Аерофлот запустить рейси як у СРСР

Російська авіакомпанія «Аерофлот» із середини березня і до кінця року почне виконувати деякі рейси в радянській стилістиці, повідомляє профільний телеграм-канал «Авіаторщина». Так авіаперевізник хоче відзначити 100-річчя свого заснування.

На «радянських» перельотах бортпровідників одягнуть у ретро-форму, яку використовували стюардеси в СРСР. Вони обслуговуватимуть пасажирів за «технологією, близькою до радянської».

“Авіаторщина” не уточнює, чи пасажирам будуть хамити так, як це можна було побачити на рейсах радянського “Аерофлоту”. Проте телеграм-канал обіцяє, що бортове харчування стилізують під радянську добу. Не виключено, що на рейсах будуть роздавати варені яйця з курочкою на додачу до газировок «Буратіно», «Дюшес» та карамелі «Злітна».

За даними «Авіаторщини», повертатимуть російських пасажирів в епоху СРСР на борту літака Airbus A320. Його розробили та зібрали в Європі із застосуванням американських комплектуючих.

Примітно, що вже рік авіалайнер не може обслуговуватись згідно зі встановленими регламентами. Через російське вторгнення в Україну Євросоюз і США наклали санкції на цивільну авіацію Росії. Санкції забороняють постачати російським авіакомпаніям запчастини, документацію та необхідне оновлення програмного забезпечення для іноземних літаків.

Незважаючи на це «Аерофлот» все одно виконуватиме «радянські рейси» на імпортному авіалайнері, оскільки повітряних суден радянського чи російського виробництва у його флоті практично не залишилося.

Таким чином, повернути пасажирів на 100% в атмосферу СРСР не вийде — радянський «Аерофлот» після Другої світової війни не закуповував повітряні судна з Західної Європи чи США.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!