Turkish airlines (TK) Турецкие авиалинии
Re: Turkish airlines (TK) Турецкие авиалинии
Наслідки одержавлення корпоративного сектора під час політично спричиненої економічної кризи. В результаті ліжка місцями переставляють.
НМСД, причина така ж, як і в Turkey->Türkiye. Тому і згадав Ататюрка.
Причини кризи в ручному управлінні економікою, внаслідок чого, наприклад, втратив незалежність центральний банк Туреччини і облікова ставка встановлюється не фахівцями з фінансів, а президентом і т д. Перед тим в Ердоґана був період ліберального економічного управління з побудовою незалежних інститутів, який призвів до зростання економіки і сформував його політичний капітал. А далі почалась візантійська політика і демонтаж цих інститутів та переслідування вчорашніх партнерів.
Державні та крупні приватні корпорації в Туреччині дуже політизовані. ТК - це улюблений проект Ердоґана, значна частина призначень у топ-менеджменті (особливо після перевороту) - це довірені люди, хоча компетенційний фактор присутній. Пеґасус - навпаки, з сфери впливу кемалістської опозиції, тому там час від часу бувають регуляторні кризи. Наскільки я знаю, вони навіть розглядали варіант евакуації бізнесу з турецької юрисдикції.
Проблема тепер в тому, що логіка прийняття рішень (як про ребрендинг Turkish Airlines в Türkiye Hava Yollari) у Ердоґана геть політична. І якщо такі речі ще зрозумілі в пост-колоніальних країнах (#KyivNotKiev тощо), то в Туреччині, яка шукає нове неоосманське обличчя - це, навпаки, стара імперська гра, де авіакомпанія - всього навсього холст для напису, різновид інформаційного носія для символічних текстів. В даному випадку, про те, що період світської прозахідної республіки формально триває, а реально закінчився. І в сучасні республіканські структури закачується дух політичного ісламу з антизахідною риторикою і автократичним управлінням.
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Я би ще додав, що Туреччина зараз веде 2 війни у 3 країнах за статус "Транзитної Супердержави". Мається на увазі транзит вуглеводнів в Європу. Не нагадує когось?
-
- Airbus A318
Сирія, Йємен, Ірак якщо не помиляюсь
Хтось може пояснити?
Є скасований лонгхол із завтрашнім ранковим вильотом з Києва.
При розрахунку поверення коштів в особистому кабінеті показує суму на 10% менше, ніж оплачено.
Це щось я провтикав і треба було раніше ворушитися?
Є скасований лонгхол із завтрашнім ранковим вильотом з Києва.
При розрахунку поверення коштів в особистому кабінеті показує суму на 10% менше, ніж оплачено.
Це щось я провтикав і треба було раніше ворушитися?
Суму в гривнях? Оплата була українською картою?
при оплаті квитка обирав на сайті євро, оплатив Моно карткою з євро на рахунку.
Має ж бути 1до1?
Має ж бути 1до1?
Система могла автоматом посчитать какой-то штраф. Позвоните им в колл-центр или создайте клейм через форму обратной связи на сайте
теж про це думав, але курс євро/долар не є константою, а сабж завжди повертав кошти до цента/євроцента.
Моно зуб дає, що запит на списання був у євро.
Маю надію, що то все ж таки глюк сайту ТК, він цим славиться. Навіть про мій зворотній рейс 31 серпня значиться як "скасувати рейс не можливо, бо він у минулому"
Підживлю форум:
- додзвонився у підтримку, спочатку нарахували до повернення (умовні цифри) 100 євро, потім у ручному режимі 798 євро, потім 800 євро, які і становили повну суму.
- другий квиток був оплачений з гривневої картки. Сказали, що треба звертатися у найближчий сіті-офіс Болгарія/Румунія або через фідбек. Вже й не пригадаю, раніше теж так було складно?
Цікаво, що у дівчини-операторки була літературна укрмова іноземки (у нас так не говорять
).
Виявилась, що вона азербайджанка, вчилася у Слов'янському універі (хз, де це, вже не допитувався).
Дуже її порадував фактом своїх відвідувань Баку.
Побажала нам перемоги, ну, і я їм
Гм, не знав, що у колцентрах можна офтопити, врахую на майбутнє
- додзвонився у підтримку, спочатку нарахували до повернення (умовні цифри) 100 євро, потім у ручному режимі 798 євро, потім 800 євро, які і становили повну суму.
- другий квиток був оплачений з гривневої картки. Сказали, що треба звертатися у найближчий сіті-офіс Болгарія/Румунія або через фідбек. Вже й не пригадаю, раніше теж так було складно?
Цікаво, що у дівчини-операторки була літературна укрмова іноземки (у нас так не говорять

Виявилась, що вона азербайджанка, вчилася у Слов'янському універі (хз, де це, вже не допитувався).
Дуже її порадував фактом своїх відвідувань Баку.
Побажала нам перемоги, ну, і я їм

Гм, не знав, що у колцентрах можна офтопити, врахую на майбутнє

З Туркіш Ейрланз потрібно декілька разів телефонувати, щоб потрапити на агента, який знає що роботи. В мене був мильний квиток, який я конвертував у відкритий квиток після скасування рейсу. Коли я подзвонив через тиждень або два з новими датами, то мене також послали в сіті-офіс. Я довго сперечався, а потім просто завершив розмову, передзвонив ще раз і дівчинка все зробила - поставила мене на лист очікування, а після підтвердження місця перевипустила квиток.
Раджу ще раз зателефонувати в кол центр - можливо, інший агент надасть Вам іншу інформацію.
- manjeroke
- A380
- Контактна інформація:
Яка цікава ліврея 

- Вкладення
-
- FB_IMG_1662056867431.jpg (39.42 Кіб) Переглянуто 9796 разів
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Це ж ті, що Аерофлоту призначалися
-
- Airbus A321
- Контактна інформація:
подскажите, у Туркишей после покупки билетов через пару дней пришло уведомление об изменении рейса ( всего на 5 минут позже ) , могу ли я пробовать на этих основаниях двигать даты перелёта ? или это не веская причина?
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Можеш, раз прийшло, 1 місяць діапазон був, якщо не плутаю
Ні, не можна. Треба 16 хв і більше.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей