В airBaltic пояснили, чому орендують чужі літаки при достатньому флоті

Найбільша латвійська авіакомпанія airBaltic має у флоті 36 нових літаків Airbus A220-300, але не використовує їх повністю та орендує старі літаки у інших авіаперевізників. Це викликало обурення пасажирів, які при купівлі квитків очікували полетіти на сучасних авіалайнерах.

Гендиректор авіакомпанії Мартін Гаусс в інтерв’ю агенції LETA пояснив ситуацію, що склалася двома, факторами.

За його словами, при плануванні роботи на цей літній період уряд Латвії та Єврокомісія попросили затвердити консервативний план відновлення польотів після COVID-19.

Через це airBaltic віддала зайві літаки та екіпажі в оренду іншим авіаперевізникам, серед яких Lufthansa та  SAS Scandinavian Airlines. Розірвати договори та повернути літаки назад достроково латвійська авіакомпанія зараз не може.

Другою причиною стало порушення ланцюжків постачання запасних частин для Airbus A220-300. Відповідно частина літаків простоює в очікуванні деталей, які необхідні для технічного обслуговування.

Як відзначив Гаусс, airBaltic могла скасувати рейси як інші авіаперевізники в Європі, але вирішила знайти на ринку вільні літаки з екіпажами, щоб не скасовувати рейси. Наприклад, у травні два тижні рейси для airBaltic виконувала на своєму літаку українська МАУ, яка залишилась без роботи у себе вдома через вторгнення Росії.

avianews.com Україна
avianews.com Україна
Розповідаємо про авіацію з 2004 року. avianews.com - видання для авіапасажирів, мандрівників та любителів авіації. Публікуємо авіаційні новини з Європи, Америки та всього світу.

По теме

Новое на avianews

Интересно!