Наразі мобілізують 1-шу та 2-гу чергу, тобто, виключно із бойовим досвідом (і, якщо не помиляюсь, до 40 років). Як могли мобілізувати з білим квитком? Мій знайомий також у Закарпатській області і отримав відстрочку. Якась дивна історія, якщо білий квиток реальний.asu писав: ↑13 березня 2022, 09:38 Реальні приклади колег. Перший відправив родину в Угорщину, довіз їх на авто до кордону і на зворотному шляху зупинився у знайомої на Закарпатті. Пішов "зареєструватися у військкомат", є білий квиток, обмежено придатний у воєнний час. У підсумку з військкомату так і не вийшов. Зараз сидить в Чопі, умови жахливі, живуть на підлозі в початковій школі, помитись немає де, годують нормально.
Беженство от войны. Куда? Как?
Re: Беженство от войны. Куда? Как?
Может быть, военкоматы специально оставляют местных жителей дома, а забирают приезжих? Удобно, чо.АндрейМ писав: ↑13 березня 2022, 09:56 Наразі мобілізують 1-шу та 2-гу чергу, тобто, виключно із бойовим досвідом (і, якщо не помиляюсь, до 40 років). Як могли мобілізувати з білієм квитком? Мій знайомий також у Закарпатській області і отримав відстрочку. Якась дивна історія, якщо білий квиток реальний.
План и этапы мобилизации не военкоматы же расписывают, а Генштаб. Тем у кого ограниченная годность к службе сейчас дают отсрочку. Куда их мобилизировать, если с военным опытом не всех берут?
Білий квиток абсолютно реальний, колега в теорії міг підпадати тільки під четверту хвилю. Але забрали одразу ж, не дали навіть зібрати речі. На третій день випустили з лейтенантом 10 чоловік в місто, аби змогли купити речі першої необхідності.АндрейМ писав: ↑13 березня 2022, 09:56Наразі мобілізують 1-шу та 2-гу чергу, тобто, виключно із бойовим досвідом (і, якщо не помиляюсь, до 40 років). Як могли мобілізувати з білим квитком? Мій знайомий також у Закарпатській області і отримав відстрочку. Якась дивна історія, якщо білий квиток реальний.asu писав: ↑13 березня 2022, 09:38 Реальні приклади колег. Перший відправив родину в Угорщину, довіз їх на авто до кордону і на зворотному шляху зупинився у знайомої на Закарпатті. Пішов "зареєструватися у військкомат", є білий квиток, обмежено придатний у воєнний час. У підсумку з військкомату так і не вийшов. Зараз сидить в Чопі, умови жахливі, живуть на підлозі в початковій школі, помитись немає де, годують нормально.
Більше того, колега приїхав на Закарпаття зі своїм собакою, тож тепер собака вимушений жити у знайомої.
Поки що кажуть, що набраних бійців будуть використовувати на блокпостах та охороні об'єктів в області.
Я колегу знаю більше 15ти років, він є ключовим програмістом в моїй команді і наші стосунки виходять далеко за межі робочих. Тож я достеменно знаю його біографію та ситуацію з білим квитком та діагнозом, по якому квиток був виданий.
Якщо хтось може порадити, які юридичні кроки існують для того, аби звільнити людину з армії, буду вдячний.
Ну это типичное "солдафонское" отношение к людям. Я натерпелся подобного сполна в студенческие времена, поэтому после этого на пушечный выстрел не хотел иметь дело с военкоматами. Надеялся, что после 2014 года что-то поменялось на лучше. Но, видимо, не везде.
Ну это я отвечал Krakowite касательно волонтёрства
-
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Закарпатська область, а особливо Берегівський, Мукачевський, Ужгородський і, меншою мірою, Хустський райони мають свої особливості - (1) дуже великий процент власників угорських паспортів (такий собі "мадярський світ") і (2) значна циганська популяція (без шовінізму). Обидві групи у масі своїй не асоціюють себе лише з Україною, що призводить до відносно низьких показників мобілізації місцевого населення. І ці низькі показники намагаються компенсувати через посилену мобілізацію переселенців, навіть нехтуючи поняттями черг мобілізації.АндрейМ писав: ↑13 березня 2022, 09:56Наразі мобілізують 1-шу та 2-гу чергу, тобто, виключно із бойовим досвідом (і, якщо не помиляюсь, до 40 років). Як могли мобілізувати з білим квитком? Мій знайомий також у Закарпатській області і отримав відстрочку. Якась дивна історія, якщо білий квиток реальний.asu писав: ↑13 березня 2022, 09:38 Реальні приклади колег. Перший відправив родину в Угорщину, довіз їх на авто до кордону і на зворотному шляху зупинився у знайомої на Закарпатті. Пішов "зареєструватися у військкомат", є білий квиток, обмежено придатний у воєнний час. У підсумку з військкомату так і не вийшов. Зараз сидить в Чопі, умови жахливі, живуть на підлозі в початковій школі, помитись немає де, годують нормально.
Але посвідки на постійне проживання чи паспорти інших країн не мають жодного значення, якщо є паспорт України. Місцевих повинні примусово забирати так само, як і переселенців, якщо примусова мобілізація дійсно відбувається. Я про таке у Закарпатській області не чув, навіть від тих, хто ходив до військомату.el ucranio писав: ↑13 березня 2022, 11:37 Закарпатська область, а особливо Берегівський, Мукачевський, Ужгородський і, меншою мірою, Хустський райони мають свої особливості - (1) дуже великий процент власників угорських паспортів (такий собі "мадярський світ") і (2) значна циганська популяція (без шовінізму). Обидві групи у масі своїй не асоціюють себе лише з Україною, що призводить до відносно низьких показників мобілізації місцевого населення. І ці низькі показники намагаються компенсувати через посилену мобілізацію переселенців, навіть нехтуючи поняттями черг мобілізації.
