У Росії дрони почали масово заважати польотам літаків

Російські авіатори почали фіксувати масові звернення про польоти дронів поряд із літаками та аеропортами на тлі заборони використання безпілотників. Її запровадила влада понад 50 регіонів країни після атаки дронів на Кремль.

4 травня пасажир рейсу «Аерофлоту» Самара-Москва під час посадки в аеропорту Шереметьєво помітив дрон, який, за його словами, намагався атакувати літак. Вже після приземлення мандрівник повідомив про побачене службу безпеки аеропорту.

В авіакомпанії інформацію назвали «недостовірною» і припустили, що «це був оптичний обман, або пасажиру просто привиділося».

Другий дрон помітили вже пасажири авіакомпанії «Побєда» на рейсі з Москви до Махачкали. Один із них повідомив екіпажу, що побачив сіро-зелений безпілотник із великою носовою частиною, схожий на “Байрактар”, у районі міста Троїцьк, повідомляє телеграм-канал Авіаторщина.

Третій випадок зафіксував пілот «Аерофлоту» під час рейсу Санкт-Петербург-Москва. За даними Авіаторщини, льотчик доповів про невідомий об’єкт білого кольору через десять хвилин після вильоту з Пулково. Дрон швидко рухався назустріч літаку «Аерофлоту» і знаходився вище на тисячу метрів.

На тлі цього працівників московських аеропортів попросили негайно повідомляти про безпілотників. У результаті лише за ніч 7 травня у Внуково персонал помітив одразу 2 дрони, зазначає Авіаторщина. Вони літали в торці злітно-посадкової смуги та над диспетчерською вежею.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!