу. В неділю вихідний - всім до автоматів. Прямо перед вокзалом стоянка таксі і автовокзал. До аеропорту ходять по буднях місцевий автобус 2 (окремі рейси) та приміський 810-811. Ціна проїзду до аеропорту 2.50 Є автобусом і близько 10 Є таксі, час дорозі від 9 до 15 хвилин. Не дивлячись на розклад руху автобусів (є на сайті порту) самі автобуси рухаються доволі нерегулярно, наприклад 810 автобус дозволив собі запізнитися на 20 хв при відправці з вокзалу і на півгодини на зворотному шляху. Двійка ніби була вчасно. На це зважайте. Також є трансфери приватників до Мюнхена, Аугсбурга і висіла реклама трансферів на Штуттгарт-Карлсруе, проте того буса я не бачив, розклад і ціни також є на сайті, дама яка продавала квитки говорить російською. Сама будова терміналу зовні нагадує спорткомплекс, басейн Динамо у Львові :grin: чи якийсь велотрек.

Зображення

Будова невеличка, зупинки автобусів прямо навпроти входу. В терміналі зліва навпроти входу 9 стійок реєстрації, навпроти довідкова і пару турагенств, місць для сидіння всього навсього з 2 десятки, по центру доволі неохайне кафе і бар, з правої – перевірка безпеки, 2 пости.
Зображення
Далі нешенгенці проходять на 2 поверх де є краще кафе, малий дьютік і пассконтроль до залу очікування місць на 120. Для посадки після контролю посадкових всі спускаються знову вниз по сходах і далі через вихід пішки до літака. Інших паксів сажають прямо з першого поверху. Після прильоту всіх женуть на пассконтроль і зразу вихід до видачі багажу - 3 малих стрічки, які дуже швидко рухаються і швиряють чумайдани з себе направо і наліво.
За час мого перебування в порту бачив старт 3 бортів Раяна, наш Візз і Туїфлай на Родос.
Загальне враження вд сервісу доволі гнітюче, їм є куди прагнути, дах будови терміналу зараз ремонтується і роботи там ще непочатий край, перш за все потрібні кращі трансфери до залізниці. Я не був в уславленому Альтенбургу біля Ляйпціґа, проте думаю Меммінген не далеко від останнього втік. Якщо ціна з Мюнхена кусається і є можливість добратися туди власною машиною, яку лишати на стоянці, то можливо це і непоганий варіант.
Власні фотки викладу пізніше.
Аватар користувача
de-bugger
Airbus A340
Повідомлень: 999
З нами з: 21 лютого 2010, 01:41
Звідки: FKB/EDSB
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення de-bugger »

gast писав:Я не був в уславленому Альтенбургу біля Ляйпціґа, проте думаю Меммінген не далеко від останнього втік.
Вот и поедь в Альтенбург - тебе Мемминген Хитроу покажется. Рекомендую! :grin:

Ну поделюсь тогда и своими впечатлениями от Allgaeu-Airport:

Красную метку от профсоюза пилотов Мемминген получил за ILS 1-й категории и то только в одну сторону (24) и за отсутстве рулежек параллельно ВПП, но зачем эти рулежки нужны при таком траффике?

Когда Виззейр только начал летать из Меммигена в Киев, то самолет тогда рулил на боковой перрон (справа от терминала, практически не виден снаружи) в примерно 250 метрах от терминала и разгружался/загружался там, параллельно и заправляясь топливом под присмотром пожарной машины. Пассажиров везли к/от терминала автобусом. Когда весно летел в Киев я то самолет подрулил прямо под перрон, шли естественно от гейта пешком. Но самолет кажется не заправляли - по сему видимо и подрулил под самый термиал.

Терминал построен, точнее перестроен из ангара, в 2007 году, и мне показался довольно чистым, включая кафе. Когда я там был последний, весной, раз то зал ожидания на втором этаже еще только строили. Кафе в чистой зоне было то же что и в грязной - просто 2 барные стойки в разные стороны. Но находилось оно до паспортного контроля. Так что было не юзабельно. Очевидно уже построили второй этаж. Самый большой самолет который там видел был 757 от Sky - чартеры в Турцию.

Оборудован по авиационной безопасности аэропорт видать не плохо, т.к. у меня в багаже нашли таки бутылку Stroch 80 и не пропустили :evil: . Жалко. :( Во Франкфурте к примеру всегда прокатывало. Почты в аэропорту нет.

Что касается расположения - Мемминген это действительно Зажопинск по полной программе. Хотя, для живущих в западной части Мюнхена он находится не дальше чем MUC, а по времени езды на машине наверное даже быстрее будет. Туда под рейсы Раяна и Виззейра ходит шаттл из Мюнхена и Ульма. Как по мне - если есть возможность_ проще добираться на машине и там же ее кинуть на парковке. Благо цена в 4 Евро за сутки паркинга этому способствует. Раньше вообще 2,50 было (как во Франкфурт-Хан на лонг-терм-паркинге). Для встречающих провожающих стоянка под самим терминалом бесплатна в первые пол часа - это по царски по сравнению с другими портами (особо экономные могут выезжать и сразу заезжать раз в 30 минут часа :smile: )
Добираться до аэропорта на поезде и поторм на автобусе - самый долгий т неудобный вариант. Если автобус в аэропорт с вокзала уже ушел (например опоздал поезд или бус просто не в графике) то всегда можно скооперироваться с 2 такими же желающими в аэропорт и взять такси на троих за 9-10 евро.
Аватар користувача
de-bugger
Airbus A340
Повідомлень: 999
З нами з: 21 лютого 2010, 01:41
Звідки: FKB/EDSB
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення de-bugger »

Мои фото из FMM, относятся к августу 2009 г.:
Терминал.
Терминал.
Перрон у терминала на рассвете.
Перрон у терминала на рассвете.
Чистая зона у гейта.
Чистая зона у гейта.
Ночующий Эйрберлин. Это будет первй рейс в этот день (под кодом TUIfly) в собственно Берлин.
Ночующий Эйрберлин. Это будет первй рейс в этот день (под кодом TUIfly) в собственно Берлин.
И в догонку. В этом году аэропорт практически выбрался из минусов и подобрался к нулю по рентабельности. Как бы новый налог на пассажирские авиаперевозки (Staatliche Luftverkehrssteuer), придуманый немецким правительством и вводимый с 1.1.11 его не добил бы...
Аватар користувача
viro
A380
Повідомлень: 1432
З нами з: 23 квітня 2009, 11:27
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення viro »

Спасибо! Будет очень позновательно! Одна моя знакомая летела туда, поверила Виззу что это Мюнхен и еще убеждала меня, что ехать как в Борисполь из Киева. Потом наступил о Боже ужас разочарования. Ночь, проведенная в аеропорту. Но было поздно!
Аватар користувача
de-bugger
Airbus A340
Повідомлень: 999
З нами з: 21 лютого 2010, 01:41
Звідки: FKB/EDSB
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення de-bugger »

viro писав:Спасибо! Будет очень позновательно! Одна моя знакомая летела туда, поверила Виззу что это Мюнхен и еще убеждала меня, что ехать как в Борисполь из Киева. Потом наступил о Боже ужас разочарования. Ночь, проведенная в аеропорту. Но было поздно!
Сочувствую, ночевать в этом аэропорту это жестоко - он вымирает до утра после полседнего рейса. Можно было вызвать такси до Мемминегена - но тогда есть шанс ночевать на вокзале что ни чуть не лучше...
gast
Airbus A340
Повідомлень: 879
З нами з: 02 лютого 2009, 16:44
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення gast »

Ночувати на вокзалі не вийде, він закривається на наніч здається з 22.00 до 6.00. Та й сидіти там немає де, всього дві лавки по 4 місця. Я думав що й термінал аеропорту наніч закривається.
Аватар користувача
viro
A380
Повідомлень: 1432
З нами з: 23 квітня 2009, 11:27
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення viro »

Не факт, що вона ночувала саме в терміналі. Факт, що десь в тих краях і як попало.
gast
Airbus A340
Повідомлень: 879
З нами з: 02 лютого 2009, 16:44
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення gast »

Закинув фотки з Мемінгена. Думаю там і так все ясно, за якість звиняйте.
http://picasaweb.google.com/114421606482822722186/FMM#
Аватар користувача
Pan Am
Airbus A340
Повідомлень: 948
З нами з: 26 жовтня 2010, 16:27
Звідки: IFO
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Pan Am »

Подскажыте плиз как добратся до по реисы визов до Мюнхена
gast
Airbus A340
Повідомлень: 879
З нами з: 02 лютого 2009, 16:44
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення gast »

Проще всего автобом прямо из Аеропорта до Мюнхена.
Расписание и цена здесь.
http://www.allgaeu-airport-express.de/d ... 1.2010.pdf
Аватар користувача
Pan Am
Airbus A340
Повідомлень: 948
З нами з: 26 жовтня 2010, 16:27
Звідки: IFO
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Pan Am »

gast писав:Проще всего автобом прямо из Аеропорта до Мюнхена.
Расписание и цена здесь.
http://www.allgaeu-airport-express.de/d ... 1.2010.pdf
Там проезд 15 эвро в одну сторону, я авиабилетики по 19 эвро купил, :plane: ето самий дешовый или самий практичный способ добратся до Мюнхена? Поезд я смотрел по 27 Эвро.....
Аватар користувача
Pan Am
Airbus A340
Повідомлень: 948
З нами з: 26 жовтня 2010, 16:27
Звідки: IFO
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Pan Am »

кстати местных зевак там нету? как под борисполем? :smile:
gast
Airbus A340
Повідомлень: 879
З нами з: 02 лютого 2009, 16:44
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення gast »

Ну, знаєте, ціна трансферу зовсім не залежить від ціни авіаквитка. Поїздом буде всерівно дорожче, бо до вокзалу треба доїхати, то вже 1.5 Є по мінімуму, і далі власне поїзд в найдешевшій варіації від 19 Є. Тобто вся вигода "на ліцо". Крім того, автобусом буде швидше. Можете спробувати знайти "попутку" на сайті http://www.mitfahrzentrale.de/, може щось і зекономите.
Аватар користувача
Pan Am
Airbus A340
Повідомлень: 948
З нами з: 26 жовтня 2010, 16:27
Звідки: IFO
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Pan Am »

Величезне спасибі!!! :klass:
Jakubovsky
Airbus A318
Повідомлень: 55
З нами з: 12 грудня 2010, 15:08
Звідки: EVRA || UKBB
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Jakubovsky »

Очень маленький аэропорт.... если прошел паспортный контроль, то уже все... Обратно не выйдешь... Хотя как договоришься с немцами...
для курильщиков есть своя курилка на улице под навесом... что кстати очень удобно... Дютик маленький.... выбора мало... Персонал вежливый....
Glucker
A380
Повідомлень: 1586
З нами з: 29 березня 2009, 02:26
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Glucker »

Зал регистрации
DSC04774_1.jpg
Аноним из Франкфурта

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Аноним из Франкфурта »

Всім привіт,
хочу поділитися інформацією про добирання від аеропорту в світ до людей :) Особливо, якщо рейс пізній і єдиний варіант - застрягнути на ніч десь на вокзалах. Ми з друзями вже мали так і робити: вибігли з аеропорту і ще би встигали на останній поїзд, якби було на стоянці хоч якесь таксі. А так таксі не було, на інформації номера чомусь ніхто не знав, поїзд ми проґавили. Врятував нас один пан-українець на приватному міні-автобусі, який за 25 є довіз прямо додому. Як виявляється, в них ціла кантора організована: можна домовитися про те, щоб тебе зустріли в Меммінгені ще з України (одеський номер, по-моєму, - 048 737 4923), особливо, якщо летиле компанією, людей 4-6. Ну або вже в аеропорту-літаку скомпануватися. На їх візитці вказано напрямки Allgäu Airport - München, Ingolstadt, Nürnberg, Stuttgart, Karlsruhe, Heidelberg, ціни від 15 є. Мабуть, й інші напрямки можливі. Нас троє, наприклад, їхало по дорозі на Нюрнберґ, але трохи далі, і ми домовилися з водієм, щоб нас не висаджував в Нюрнберзі, а довіз далі.
Контакти:
busandfly.com
info@busandfly
tel: +49 951 3 95 95
Надежда

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Надежда »

Аэропорт маленький, но уютный и очень все доступно. Не знаю, как Вы ( предыдущий автор) остались там на ночь, если его до утра закрывают. Но это не тема. Все рейсы из Киева обслуживает новая фирма, которую создали наши украинские ребята. Честь им и хвала. Автобус подходит прямо к рейсу из Киева и отправлятся на Нюрнберг через Мюнхен. Понятно, что микроавтобус едет быстрее, чем большой автобус и к тому же отправляется раньше, чем большой. Цены на проезд не высокие, автобус новый, чистый и очень приятный водитель. Заказать поездку можно по телефону в Украине ...
Аватар користувача
Olek
avianews
Повідомлень: 11442
З нами з: 21 жовтня 2008, 01:05
Контактна інформація:

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Olek »

Телефон убрал. Если хотите, чтобы он был тут, пишите на avianews.editor<a>gmail.com. Поскольку телефонных лохотронов уж слишком много в последнее время...
Гість

Re: Memmingen FMM

Повідомлення Гість »

всем привет! К ответу предыдущего автора, хочу добавить фото микроавтобусов компании busandfly.com, которые едут от аэропорта в направлении, мюнхена, ингольштадта и нюрнберга.
Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Bing [Bot], Google [Bot] і 14 гостей