-
- Airbus A330
- Контактна інформація:
Я більше про те, що місцеві не вишиковуються у черги до військоматів так, як в інших регіонах, а переселенці зобов'язані зареєструватися на протязі 24 годин. Тому переселенців зразу мобілізують, а місцеві далі вдома сидять. Не всі, звісно, місцевих людей з бойовим досвідом вже мобілізували (та ж 128 бригада), але план мобілізації залишився, а бажаючих небагато. Тому моїх двох знайомих переселенців так мобілізували в ту ж 128 бригаду, хоча у них лише військова кафедра за плечима.
Дружину залишив без документів в Києві. Ото вже елітна мразота, інакше не скажеш. Хоч би поліція перевірила, чи з нею все гаразд.

https://lb.ua/society/2022/03/13/509299 ... kti_z.html
Житель столиці видавав себе за жінку та намагався незаконно перетнути кордон у пункті пропуску «Порубне». Чоловік взяв свою неповнолітню дитину та надав на прикордонний контроль паспорт своєї дружини. Проте інспекторка прикордонного контролю Чернівецького загону відразу викрила такий задум 30-річного чоловіка. Не допомогли киянину і макіяж та перука, яку він вдягнув на себе", - йдеться в повідомленні.
Як з’ясувалося, таким чином громадянин України намагався уникнути мобілізації до війська. Тепер горе-ухилянту доведеться відповідати за законом, адже прикордонники направили повідомлення до поліції за ознаками злочину, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією», а також притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону.

https://lb.ua/society/2022/03/13/509299 ... kti_z.html
Руки же выдают 100%.
И черты лица мужские.
И женщины, которые от войны бегут, вряд ли сильно краситься будут.
Всё равно, что Папанов в знаменитом образе бы на границу пришёл.
И черты лица мужские.
И женщины, которые от войны бегут, вряд ли сильно краситься будут.
Всё равно, что Папанов в знаменитом образе бы на границу пришёл.
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Увы, вероятность совсем не нулевая, это всего лишь рекомендация МинЦифры, а не приказ МинОбороны. Но такой пакет документов действительно помогает.asu писав: ↑13 березня 2022, 09:38 Ну і наостанок щодо ІТшників. Вже є офіційний лист від МінЦифри щодо обмеженої мобілізації для ІТшників. Вже є інформація, що з цим листом та копією контракту ймовірність бути забраним у військкоматі нульова. Задля чистого сумління рекомендую дійсно займатися тими активностями, що прописані у листі МінЦифри. Рекомендації щодо цих активностей можна легко знайти на DOU та у відповідний ТГ каналах.
-
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Я конечно не юрист, но дамаю что законные шаги нарисуются после отмены военного положения.asu писав: ↑13 березня 2022, 10:29Я колегу знаю більше 15ти років, він є ключовим програмістом в моїй команді і наші стосунки виходять далеко за межі робочих. Тож я достеменно знаю його біографію та ситуацію з білим квитком та діагнозом, по якому квиток був виданий.
Якщо хтось може порадити, які юридичні кроки існують для того, аби звільнити людину з армії, буду вдячний.
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
Забирают айтишников и на этот приказ вместе с копией контракта не обращают внимания, есть уже несколько случаев
В якому регіоні? І чи займалися ті ІТшники діяльністю з листа МінЦифри та чи намагалися надати підтвердження цієї діяльності?maksaround писав: ↑13 березня 2022, 21:48 Забирают айтишников и на этот приказ вместе с копией контракта не обращают внимания, есть уже несколько случаев
- katso
- Airbus A340
- Контактна інформація:
Все эти письма Минцыфры не имеют никакого законного статуса - в законе только процедура "бронювання військовозобовязанного за підприємством" - http://www.i-law.kiev.ua/%D0%BF%D0%BE%D ... %BE%D0%B2/ - ну чем ИТшник лучше электрика или комбайнераasu писав: ↑14 березня 2022, 07:11В якому регіоні? І чи займалися ті ІТшники діяльністю з листа МінЦифри та чи намагалися надати підтвердження цієї діяльності?maksaround писав: ↑13 березня 2022, 21:48 Забирают айтишников и на этот приказ вместе с копией контракта не обращают внимания, есть уже несколько случаев
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
Я знаю случаи во Львовской области, про другие области пока ничего не слышал. Про подтверждение деятельности не спрашивали, занимаются ли именно этой деятельностью тоже никто не пытался разобраться, проще говоря внимание на этот документ вообще не обращалиasu писав: ↑14 березня 2022, 07:11В якому регіоні? І чи займалися ті ІТшники діяльністю з листа МінЦифри та чи намагалися надати підтвердження цієї діяльності?maksaround писав: ↑13 березня 2022, 21:48 Забирают айтишников и на этот приказ вместе с копией контракта не обращают внимания, есть уже несколько случаев
- Sentry
- модератор
- Контактна інформація:
Очевидно тем, что приносит Украине много валюты из-за рубежа. На которую можно купить много полезных вещей: энергию, оружие и т.д. А электрик? При этом во все времена часть электриков и особенно комбайнеров оставалась в тылу. Еда стране абсолютно необходима, даже не смотря на то, что и ее можно купить за валюту, которую приносит айтишник в отличии от электрика.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість