пара вопросов: Вы телепат ?! если нет, в чём я более чем уверен, тогда с какого х... отвечаете за всех ?!Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.
А стосовно більшої половини "гаварящєй на панятнам язикє" - не нада тут ля-ля, добра половина тих, хто користується кацапською мовою на вулиці, на роботі - просто понтуються незрозуміло чим, а дома, з дітьми, з батьками говорять українською і не вий...
Одесса аэропорт (IATA: ODS)
Re: Одесса аэропорт (IATA: ODS)
бо це насалідки імперської, а потім совіцької русифікації населення. Якщо вам не відомо з історії то росіянам завжди Україна була як кістка в горлі. Якщо не відомо - вигляньте на вулицю, якщо там нічого не побачили - вигляньте на донбаську вулицю там зараз якраз це й відбувається.
про понти на роботі/в громадських місцях, то в Києві то займає 80% всього російськомовного населення, і з моєї практики коли ти день за днем говориш з ними українською - то вони також переходять на українську.
Стосовно Одеси. Фрази "Одеса - ісконно рускій город", це відмазка і перекручування історії в потрібний момент як робиться зараз з Кримом. Хто встановив фактори ісконності тільки на 200 річний термін? Жити треба теперішнім. Тепер - Одеса українське місто, населення Одеської області на 63% складається з українців (це при тому що прикордоння) центром якої є Одеса. В самій Одесі 62% українців. Тому Одеса не тільки де-юре українське місто, а й де-факто! Українською мовою (яку нищили масивною русифікацією наслідки якої ми бачимо зараз й на форумі й в "SS" в назві) - назва міста звучить як Одеса, відповідно й транскрибується в Odesa.
Аеропорт є візитівкою міста, це не приватна ініціатива - тому написи мають бути з державної мови - української. Згадуючи приклад Копенгагена - Одеса/Odesa.
Хто не погоджується - статистично відноситься до меншості, яка має право в приватних ініціативах використовувати що забажає і на яких мовах бажає, на державному рівні мова одна - українська.
про понти на роботі/в громадських місцях, то в Києві то займає 80% всього російськомовного населення, і з моєї практики коли ти день за днем говориш з ними українською - то вони також переходять на українську.
Стосовно Одеси. Фрази "Одеса - ісконно рускій город", це відмазка і перекручування історії в потрібний момент як робиться зараз з Кримом. Хто встановив фактори ісконності тільки на 200 річний термін? Жити треба теперішнім. Тепер - Одеса українське місто, населення Одеської області на 63% складається з українців (це при тому що прикордоння) центром якої є Одеса. В самій Одесі 62% українців. Тому Одеса не тільки де-юре українське місто, а й де-факто! Українською мовою (яку нищили масивною русифікацією наслідки якої ми бачимо зараз й на форумі й в "SS" в назві) - назва міста звучить як Одеса, відповідно й транскрибується в Odesa.
Аеропорт є візитівкою міста, це не приватна ініціатива - тому написи мають бути з державної мови - української. Згадуючи приклад Копенгагена - Одеса/Odesa.
Хто не погоджується - статистично відноситься до меншості, яка має право в приватних ініціативах використовувати що забажає і на яких мовах бажає, на державному рівні мова одна - українська.
Ви не згідні з тим, що добра половина "расєйско-мовних" киян і тих хто проживає в Києві взагалі-то мають рідною українську мову?!
І я відповідаю не за всіх, я привів приблизну к-сть, сформовану з мого власного досвіду спілкування з людьми.
Прийшов я якось на роботу у один відділ однієї компанії, який складався з 8 людей, спочатку українською говорила 1 людина, в кінцевому випадку виявилося, що з дитинства російською говорять аж ... 2!
От Вам і вся статистика...
І я відповідаю не за всіх, я привів приблизну к-сть, сформовану з мого власного досвіду спілкування з людьми.
Прийшов я якось на роботу у один відділ однієї компанії, який складався з 8 людей, спочатку українською говорила 1 людина, в кінцевому випадку виявилося, що з дитинства російською говорять аж ... 2!
Labiann писав:пара вопросов: Вы телепат ?! если нет, в чём я более чем уверен, тогда с какого х... отвечаете за всех ?!Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.
А стосовно більшої половини "гаварящєй на панятнам язикє" - не нада тут ля-ля, добра половина тих, хто користується кацапською мовою на вулиці, на роботі - просто понтуються незрозуміло чим, а дома, з дітьми, з батьками говорять українською і не вий...
Обично я только чітаю. Напісал трі предложєния - оскорбілі. Нєінтєрєсно. І пєрєводчік поломался. Буду дальшє чітать.Valdys писав:VAiNK приберіться з цього сайту...
І не перекладайте онлайн перекладачами, пишіть, як вмієте!
Вашого рідного брата shushiair забирайте з собою, в країну терпимих...де сотні національностей і мов, але ж державна чогось одна...
Valdys писав:Ви не згідні з тим, що добра половина "расєйско-мовних" киян і тих хто проживає в Києві взагалі-то мають рідною українську мову?!
Labiann писав:пара вопросов: Вы телепат ?! если нет, в чём я более чем уверен, тогда с какого х... отвечаете за всех ?!Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.
я конечно знаю, что в любом споре упомянуть какую-то статистику и почти все соглашаются, может в Киеве где-то и такая статистика, вот только с какого потолка она, собственно мне это не важно, у меня другая статистика, на личном опыте, я не помню когда я слышал украинский в Одессе, а общения с людьми у меня чуть больше чем до фига, знакомых и друзей больше чем достаточно...
-
- Airbus A340
- Контактна інформація:
Вернемся собственно к теме: новый терминал в аеропорту откроют в этом году, предположительно осенью. Летом Yanair откроет временную базу.
Чому ФК Шахтьор - Шахтар?
Обіцяли відкрити ж у 2-му кварталі 2016 року... це ж максимум червень... Що, знову перенесуть?!
Що значить "временная база"?
Лишать там А320 чи В737?
Лишать там А320 чи В737?
-
- Airbus A340
- Контактна інформація:
Очень уж я сомневаюсь про июнь... Там еще внутренние работы не закончены.Valdys писав:Обіцяли відкрити ж у 2-му кварталі 2016 року... це ж максимум червень... Що, знову перенесуть?!
Лишать там А320 чи В737?
для летней сезонной программы оставят один самолет.
Ваша позиция ясна, многие даже согласны с вами. Что собираетесь предпринять? Или может уже предприняли? По моим ощущениям руководство аэропорта весьма тяжело на подъем и вряд ли с радостью отнесется к перспективе демонтажа лишней буквы. Особенно в свете скорого открытия нового терминала.Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.
Кстати, если мне не изменяет память, на фасаде со стороны площади до сих пор висит огромная надпись "АЭРОВОКЗАЛ".
Так ми ж про новий термінал і говорили...
Старий то таке...він скоро піде в історію.
Саакашвілі написати потрібно)
В Києві менше року як на обох стінах вісить "Палац Спорту". А до того на одній був "Дворец Спорта". Те що вісить чи не вісить це питання часу. Головне бажання керівництва. А те що воно має бути "Палацом Спорту" і "Одесою" то факт же.
ну на морвокзале уже убрали одну букву...Labiann писав:Valdys писав:коди аеропортів то ж зовсім інше...
багато є таких кодів, які взагалі до назви міста майже ніяк не прикрутиш...
я виступаю, щоб назва була нормальною, той же IEV як називається і як скрізь написано?! Так, KYIV, а у LWO що написано? Так, LVIV.
От я і хочу, щоб була ODESA
shushuair писав:А почему Вы, не боретесь, чтобы код Жулян был Yiv, а не Iev, это же нынче с русского языка транслитерация!
Также почему Вы не трогаете код Львова, ведь он тоже с русского языка, а не украинского.
А написание Odessa прям мешает жить.
ну на морвокзале тоже наверное надо заменить, зачем только не понятно, людям делать нечего, одна буква помешала...
Прошу прощения, думал, что основная претензия к вывеске на старом. На новом можно сразу писать с одной s, согласен.Valdys писав:Так ми ж про новий термінал і говорили...
Так ми тут і хочемо, щоб була одна С, але на це вплинути досить не просто...
Але ж ми то і не знаємо, як вони будуть писати, з однією, чи двома.
Певно ще в прес службу потрібно звернутись...
Але ж ми то і не знаємо, як вони будуть писати, з однією, чи двома.
Певно ще в прес службу потрібно звернутись...
состояние перрона- мрак...
Цікаво, що в Москві написи на дорожніх вказівниках Москва/Moskva. І McD у них МакдональдсKKS писав: Українською мовою (яку нищили масивною русифікацією наслідки якої ми бачимо зараз й на форумі й в "SS" в назві) - назва міста звучить як Одеса, відповідно й транскрибується в Odesa.
Ellinair прилетела в Одессу
Ellinair открыла рейс в этом году Салоники-Одесса-Салоники
Ellinair открыла рейс в этом году Салоники-Одесса-Салоники
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість