Одесса аэропорт (IATA: ODS)

Labiann
A380
Контактна інформація:

Re: Одесса аэропорт (IATA: ODS)

Повідомлення Labiann »

Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.

А стосовно більшої половини "гаварящєй на панятнам язикє" - не нада тут ля-ля, добра половина тих, хто користується кацапською мовою на вулиці, на роботі - просто понтуються незрозуміло чим, а дома, з дітьми, з батьками говорять українською і не вий...
пара вопросов: Вы телепат ?! если нет, в чём я более чем уверен, тогда с какого х... отвечаете за всех ?!
KKS
A380
Контактна інформація:

Повідомлення KKS »

бо це насалідки імперської, а потім совіцької русифікації населення. Якщо вам не відомо з історії то росіянам завжди Україна була як кістка в горлі. Якщо не відомо - вигляньте на вулицю, якщо там нічого не побачили - вигляньте на донбаську вулицю там зараз якраз це й відбувається.

про понти на роботі/в громадських місцях, то в Києві то займає 80% всього російськомовного населення, і з моєї практики коли ти день за днем говориш з ними українською - то вони також переходять на українську.

Стосовно Одеси. Фрази "Одеса - ісконно рускій город", це відмазка і перекручування історії в потрібний момент як робиться зараз з Кримом. Хто встановив фактори ісконності тільки на 200 річний термін? Жити треба теперішнім. Тепер - Одеса українське місто, населення Одеської області на 63% складається з українців (це при тому що прикордоння) центром якої є Одеса. В самій Одесі 62% українців. Тому Одеса не тільки де-юре українське місто, а й де-факто! Українською мовою (яку нищили масивною русифікацією наслідки якої ми бачимо зараз й на форумі й в "SS" в назві) - назва міста звучить як Одеса, відповідно й транскрибується в Odesa.

Аеропорт є візитівкою міста, це не приватна ініціатива - тому написи мають бути з державної мови - української. Згадуючи приклад Копенгагена - Одеса/Odesa.

Хто не погоджується - статистично відноситься до меншості, яка має право в приватних ініціативах використовувати що забажає і на яких мовах бажає, на державному рівні мова одна - українська.
Valdys
A380

Повідомлення Valdys »

Ви не згідні з тим, що добра половина "расєйско-мовних" киян і тих хто проживає в Києві взагалі-то мають рідною українську мову?!

І я відповідаю не за всіх, я привів приблизну к-сть, сформовану з мого власного досвіду спілкування з людьми.

Прийшов я якось на роботу у один відділ однієї компанії, який складався з 8 людей, спочатку українською говорила 1 людина, в кінцевому випадку виявилося, що з дитинства російською говорять аж ... 2!

От Вам і вся статистика...

Labiann писав:
Valdys писав:Все потрібно починати з малого, ато скоро станемо як Білорусь стосовно мовного питання.
Саме тому я за ODESA.

А стосовно більшої половини "гаварящєй на панятнам язикє" - не нада тут ля-ля, добра половина тих, хто користується кацапською мовою на вулиці, на роботі - просто понтуються незрозуміло чим, а дома, з дітьми, з батьками говорять українською і не вий...
пара вопросов: Вы телепат ?! если нет, в чём я более чем уверен, тогда с какого х... отвечаете за всех ?!
ValNK
Airbus A320
Контактна інформація:

Повідомлення ValNK »

Valdys писав:VAiNK приберіться з цього сайту...
І не перекладайте онлайн перекладачами, пишіть, як вмієте!

Вашого рідного брата shushiair забирайте з собою, в країну терпимих...де сотні національностей і мов, але ж державна чогось одна...
Обично я только чітаю. Напісал трі предложєния - оскорбілі. Нєінтєрєсно. І пєрєводчік поломался. Буду дальшє чітать.
Labiann
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Labiann »

Valdys писав:Ви не згідні з тим, що добра половина "расєйско-мовних" киян і тих хто проживає в Києві взагалі-то мають рідною українську мову?!

І я відповідаю не за всіх, я привів приблизну к-сть, сформовану з мого власного досвіду спілкування з людьми.

Прийшов я якось на роботу у один відділ однієї компанії, який складався з 8 людей, спочатку українською говорила 1 людина, в кінцевому випадку виявилося, що з дитинства російською говорять аж ... 2!

От Вам і вся статистика...

Labiann писав:
Саме тому я за ODESA.

я конечно знаю, что в любом споре упомянуть какую-то статистику и почти все соглашаются, может в Киеве где-то и такая статистика, вот только с какого потолка она, собственно мне это не важно, у меня другая статистика, на личном опыте, я не помню когда я слышал украинский в Одессе, а общения с людьми у меня чуть больше чем до фига, знакомых и друзей больше чем достаточно...
Kibeee
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення Kibeee »

Вернемся собственно к теме: новый терминал в аеропорту откроют в этом году, предположительно осенью. Летом Yanair откроет временную базу.
Inguri

Повідомлення Inguri »

Чому ФК Шахтьор - Шахтар?
Valdys
A380

Повідомлення Valdys »

Обіцяли відкрити ж у 2-му кварталі 2016 року... це ж максимум червень... Що, знову перенесуть?!

Що значить "временная база"?

Лишать там А320 чи В737?
Kibeee
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення Kibeee »

Valdys писав:Обіцяли відкрити ж у 2-му кварталі 2016 року... це ж максимум червень... Що, знову перенесуть?!

Що значить "временная база"?

Лишать там А320 чи В737?
Очень уж я сомневаюсь про июнь... Там еще внутренние работы не закончены.
для летней сезонной программы оставят один самолет.
orwo
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення orwo »

devmind
A380
Контактна інформація:

Повідомлення devmind »

Саме тому я за ODESA.
Ваша позиция ясна, многие даже согласны с вами. Что собираетесь предпринять? Или может уже предприняли? По моим ощущениям руководство аэропорта весьма тяжело на подъем и вряд ли с радостью отнесется к перспективе демонтажа лишней буквы. Особенно в свете скорого открытия нового терминала.

Кстати, если мне не изменяет память, на фасаде со стороны площади до сих пор висит огромная надпись "АЭРОВОКЗАЛ".
Valdys
A380

Повідомлення Valdys »

Так ми ж про новий термінал і говорили...
Старий то таке...він скоро піде в історію.

Саакашвілі написати потрібно)
KKS
A380
Контактна інформація:

Повідомлення KKS »

В Києві менше року як на обох стінах вісить "Палац Спорту". А до того на одній був "Дворец Спорта". Те що вісить чи не вісить це питання часу. Головне бажання керівництва. А те що воно має бути "Палацом Спорту" і "Одесою" то факт же.
Labiann
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Labiann »

Labiann писав:
Valdys писав:коди аеропортів то ж зовсім інше...
багато є таких кодів, які взагалі до назви міста майже ніяк не прикрутиш...

я виступаю, щоб назва була нормальною, той же IEV як називається і як скрізь написано?! Так, KYIV, а у LWO що написано? Так, LVIV.
От я і хочу, щоб була ODESA

shushuair писав:А почему Вы, не боретесь, чтобы код Жулян был Yiv, а не Iev, это же нынче с русского языка транслитерация!
Также почему Вы не трогаете код Львова, ведь он тоже с русского языка, а не украинского.
А написание Odessa прям мешает жить.

ну на морвокзале тоже наверное надо заменить, зачем только не понятно, людям делать нечего, одна буква помешала...
ну на морвокзале уже убрали одну букву...
Вкладення
DSC01903.jpg
devmind
A380
Контактна інформація:

Повідомлення devmind »

Valdys писав:Так ми ж про новий термінал і говорили...
Старий то таке...він скоро піде в історію.

Саакашвілі написати потрібно)
Прошу прощения, думал, что основная претензия к вывеске на старом. На новом можно сразу писать с одной s, согласен.
Valdys
A380

Повідомлення Valdys »

Так ми тут і хочемо, щоб була одна С, але на це вплинути досить не просто...
Але ж ми то і не знаємо, як вони будуть писати, з однією, чи двома.
Певно ще в прес службу потрібно звернутись...
Labiann
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Labiann »

Нордика прилетела в Одессу...
Вкладення
123.jpg
1234.jpg
12345.jpg
ATk
A380
Контактна інформація:

Повідомлення ATk »

состояние перрона- мрак...
Inguri

Повідомлення Inguri »

KKS писав: Українською мовою (яку нищили масивною русифікацією наслідки якої ми бачимо зараз й на форумі й в "SS" в назві) - назва міста звучить як Одеса, відповідно й транскрибується в Odesa.
Цікаво, що в Москві написи на дорожніх вказівниках Москва/Moskva. І McD у них Макдональдс
Labiann
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Labiann »

Ellinair прилетела в Одессу

Ellinair открыла рейс в этом году Салоники-Одесса-Салоники
Вкладення
ellin.jpg
ellin3.jpg
ellin5.jpg
ellin4.jpg