Sentry писал(а): ↑25 ноя 2020, 10:58
Скоростная трассая это там где 110-130. Ее тут действительно нет. 70-80 км\ч (без +20) это абсолютно городская скорость для магистральной автодороги. Проблема в очень слабом развитии инфраструктуры, когда трасса международного уровня обустроена так, как в других странах может в лучшем случае дорога регионального уровня.
Я відкрив ПДР. Стаття 1.10. розділу 1 таке каже про автомагістраль:
автомагістраль - автомобільна дорога, що:
- спеціально побудована і призначена для руху транспортних засобів, не призначена для в'їзду на прилеглу територію або виїзду з неї;
- має для кожного напрямку руху окремі проїзні частини, відокремлені одна від іншої розділювальною смугою;
- не перетинає на одному рівні інші дороги, залізничні і трамвайні колії, пішохідні і велосипедні доріжки, шляхи проходу тварин, має огородження на узбіччях і розділювальній смузі та обгороджена сіткою;
Водночас, та сама стаття таке каже про дороги:
автомобільна дорога, вулиця (дорога) - частина території, зокрема в населеному пункті, з усіма розташованими на ній спорудами (мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, призначена для руху транспортних засобів і пішоходів та обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);
На мою думку, то саме дорога, а не магістраль.
Далі читаю правила. Статті Розділу 12 кажуть таке:
12.2. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги.
12.4. У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.
So far, виглядає так, що швідкість мала би бути 50 км/г чи менше (залежно від видимості). Але далі я читаю Правила і бачу таке:
12.6. Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47, дозволяється рух із швидкістю:
б) транспортним засобам, якими керують водії із стажем до 2 років, - не більше 70 км/год;
ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 - не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою - не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах - не більше 90 км/год.
5.1 "Автомагістраль". Дорога, на якій діють особливі умови дорожнього руху, передбачені розділом 27 цих Правил.
Я пройшовся гуглом цією дорогою аж майже з центру Львова. Я не бачив ніде знаку 5.1. Я також не бачив знаків обмеження руху. Нас. пункт Баратів позначено знаком 5.45, а не 5.47. Таким чином, я роблю висновок, що обмеження у 50 км/год діє у с. Бартатів. Що шановні колеги думають про таке?
Sentry писал(а): ↑25 ноя 2020, 10:58
Любые резкие маневры могут приводит к ДТП, в том числе торможение потока с 100 км\ч до 50 км\ч. Неплохо, когда это сделано хотя бы как на постах полиции, с знаками по 20 км\ч и большим их количеством. В населенных пунктах же у нас почему-то только 1 маленькая невзрачная белая табличка, которая может быть еще и спрятана за деревом, например.
Звичайно, зменшення швидкості руху дорожніми знаками має бути поступовим, і водії мають не створювати небезпечних ситуацій своїми діями чи бездіяльністью.
manjeroke писал(а): ↑25 ноя 2020, 14:28
Можно как в Штатах знаки СТОП на каждом перекрестке. Только сомневаюсь что у нас будут соблюдать их
Ці знаки що в Штатах, що в Канаді водії часто проїжджають без повної зупинки. Є відео на цю тему. Basically, ці Стоп-знаки треба замінювати на знаки пріоритету та уповільнювати рух машин іншими засобами.