Пора вводить для поляков паспортный контроль в Украине, как в Катовицах?
LOT - POLISH AIRLINES (LO)
Re: LOT - POLISH AIRLINES (LO)
А что такого в паспортном контроле в Варшаве? Довольно лояльно и если у тебя нет проблем с документами то через 10 минут выходишь с аэропорта. Каждый месяц летаю и уже второй паспорт на 80% истыкан штампами Варшавы. В визовые времена было жёстко, проверяли цели и прочее. Сейчас короткий вопрос о цели и сроках пребывания, проверка сертификата и адью. До Катовиц как до луны раком. Как можно будучи министром получить проблемы на паспортном контроле? Быковал и гнул пальцы? Или хотел без паспорта пройти?
Тим більше, що з дипломатичним паспортом проходять паспортний контроль в окремому вікні разом з екіпажем літака
- guest
- Airbus A319
- Контактна інформація:
Летал через Варшаву несколько лет подряд по 7-10 раз в год. Всегдаchukinson писав: ↑28 листопада 2021, 15:41 А что такого в паспортном контроле в Варшаве? Довольно лояльно и если у тебя нет проблем с документами то через 10 минут выходишь с аэропорта. Каждый месяц летаю и уже второй паспорт на 80% истыкан штампами Варшавы. В визовые времена было жёстко, проверяли цели и прочее. Сейчас короткий вопрос о цели и сроках пребывания, проверка сертификата и адью. До Катовиц как до луны раком. Как можно будучи министром получить проблемы на паспортном контроле? Быковал и гнул пальцы? Или хотел без паспорта пройти?

Хамство польських прикордонників на адресу українців - типове для Варшави. Звертання на "ти", зверхність, ледь закамуфльовані під питання твердження-припущення про нелегальну діяльність. Під роздачу одного разу попав навіть наш колишній міністр закордонних справ. Це триває достатньо довго, роками і різноманітних, але інтенсивних сигналів до польського уряду було надто багато, щоб це толерувати. З приходом до влади PiS проблема стала системною.
В двосторонніх відносинах є купа позицій, де в української сторони рильце в пушку (переважно, чийсь приватний інтерес шкодить державному), але в польському випадку є ознаки недружньої дискримінаційної політики щодо громадян України, які польська сторона відмовляється визнавати, а отже - і вирішувати. Боюсь, холодний душ не допоможе, бо причини системніші і страждатимуть пасажири, а не компанія чи чиновники, які винні у проблемі.
Але сигнал пошле
В двосторонніх відносинах є купа позицій, де в української сторони рильце в пушку (переважно, чийсь приватний інтерес шкодить державному), але в польському випадку є ознаки недружньої дискримінаційної політики щодо громадян України, які польська сторона відмовляється визнавати, а отже - і вирішувати. Боюсь, холодний душ не допоможе, бо причини системніші і страждатимуть пасажири, а не компанія чи чиновники, які винні у проблемі.
Але сигнал пошле
Наверное мы пользуемся разными паспортными контролями. Последние пару лет вопросы и время на контроле свелись к минимуму (цель визита и когда обратный рейс). Обращение всегда корректное "Пан". Даже один раз в Модлин прилетал на Раяне, и тоже спокойно. Возможно то что я говорю на польском и спокойно отвечаю на нем и дает мне некое преимущество. Плюс то что я занимаюсь легальной экономической деятельностью убирает вопросы о нелегальной.
К сожалению Вы правы. Но чиновники будут страдать косвенно, так как уже на польском рынке есть большой дефицит рабочей силы, что приводит к срыву контрактов и замедлению экономического роста. PiS понесет наказание на следующих выборах так как инфляция и повышение цен превысят популизм и скрытый национализм.LWIEV писав: ↑29 листопада 2021, 09:55 в польському випадку є ознаки недружньої дискримінаційної політики щодо громадян України, які польська сторона відмовляється визнавати, а отже - і вирішувати. Боюсь, холодний душ не допоможе, бо причини системніші і страждатимуть пасажири, а не компанія чи чиновники, які винні у проблемі.
-
- Airbus A318
- Контактна інформація:
Я у Польщу з паспортним контролем влітав через обидва варшавських аеропорти, Гданськ і Познань, відлітав з Шопена, Катовіце, Вроцлава, Кракова.
Загалом так, допит зазвичай прискпіливий, але відвертого хамства не пригадую.
У липні 17 року, через півтора місяця після запровадження безвізового режиму, в'їхав якраз через Варшаву Шопен з чистим біометричним паспортом.
Ну й цікавий випадок на виїзному паспортному контролі. Вроцлав. Прикордонник ставить печатку, потім покрутив паспорт в руках, сказав "К...а!", попросив штамп у побратима і поставив другу.
Перша печатка була перекреслена, бо дата нечітка.
Загалом так, допит зазвичай прискпіливий, але відвертого хамства не пригадую.
У липні 17 року, через півтора місяця після запровадження безвізового режиму, в'їхав якраз через Варшаву Шопен з чистим біометричним паспортом.
Ну й цікавий випадок на виїзному паспортному контролі. Вроцлав. Прикордонник ставить печатку, потім покрутив паспорт в руках, сказав "К...а!", попросив штамп у побратима і поставив другу.
Перша печатка була перекреслена, бо дата нечітка.
- manjeroke
- A380
- Контактна інформація:
Когда я в 15-ом году с паспортом двуглавой курицы вылетал из Варшавы в Киев, пограничницу это честно говоря напрягло и она меня стала спрашивать что я буду делать в Украине. Показал ей посвидку, объяснил м спокойно пошел. Как украинец я оценил это положительно. Дальше с украинским паспортом никогда не было проблем.
Я собі навіть не можу уявити, що потрібно робити, щоб прикордонники почали хамити чи зверхньо ставитися. За свої кількасот перетинів кордону з Польщею в різних пунктах різним транспортом ніколи такого не відчув. Навпаки, часом можна було пожартувати, чи перекинутися кількома словами. Як летів на співбесіду в Варшаву, то ще й побажали успіху..
Прилетел сегодня очередной раз в Варшаву. 6,00 припарковались под телетрап, 6,26 - вышел из аэропорта. Типичный вопрос о цели визита, когда назад и сканирование сертификата в Дие. Полторы минуты и штамп в паспорте.
то наверное за один рейс
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
За місяць мало, за рейс - багато. Може за тиждень?
Вчера замминистра МВД показал мастер класс на посту в Донецкой обл. Кому интерессно, можете погуглить.
Не хочется думать такое про министра инфраструктуры, но я думаю, что у него в голове тоже самое что и у замминистра МВД
- popTAB
- A380
- Контактна інформація:
Ґдиня - Ґданськ.... Жирно. Дивно що ще в Сопоті не догружались
- mischko
- A380
- Контактна інформація:
Ґданськ був окремою державою фактично
було б цікаво порівняти з подібною мапою (якщо така існує) в СРСР. Для 39 року дуже круто, як на мене.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей