Візи та все про них...

mischko
A380
Контактна інформація:

Re: Візи та все про них...

Повідомлення mischko »

АндрейМ писав: 24 березня 2024, 11:16
mischko писав: 23 березня 2024, 09:02 Рейси:
EI 0605 з Амстердаму та EI 0053 в Сіетл
Я б не хвилювався. Якщо запізнитесь, Вас пересадять на інший рейс, але Ваш рейс не у піковий час, тому, може, і черг не буде на паспортному контролі.
Так і сталося. Літак запізнився на 35хв і мій рейс в США полетів ще коли я стояв в черзі до американських прикордонників. Перебронювали на цей самий рейс, але вже завтра, відправили в готель (шатл від готелю). Там повідомили, що місць немає і відправили на таксі в інший готель. Тут були місця, ваучер на вечерю вже оприходував. Завтра ще обіцяли сніданок і трансфер в аеропорт.
Tetris
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Tetris »

Народ, хочу дещо уточнити по канадській програмі CUAET.
Маю отриману ще на початку 2023 року візу по цій програмі. Візи видана до 10.07.25, що співпадає зі строком дії паспорту. В Канаду не їздив, хочу поїхати в червні на тиждень.
Полазивши по незручному сайду, ніде не побачив обмеження щодо строку дії паспорта +6місяців до дати прибуття, як це заведено в ЄС.
Виходячи з цього, бачу такий варіант поїздки: отримати зараз новий паспорт (як другий), в'їхати по ньому в Шенген, і вилетіти по ньому в Канаду. Потім по паспорту, в якому є канадська віза, в'їжджати в Канаду, маючи звороній квиток до 10.07.
Чи спрацює такий варіант? Проблеми/підводні камені?
mischko
A380
Контактна інформація:

Повідомлення mischko »

На перший погляд мало би спрацювати. Гадаю, за поточних обставин ніхто в ЄС українцю не пред'являтиме, що паспорт незабаром втратить чинність, але краще отримати новий.
chukinson
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення chukinson »

Tetris писав: 06 січня 2025, 18:12 Народ, хочу дещо уточнити по канадській програмі CUAET.
Маю отриману ще на початку 2023 року візу по цій програмі. Візи видана до 10.07.25, що співпадає зі строком дії паспорту. В Канаду не їздив, хочу поїхати в червні на тиждень.
Полазивши по незручному сайду, ніде не побачив обмеження щодо строку дії паспорта +6місяців до дати прибуття, як це заведено в ЄС.
Виходячи з цього, бачу такий варіант поїздки: отримати зараз новий паспорт (як другий), в'їхати по ньому в Шенген, і вилетіти по ньому в Канаду. Потім по паспорту, в якому є канадська віза, в'їжджати в Канаду, маючи звороній квиток до 10.07.
Програма же тільки до 31 березня 2025. В червні може бути запіздно
krelk
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення krelk »

Якщо запитуючий не планує лишатися, то норм. Просто буде звичайна візітор віза. Так мені видається.
Tetris
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Tetris »

Дуже дякую, залишатись не планую.

Насправді, з дією програми досить цікаво. Написано ось так:
You can still travel to Canada using your approved temporary resident visa (TRV) until it expires.
If you were also approved for an open work permit, you will get one when you arrive in Canada, as long as it has not expired.
However, because the deadline to enter Canada to benefit from the CUAET measures was March 31, 2024, you
need to meet the general requirements to enter Canada
are no longer eligible for in-Canada supports and exemptions under the CUAET measures

Я це зрозумів, що в якості туриста на тиждень приїхати можна.
Власне, питання було в терміні дії паспорта і чи пустять мене в Канаду за місяць чи навіть менше до закінчення дії паспорта, в який вклеєна віза.
v_volf
A380
Контактна інформація:

Повідомлення v_volf »

Tetris писав: 06 січня 2025, 18:12 Народ, хочу дещо уточнити по канадській програмі CUAET.
Вітаю,

Термін дії візи це термін, упродовж якого Вас посадять на літак до Канади. Тип візи залежить від типу заяви на тимчасове перебування. Якщо заява була на роботу чи навчання, то разом із візою Вам видали листа представлення (Letter of introduction), у якому вказано строк дії, до якого можна отримати на кордоні документ, що підтверджує тимчасовий статус (робочий дозвіл, дозвіл на навчання тощо). Після закінчення строку дії такого листа Ваша віза дозволить Вам запросити статус відвідувача.

У законодавстві нема вимоги як такої щодо строку дії паспорту, але це буде фактором не на Вашу користь при розгляді запиту на вʼїзд. Закон передбачає, що тягар доведення мети подорожі та наміру залишити країну лежить саме на іноземній особі. Другий, дійсний паспорт вирішує цю проблему.

Варто зазначити, що тимчасові міри щодо українців чи членів їх родин вже завершилися, і при розгляді заяв застосовуються звичайні вимоги законодавства.
Tetris
A380
Контактна інформація:

Повідомлення Tetris »

v_volf писав: 17 січня 2025, 07:19 Вітаю,

Термін дії візи це термін, упродовж якого Вас посадять на літак до Канади. Тип візи залежить від типу заяви на тимчасове перебування. Якщо заява була на роботу чи навчання, то разом із візою Вам видали листа представлення (Letter of introduction), у якому вказано строк дії, до якого можна отримати на кордоні документ, що підтверджує тимчасовий статус (робочий дозвіл, дозвіл на навчання тощо). Після закінчення строку дії такого листа Ваша віза дозволить Вам запросити статус відвідувача.

У законодавстві нема вимоги як такої щодо строку дії паспорту, але це буде фактором не на Вашу користь при розгляді запиту на вʼїзд. Закон передбачає, що тягар доведення мети подорожі та наміру залишити країну лежить саме на іноземній особі. Другий, дійсний паспорт вирішує цю проблему.

Варто зазначити, що тимчасові міри щодо українців чи членів їх родин вже завершилися, і при розгляді заяв застосовуються звичайні вимоги законодавства.
Дуже вдячний за розлогу відповідь.
Заяву на роботу чи навчання не подавав і, тим паче, листа не отримував.
Наразі, поки строк дії візи не вийшов, хочу просто відвідати Канаду як турист. Відповідно, підтвердити мету буде не складно - матиму зворотні квитки та бронювання готелю.
v_volf
A380
Контактна інформація:

Повідомлення v_volf »

Tetris писав: 20 січня 2025, 11:19 Дуже вдячний за розлогу відповідь.
Заяву на роботу чи навчання не подавав і, тим паче, листа не отримував.
Наразі, поки строк дії візи не вийшов, хочу просто відвідати Канаду як турист. Відповідно, підтвердити мету буде не складно - матиму зворотні квитки та бронювання готелю.
Welcome to Canada 🇨🇦
Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей