Електронні квитки на Укрзалізницю
Re: Електронні квитки на Укрзалізницю
якщо вони навіть не вирішили у кого буде цей пристрій, то як вони його за місяць вже запустять. треш.
але це звісно буде крок вперед, бо роздруковувати і потім в черзі стояти - тупо. але насправді навіть так може бути вигідно в двох випадках:
1. коли купуєш за кордоном. і кас укрзалізниці тут прост нема.
2. коли купуєш вночі наприклад, а місць уже мало на потрібний поїзд. чи просто поки доїдеш до кас/турагенства, то єдиний квиток (а таке трапляється) вже куплять.
3. коли купуєш за допомогою картки, з котрої знімати готівку - велика комісія - знов таки у випадку використання іноземної картки.
але це звісно буде крок вперед, бо роздруковувати і потім в черзі стояти - тупо. але насправді навіть так може бути вигідно в двох випадках:
1. коли купуєш за кордоном. і кас укрзалізниці тут прост нема.
2. коли купуєш вночі наприклад, а місць уже мало на потрібний поїзд. чи просто поки доїдеш до кас/турагенства, то єдиний квиток (а таке трапляється) вже куплять.
3. коли купуєш за допомогою картки, з котрої знімати готівку - велика комісія - знов таки у випадку використання іноземної картки.
Вірится мені в це діло дуже важко, навіть в тому вигляді як зараз система працює зі скрипом, провідники дивляться на ті роздруки акі "Лєнін на буржуазію", а навчитися його роздрукувати то мабуть висший пілотажь, бо тільки кожна десята годна то зробити... Вони краще б забрали ті дурнуваті сотні папірчиків і допоміжних документів, а просто просили пакса вказати номер документу, чи кредитки, яка буде предявлена в касі при роздруці і діятиме як ID.
А щодо їх ідей от уявіть - сідаю я вночі, в якійсь Хацапєтовці (пардон, Углєгорску) біля 2 ночі в поїзд який стоїть там 2 хвилини, що мені робити з тим квитком і де шукати начальника поїзда, я вже не кажу що в касі в таку глибоку ніч нікого немає або сплять... Варіант другий - в дні пік провідник просто скаже - ніфіга твій квиток не дійсний, такого коду немає, і радо візьме на твоє місце "вухатого"...
А щодо їх ідей от уявіть - сідаю я вночі, в якійсь Хацапєтовці (пардон, Углєгорску) біля 2 ночі в поїзд який стоїть там 2 хвилини, що мені робити з тим квитком і де шукати начальника поїзда, я вже не кажу що в касі в таку глибоку ніч нікого немає або сплять... Варіант другий - в дні пік провідник просто скаже - ніфіга твій квиток не дійсний, такого коду немає, і радо візьме на твоє місце "вухатого"...
в Польщі на тих роздруківках навіть штрих-коду немає. Просто маршрут квитанція...
провідник в своєму списку відмічає... вже декілька разів так їздив -все ок.
В Німеччині квиток зі штрих-кодом, кондуктор пристроєм пікаєт по коду, проводить карткою через пристрій, якою купувався квиток і після того ставить свій штамп
В Німеччині квиток зі штрих-кодом, кондуктор пристроєм пікаєт по коду, проводить карткою через пристрій, якою купувався квиток і після того ставить свій штамп
Самый реальный вариант - поставить стойки (как для on line check in) которые будут печатать на фирменном бланке.Alexander писав:в Польщі на тих роздруківках навіть штрих-коду немає. Просто маршрут квитанція...
Либо выдавать проводникам распечатанные списки, но тогда придётся закрывать продажу где-то за час до отправления поезда из начального пункта (что вобщем-то не смертельно).
А по поводу распечатки в кассе - то я всегда это делал без очереди. На всех крупных вокзалах есть специальные кассы. И негде никаких проблем не возникало
большая проблема той продажи, что есть сейчас - большая комиссия и невозможность покупки льготных билетов. Я по айсику покупал через сайт польского интерсити со скидкой... у нас я такого не могу сделать
В этом случае такие стойки прийдется ставить на каждом вокзале, даже в небольших населенных пунктах. По себестоимости думаю не самое дешевое решение было бы.khai писав: Самый реальный вариант - поставить стойки (как для on line check in) которые будут печатать на фирменном бланке.
Я теж купував вже кілька разів, причому з самого початку введення і на головному вокзалі Львова то була пробоема завжди, без адміністратора вокзалу проблема ніразу не вирішувалась... А то коштує не менше 20 хвилин і трох стресу, крім того без черги вас там не пропустить ніхто. В наших реаліях я бачу тільки один вихід - роздрук в касі (окремій добовій на великих вокзалах, де можна поставити сканер, а касиршу лишити тільки як наглядача процесу) без жодних допоміжних документів, а також лишити можливість роздруку в кожній касі, як є зараз також без додаткових паперів...
Что за дополнительные бумаги? Только распечатка и паспорт (да и то в Киеве через раз).gast писав: без жодних допоміжних документів, а також лишити можливість роздруку в кожній касі, як є зараз також без додаткових паперів...
Пользовался услугой раз 15.
Забирал билет в Киеве без очереди раз 5. Причём очереди были большие - человек 20, но там касса (не помню номер) специально обслуживает без очереди. Никаких возмущений и даже попыток возмущений не было

Ну я брав раз 8, а хіба вони не друкують допоміжний бланк і не заставляють писати на ньому каліграфічно і красіво, що білет забраний таким то ПІБ, паспорт номер, виданий ким і коли повністю (!!!), підпис і дата, біля каси коли навколо повно недовольних то тільки зайва морока... А одна дама-кассір в попередній касі 8 головного вокзал Львова прямим текстом сказанула: "знов б### приперлося до мене з цею х###, яка с### тебе сюди послала і шо мені з цим робити", причому в присутності десь 5-6 людей, потім правда просила щоб я запис в книзі адміністратора не робив, бо вона такого не казала і навіть не думала...
При чому що в міських касах мододші касирки друкують швиденько і чемно, тільки туди йти не завжди випадає...
При чому що в міських касах мододші касирки друкують швиденько і чемно, тільки туди йти не завжди випадає...
http://tsn.ua/ukrayina/ukrzaliznicya-pr ... vitok.html
"Укрзалізниця" презентувала "е-квиток"
"Укрзалізниця" офіційно презентувала електронний квиток. Такий вже діє з 20 жовтня у двох потягах за напрямком "Київ-Дніпропетровськ".
"У жовтні оформили 46 електронних квитків, з початку листопада - 20", - розповіла начальник управління Головного пасажирського управління Укрзалізниці Ніна Кострубіцька.
Коштує електронний квиток на 25 гривень дорожче за звичайний, а повернути його складніше, оскільки спочатку його треба обміняти в касі на звичайний.
"Ці квитки будуть популярні, бо не треба стояти у черзі, клянчити у касира нижнє місце і обов'язково не біля туалету. Ви не залежите від людського фактору. Якщо такий квиток є, то ви обов'язково його оформите".
Коштує електронний квиток на 25 гривень дорожче за звичайний. А повернути його складніше, оскільки спочатку його треба обміняти в касі на звичайний. Є обмеження і щодо оформлення. Наприклад, за годину до відправлення електронні квитки не доступні.
Працівник "Укрзалізниці" продемонстрував оформлення квитка через інтернет. На сайті "е-квиток" ввів номер картки, заповнив поля. Після цього з'являється віртуальний квиток зі штрих кодом внизу. Вся процедура до роздруківки квитка займає 15 хвилин.
Із цим квитком пасажир може йти до потягу. Там спеціальним пристроєм провідник сканує і перевіряє дані. Усе робиться миттєво. Пасажиру після прибуття віддають звичайний квиток, бо електронний ще не узаконили, як документ.
З нового року залізничники обіцяють впровадити такі квитки на всі напрямки.
"Укрзалізниця" презентувала "е-квиток"
"Укрзалізниця" офіційно презентувала електронний квиток. Такий вже діє з 20 жовтня у двох потягах за напрямком "Київ-Дніпропетровськ".
"У жовтні оформили 46 електронних квитків, з початку листопада - 20", - розповіла начальник управління Головного пасажирського управління Укрзалізниці Ніна Кострубіцька.
Коштує електронний квиток на 25 гривень дорожче за звичайний, а повернути його складніше, оскільки спочатку його треба обміняти в касі на звичайний.
"Ці квитки будуть популярні, бо не треба стояти у черзі, клянчити у касира нижнє місце і обов'язково не біля туалету. Ви не залежите від людського фактору. Якщо такий квиток є, то ви обов'язково його оформите".
Коштує електронний квиток на 25 гривень дорожче за звичайний. А повернути його складніше, оскільки спочатку його треба обміняти в касі на звичайний. Є обмеження і щодо оформлення. Наприклад, за годину до відправлення електронні квитки не доступні.
Працівник "Укрзалізниці" продемонстрував оформлення квитка через інтернет. На сайті "е-квиток" ввів номер картки, заповнив поля. Після цього з'являється віртуальний квиток зі штрих кодом внизу. Вся процедура до роздруківки квитка займає 15 хвилин.
Із цим квитком пасажир може йти до потягу. Там спеціальним пристроєм провідник сканує і перевіряє дані. Усе робиться миттєво. Пасажиру після прибуття віддають звичайний квиток, бо електронний ще не узаконили, як документ.
З нового року залізничники обіцяють впровадити такі квитки на всі напрямки.
пипец... в Польше я могу оформить льготный билет и распечатать его... А у нас мало того, что только полный билет, так еще и накрутка сверху... я фигею...
Я взял 2 взрослых и 2 детских (льготных) люкс. Очень удобно. Переплатил, правда, 170 грн. Но из-за границы иначе купить просто невозможно. По приезду в Киев на поезд в тот же день купить можно только у перекупщиков за двойную цену. Опыт есть...
А я брал из Украины через интернет на польские электрички и Интерсити. Без всяких накруток, опыт тоже есть. Меня просто поражает, что за самообслуживание в Украине ты еще должен платить 

Olek писав:пипец... в Польше я могу оформить льготный билет и распечатать его... А у нас мало того, что только полный билет, так еще и накрутка сверху... я фигею...
Гы. так в Польше аналогичный билет в разы дороже.
С отложенной печатью - никаких проблем с льготными не было. Вероятно когда система с е-билетом будет полностью имплементирована, льготные добавят.
Вообще , хорошо что система существует. Я этим летом пару раз пользовался. Сначала хотел пойти купить в кассе, но потом обломался и решил раскошелиться. В принцыпе не пожалел. Куча коммерческих касс берут дополнительные деньги за оформление билета, хоть и не так много как e-kvytok. В конце концов, удобство стоит денег

Не забывайте что когда вы платите кредиткой- продавец отстегивает платежной системе где то 5%. В большинстве случаев мы этого не замечаем, так как продавец имеет достаточную маржу. Но вас же не удивляет что в лоу костах цену транзакции по кредитке добавляют. Похожая ситуация тут.
Германия, Польша, Россия, Британия... бесплатное оформление через Интернет. Иногда даже спецскидки за покупку через интернет. Почему у нас платное? Я иду в кассу, покупаю тот же билет по карточке у кассира. В итоге Уз платит за транзакцию банку и зарплату кассиру.
В Польше зарплата какая средняя, не подскажете? И сколько в Украине, прокатитесь за пределы Киева, и будете удивлены, что у многих она не превышает 150 евро.
Тоже самое касается общественного транспорта, когда начинают вешать лапшу "а вот у них поездка стоит 2 евро, что же вы хотите". Но почему-то все забывают, что во-первых, там 5-10% только покупает одноразовые билеты. Многоразовые на месяц для Праги на метро-трамвай-автобус-городскую электричку стоят около 150 грн., для Варшавы аналогичный 100 грн. Но там водители получают в разы больше, и автобусы у них в нормальном состоянии. А у нас половина лазов уже с фанерой вместо стекол.
ПС: сколько в Киеве стоит проездной на весь транспорт и как с качеством транспорта не посдкажете?
Это не столица, это какое-то большое село. Денег хотят много, а в итоге получаешь свинарник-маршрутку или свинарник лаз, хоть и низкопольный.
В Польше зарплата какая средняя, не подскажете? И сколько в Украине, прокатитесь за пределы Киева, и будете удивлены, что у многих она не превышает 150 евро.
Тоже самое касается общественного транспорта, когда начинают вешать лапшу "а вот у них поездка стоит 2 евро, что же вы хотите". Но почему-то все забывают, что во-первых, там 5-10% только покупает одноразовые билеты. Многоразовые на месяц для Праги на метро-трамвай-автобус-городскую электричку стоят около 150 грн., для Варшавы аналогичный 100 грн. Но там водители получают в разы больше, и автобусы у них в нормальном состоянии. А у нас половина лазов уже с фанерой вместо стекол.
ПС: сколько в Киеве стоит проездной на весь транспорт и как с качеством транспорта не посдкажете?

Кстати, с чего вы решили что нельзя оформить льготный? Вроде политика та же что всегда и была- можно взять и взрослый, и детский.
Что у них долбанутое- так этио дизайн сайта.
По поводу дополнительных денег за оформление- ну рано или поздбно их уберут. Вот только сам билет тогда уже будет увы, подороже... Как вам вариант: российские цены на ж д в обмен на бесплатный е-квыток?
В мире хватает идиотских полатежей. В зап-европе поменять валюту- так кроме неслабой маржи еще и комиссию заплатишь. В америке за польЗование банкоматом - тоже (при чем дважды- и своему банку, и владельцу банкомата), в париже выпить кофе сидя за столиком- вдвое дороже чем у стойки бара. Ну, список можно продолжать бесконечно...
В Украине транспорт дешевый, даже если привести к зарплате. Верней будет сказать так- если доходы пересчитать в трамвайных талончиках, ж.д билетах, кг мяса, походах в кабак , или ай-фонах, то в первых двух случаях они будет куда выше чем в остальных. А ведь в стоимости транспорта оплата персонала- это очень низкий процент. Пасс. перевозки по сути оплачиваются грузовыми.
Что у них долбанутое- так этио дизайн сайта.
По поводу дополнительных денег за оформление- ну рано или поздбно их уберут. Вот только сам билет тогда уже будет увы, подороже... Как вам вариант: российские цены на ж д в обмен на бесплатный е-квыток?
В мире хватает идиотских полатежей. В зап-европе поменять валюту- так кроме неслабой маржи еще и комиссию заплатишь. В америке за польЗование банкоматом - тоже (при чем дважды- и своему банку, и владельцу банкомата), в париже выпить кофе сидя за столиком- вдвое дороже чем у стойки бара. Ну, список можно продолжать бесконечно...
В Украине транспорт дешевый, даже если привести к зарплате. Верней будет сказать так- если доходы пересчитать в трамвайных талончиках, ж.д билетах, кг мяса, походах в кабак , или ай-фонах, то в первых двух случаях они будет куда выше чем в остальных. А ведь в стоимости транспорта оплата персонала- это очень низкий процент. Пасс. перевозки по сути оплачиваются грузовыми.
блин, ну зарегьтесь и не мучайтесь)))
а на вопрос о цене общего проездного на весь транспорт в Киеве вы так и не ответили
Вы ше я привел цену Праги/Варшавы
а на вопрос о цене общего проездного на весь транспорт в Киеве вы так и не ответили

Вы ше я привел цену Праги/Варшавы
- uahero
- Airbus A340
- Контактна інформація:
Согласен, эектронного билета давно не хватает, но реализация, как всегда, полное... Через пол года у проводников не будут работать сканеры и они будут отправлять в кассу за реальным билетом с возможностью за 20/50 грн никуда не идти. Вот увидите. Трындец. Кстати, в Швеции дешевле самолетом из Стокгольма в Мальмо иногда слетать чем на поезде сьездить. Но поезда - сказка.
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
Звичайно, якщо добавити вартість таксі до Арланди, час очікування в аеропорту .... і з другого боку T-Centralen в самісінькому центрі міста до якого їде практично весь паблік транспорт
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей