1. То треба саджати пакетами?
2. Кого ще і за якою статтєю?
1. То треба саджати пакетами?
По 364 думаю можна весь ФДМ саджати разом.alex.s писав: ↑03 березня 2023, 22:381. То треба саджати пакетами?
2. Кого ще і за якою статєю?
То це ваша думка про фдм, яка не доказана і, навіть, не озвучена у деталях ніде.manjeroke писав: ↑03 березня 2023, 22:43По 364 думаю можна весь ФДМ саджати разом.
Ще раз. Якщо є факт що Дихне затягував процесс чи використовував це для власного збагачення, то 100% його треба саджати. Якщо цього не доведено, то аеропорт заробив грошей, пасажирі отримали потрібний сервіс, бюджет держави ще податки.
Мене не цікавить, про що він думав, маємо факти:
Не розумію, звідки ви взяли, що оптимально і максимізуючи прибуток. Очевидно, він не зміг переконати в цьому суд.
Або його дії однозначно підходять під визначене Законом поняття нанесення збитків.
Я выступаю за то чтоб процедуры были менее людоедскими - где "друзьям все а врагам закон" и или "берешь на себя риски" и делаешь быстро - или делаешь все по правильному долго и нудно с полной потерей здравого смысла (ну это типа например когда люди вокруг удивляются "почему во дворе нельзя лавочку покрасить уже 10 лет - она ж копейки стоит") но зато точно не сядешь. Иначе после окончания войны прям так вижу как другие руководители ломанутся восстанавливать аэропорты вместо того чтоб делать все медленно по бумажечке глядя на опыт Дыхне
Не бойтесь. После войны восстановление аэропортов запишут в исключения тендерной процедуры, отдадут одному участнику как особо важное, через ковидный фонд проведут в бюджете а контракт разрешат не публиковать или засекретят
Ще раз: до моменту заключення договору із ФДМУ АП Бориспіль і бюджет отримали би нуль гривень. Крапка. Здача в цей період площі хоч за 5000 гривень уже на 5000 гривень більше, ніж мало би бути. Те, що аналогічні площі здавалися за іншою ціною не має ніякого значення - офіційно підписаного договору в той період банально не могло з'явитись. Хоч мільйон гривень за метр квадратний.Tetris писав: ↑03 березня 2023, 17:31Ні, не саджали б. Здача в оренду держмайна за заниженою ціною суд трактував як збитки державі. Я з цим згоден. Просто щоб було зрозуміліше замість "держава" поставте "я". Ви найняли мене здати в оренду власну нерухомість, але за умови, що я покажу вам орендаря і ціну. Я вам направив кілька варіантів, а поки ви думали, здавав вашу квартиру подобово за півціни. Ви не будете вважати, що я наніс вам збиток? Збиток тут очевидний.
Це ви жонглюєте поняттями: то він приніс хоч якійсь дохід замість чекати результатів конкурсу і не отримувати ніякого доходу (тобто визнаєте, що ціна занижена), то збитку немає.
15 млн. грн. - це важкі наслідки, за які притягають до кримінальної відповідальності.
Для вас немає, а з точки зору Закону може мати. Закон (згідно офіційного науково-практичного коментаря до ККУ) вважає, що навіть упущена вигода (а здача в оренду майна по ціні нижче ринкової є якраз упущеною вигодою) є збитком. Отут якраз і варто ставити крапку.Igoresha писав: ↑06 березня 2023, 10:46Ще раз: до моменту заключення договору із ФДМУ АП Бориспіль і бюджет отримали би нуль гривень. Крапка. Здача в цей період площі хоч за 5000 гривень уже на 5000 гривень більше, ніж мало би бути. Те, що аналогічні площі здавалися за іншою ціною не має ніякого значення - офіційно підписаного договору в той період банально не могло з'явитись. Хоч мільйон гривень за метр квадратний.
Квартири в центрі Києва здаються дешево бо така ринкова ціна. Ринкова, а не занижена. В кримінальній справі мова йде по ціни нижче ринкової, тобто занижені.Igoresha писав: ↑06 березня 2023, 10:46Щодо вашого прикладу: ні, не вважатиму за збиток, якщо я не бачитиму перешкод з вашого боку в тому, щоби знайти довгострокового орендаря за повну ціну (ви, напевне, здивуєтесь, якщо я вам скажу за яку ціну нині здають квартири в центрі Києва, лиш би вони не стояли без діла. хочете? тобто об'єктивне підтвердження моїх слів в тому, що навіть менший прибуток - це краще, ніж нуль, поки чекаєте на "великий куш").
Суду не вірите, а Дихне вірите. Яснопонятно. Дуже серйозний аналіз. Головне, аргументований.Igoresha писав: ↑06 березня 2023, 10:46Третє: я перепрошую, я надто не вірю в порядність українських судів, щоб на 100% вірити в ті аргументи. Ось Дихне колонку написав, де говорить про те, про що я підозрював: розрахунки базуються на чомусь виключно теоретичному. Ну чому б і ні: судити про вартість оренди в 2016 році за вартістю оренди в 2018 році.
Знов аналітика рівня кухонних розмов: не знаю, наскільки правдива таблиця, але думаю, що ми не побачим результатів перевірки.
Що ж, будь ваша правда, упущену вигоду варто було би впаяти ФДМУ, оскільки тільки від нього залежало, як довго майно не повинно бути здане в аренду. А оскільки ніхто Фонд в якості відповідача не залучав, відповідно я розумію, що в суду не було проблем із тим, що упущена вигода не дорівнює збиткуTetris писав: ↑06 березня 2023, 16:19Для вас немає, а з точки зору Закону може мати. Закон (згідно офіційного науково-практичного коментаря до ККУ) вважає, що навіть упущена вигода (а здача в оренду майна по ціні нижче ринкової є якраз упущеною вигодою) є збитком. Отут якраз і варто ставити крапку.
Варто було б, якщо є докази другої складової злочину - порушення процедури. Якщо ФДМУ порушив процедуру, то, безумовно, треба судити тих, хто процедуру порушив. Тут нема про що дискутувати, я з вами згоден. Але це не відміняє того, що, якщо доведений склад злочину ДИхне, його потрібно притягати до відповідальності незалежно від повноважних осіб ФДМУ.Igoresha писав: ↑06 березня 2023, 16:48Що ж, будь ваша правда, упущену вигоду варто було би впаяти ФДМУ, оскільки тільки від нього залежало, як довго майно не повинно бути здане в аренду. А оскільки ніхто Фонд в якості відповідача не залучав, відповідно я розумію, що в суду не було проблем із тим, що упущена вигода не дорівнює збитку
Написано ж корабельні збори. За них звинувачення Півоварському висунули.
Так не порушення процедури, а просто затягування в силу різних причин. Ніхто не поспішає заробити гроші бюджету і аерпорту. Хіба це не упущена вигода?Tetris писав: ↑06 березня 2023, 16:54Варто було б, якщо є докази другої складової злочину - порушення процедури. Якщо ФДМУ порушив процедуру, то, безумовно, треба судити тих, хто процедуру порушив. Тут нема про що дискутувати, я з вами згоден. Але це не відміняє того, що, якщо доведений склад злочину ДИхне, його потрібно притягати до відповідальності незалежно від повноважних осіб ФДМУ.
Якщо ж, наприклад, термін проведення конкурсу не обмежений (тобто їх регламент роботи дозволяє подібну бездіяльність), то варто питати у тих, хто розробляє процедури і порядок роботи ФДМУ.
Я вище написав, що для притягнення до відповідальності чиновника, або керівника держпідприємства повинно одночасно виконуватись 2 умови:
В Дихне теж виконується тільки 1 пункт із двох. Тим не менше, один із судів таки визнав його виннимTetris писав: ↑07 березня 2023, 17:54Я вище написав, що для притягнення до відповідальності чиновника, або керівника держпідприємства повинно одночасно виконуватись 2 умови:
1) Перевищення або зловживання повноваженнями (тобто порушення процедури) - людима має зробити те, чого робити не мала, згідно повноважень, або не зробити те, що робити була зобов'язана.
2) Нанесення шкоди.
Це ви і сторона захисту так вважаєте. А слідство і суд вважають, що виконуються обидва пункти.Igoresha писав: ↑08 березня 2023, 09:32В Дихне теж виконується тільки 1 пункт із двох. Тим не менше, один із судів таки визнав його виннимTetris писав: ↑07 березня 2023, 17:54Я вище написав, що для притягнення до відповідальності чиновника, або керівника держпідприємства повинно одночасно виконуватись 2 умови:
1) Перевищення або зловживання повноваженнями (тобто порушення процедури) - людима має зробити те, чого робити не мала, згідно повноважень, або не зробити те, що робити була зобов'язана.
2) Нанесення шкоди.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей