Почитав дискусію на останніх п'яти сторінках. Радянська освіта породжує сон розуму, а сон розуму... Оскільки, на відміну від більшості активних учасників дискусії, я знаюсь на авіації лише трошки, а на суспільних дисциплінах - більше, спробую узагальнити свою "матчасть".
Що змінилось в країні? Коротко - суспільний договір. Всі інші відносини в країні є похідними від суспільного договору.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 1%80%D1%83
Скільки часу пройде, доки зміни утвердяться? Скорше за все роки і 2-3-4 виборчі каденції, щоб результати почали бути помітними. Чи рух тільки вперед? Ні, бо корупція має міцну соціально-культурну основу, продуктивність праці низька, освіта погана і т д.
Основна логічна помилка критиків Майдану полягає в тому, що вони динамічний процес, який складається з багатьох ітерацій, оцінюють як статичну картинку. Звідси і "стільки було шуму, а нічого не змінилося".
Розвивайте свій горизонт планування, а щоб не нудно було - докладайте зусиль. Зараз золотий час для того, щоб висунути голову на поверхню - якимось ініціативам може бути потрібна ваша кваліфікація.
Майдан самоорганізовувався в рамках "фестивальних" очікувань 2004 року. Зміна сталася з відкриттям "другого фронту" на Грушевського, коли мирний протест став силовим. Я був в серці процесу геть на початку (коли три майдани тільки оформлювалися і починали зливатись в один), "Правого сектора" чи інших радикалів (якщо не рахувати забронзовілих свободівців) близько не було. Моя професійна думка - хтось грав на підвищення ставок (вгадаємо з трьох разів чия це улюблена тактика?) і я досі не маю впевненості в тому, хто є справжнім господарем ПС та ряду інших новоявлених радикалів, хоча подібні відповіді щодо ВО Свобода стають очевиднішими з кожним днем і патріотичному табору вони переважно неприємні.
Донбасці, які ніколи не жили в умовах плюралізму, конкуренції, свободи ініціативи, стали легкою здобиччю пропагандистських картинок, в тому числі маніпулятивних порівнянь з Майданом (нам теж можна, вони перші взяли зброю до рук) і т д. Я часто подорожую по колишньому СРСР і маю можливість занурюватись в інформпростір російської пропаганди, розумію наскільки все правдоподібне. Але це не вирок. 25 років тому проти совка в Україні були залежве три області. 10 років тому - півкраїни. Зараз назад хочуть тільки в Криму і меншою мірою в частині Донбасу, де, якби не російська інтервенція, все було б набагато спокійніше.
У Tornight була б робота. Дирдолет літав би собі Віззейром. Ми обговорювали б особливості роботи авіації в умовах відкритого неба і (фантазую) стібалися б з наївності КарпатЕйру, який відкрив новий хаб Черкасах.
Чи Кіровограді