Тут нюанс, що права в мене видані ще в 2008 р. Безстрокові.

Тут нюанс, що права в мене видані ще в 2008 р. Безстрокові.
Також маю одну відмінну літеру в імені в посвідченні. Не дуже часто беру авто в прокат, разів до 10 загалом, мабуть. Мопеди брав частішеLiubko писал(а): ↑20 янв 2021, 22:52Народ, така ситуація. В моєму закордонному паспорті та посвідченні водія є різниця в одній букві імені. Пов'язано з зміною правил транслітерації. Їздив за кордон, ніколи тим не парився. Тепер задумався.Хтось стикався з такою ситауцією? Чи можуть бути через це проблеми?
Тогда тем более менять. Для многих стран нужно делать международные права (книжечка). На такие их сделать невозможно, только на новый формат. В Европе вроде бы книжечка нигде не нужна, а вот на других континентах таких стран полно, в том числе США.
З тим питанням проблем немає. Органи державної влади країн, які визнають українське посвідчення водія не мають правових підстав накладати якісь санкції. Можуть трохи мозок винести, але не більше.
В мене ще й така ситуація, що у мене в обох документах правильно. Просто права видавалися в 2008 р., а в 2010 р. уряд впорядкував транслітерацію. І після того я вже отримував паспорт.
Мозг вынесут при получении авто. И да, у них вполне могут быть внутренние правила, по которым МВУ требовать надо, хотя по закону оно не обязательно. Вот читаю про как раз такую ситуацию в Дубаи.
В Австралии и Аргентине без МВУ давать авто отказывались, в Европе уже не помню где активно требовали, мне было проще показать )) Делается сейчас очень просто МВУ. Но, конечно, выбор каждый делает сам.Inguri писал(а): ↑21 янв 2021, 00:13Абсолютно аналогічна з Л ситуація.
Не було проблем ні в Штатах, ні в Європі, ні в Зімбабве, Свазіленді, Намібії, різних Карибах.
Покищо моя лінь отримати МВУ з правильною буквою сильніша за страх проблем.
Вожу з собою старий паспорт з первинним написанням прізвища.
А я ще й скан закордонного паспорта в МРЕО носив, щоб надрукували правильно. Але щось пішло не так ))
я так зрозумів, що питання не про доцільність МВУ, а про різну букву в паспорті і правах.
Щодо різниці в букві і щодо терміну діє є правові колізії.
Так-то Вы правы конечно. Будете клерку при получении авто это доказывать? Догадываетесь с каким результатом, если это будет противоречить внутренним инструкциям...Liubko писал(а): ↑21 янв 2021, 00:50Щодо різниці в букві і щодо терміну діє є правові колізії.
Фактично в мене в обох документах вказано правильно, бо на момент видачі прав Постанова від 27 січня 2010 р. N 55 ще не діяла. А транслітерація в паспорті вказана вже згідно цієї Постанови.
А щодо терміну дії посвідчення водія, то згідно з ст. 43 "Конвенції про дорожній рух" національні водійські посвідчення, які були видані до внесення змін в ст. 41 і ст. 43 визнаються протягом терміну їх дії. Тобто, для українських прав - вічно.![]()
Здогадуюся.
Доречі, чомусь всі мають на увазі ламіновані права без терміну дії. В мене якісь особливі пластикові безтермінові?
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость