Юрий Николаев писав:made_in_ukraine - она рейсом Lufthansa летела в (из) Лондон?

И по вашему уведомлению ее внесли в черные списки авиакомпании, не входящие в Star Alliance?
У меня нет оснований не доверять вам, зная, что вы действительно работали в Lufthansa, но как-то уж чересчур детективно все получилось, прямо "за полчаса злодей был раскрыт и обнародован"....
Ця історія трапилась минулого року, і якимось чином її забув повідомити.
Якщо я не помиляюсь, вона летіла з Лондона через Франкфурт у Москву (або Петербург). Ситуація склалась так, що її рейс Аерофлота скасували (чи вона запізнилась на нього - я вже не пригадую), і Аерофлот переписав її квиток на рейс Lufthansa. Того самого для тим самим рейсом повертались багато інших працівників а/к Lufthansa (у Великобританії був семінар IATA). Оригінальний квиток у неї був у бізнес класі, але оскільки її перебронювали фактично за 1 годину до відправлення рейсу, то на сегменті Лондон-Франкфурт в неї було місце в економ (бізнес був зайнятий R-ними пасажирами, тобто employee ID - і теоретично flight manager мав би зробити downgrade для одного з ID пасажирів, щоб "відкрити" місце для пасажира, котрий платить. Але враховуючи, що тоді летів топ-менеджмент, flight manager цього не зробив), з подальшим сегментом до Москви у бізнес класі. Деталі описувати не буду, але крику було чути поза Heathrow. Окрім цього, ця пані ледве говорить англійською (принаймні на той момент), намагалась скрізь та усюди "світити" службовим паспортом (котрий для англійців означав абсолютно нічого) та двома десятками кредиток на сумками а ля Віттон тощо. Під час рейсу вона вимагала надати їй їжу бізнес класу, посадити її поміж пасажирами бізнесу і ще якусь єресь. Коли я звернувся до неї з проханням замовкнути (адже то був останній рейс і всі були шалено втомлені), вона мені нахамила (не усвідомлюючи, що для мене як українська, так і російська - іноземні, і тому мій акцент звучатиме "дивно" на цих мовах) на кшталт "Пошел на ... Еще мне тут не указывала украинская бля..." Little did she know.... Поговоривши з капітаном, я склав рапорт, подав на розгляд - і протягом доби її внесли до чорного списку. Підстава - пасажир складає потенційне небезпеку на борту. Того самого дня я розіслав рапорт та наше рішення бо найбільших а/к, котрі прийняли відповідні рішення.
Всередині Star Alliance діє спільний чорний список, тому в усіх а/к, що належать Star Alliance її ім'я та дані заблоковані. Щодо інших а\к, то я знаю про те, що її таки внесли через приватні розмови зі співробітниками відповідних а/к.
Процедура чорного списку досить проста - ви купуєте квиток, система його виписує, але та система, котра робить реєстрації напряму прив'язана до чорного списку. Тому під час реєстрації пасажиру, чиї дані є у чорному списку, відмовляють у перевезенні та повертають кошти. Якщо в нас є гіпотетичний пасажир Ann Thomson, котра занесена у чорний список (у котрому є дані паспорта, дати народження, місця народження, громадянства тощо), то ця пані при бронюванні квитка як Annе Thomson буде перевірена системою на можливість приналежності до списку (система автоматично відфільтровує список пасажирів за 72, 48, 24, 12, 6 та 1 годину до відправлення та робить рекомендації для flight manager про потенційних пасажирів чорного списку). Ось чому під час реєстрації деякі агенти працюють з одним пасажиром довше, бо перевіряють його по декільком пунктах можливості приналежності до чорного списку. Приналежність до чорного списку - перманентна, з можливість бути винесеним з нього керуючим а/к.