Там готовый новый терминал. Янэйр постарался. Как и в Жу будет коммунальная компания, которая будет покрывать убытки ИМХО. Хватит ли потока Янэйру для функционирования терминала - сказать сложноkatso писав: ↑28 січня 2022, 23:35Я немного не это имел в виду, я имел в виду первичные убыточные затраты на операционную деятельность порта при малом кол-ве рейсов, которые кто-то должен будет покрыть. А это нехилые инвестиции без гарантии возврата (мало ли, одни политические риски чего стоят, а тут еще и ковид и т.п.) которые кто-то должен вложить чтоб порт полноценно заработал, кто сейчас это сделает?Sentry писав: ↑28 січня 2022, 23:22Сейчас все намного проще. Зайдут Визз или Раян, запустят Варшаву по 10 евро и пассажир повалит + реклама в сети фактически бесплатная будет. Ну а дальше и поднимать цены можно. По этому поводу я бы не переживал, у лоукостов проблем с рекламой сейчас особо нет.katso писав: ↑28 січня 2022, 23:18 Вот именно. Иногда даже жителям западной части Киева и пригорода туда будет легче доехать чем в КВР, когда на въезде в Киев пробка на пол-Житомирской трассы а на выезде - свободно. Но для этого аэропорт нужно будет "раскатать", а это колоссальные затраты, кто возьмется? Борисполь "раскатывал" СССР...
Житомир аэропорт (IATA: ZTR)
Re: Житомир аэропорт (IATA: ZTR)
- katso
- Airbus A340
- Контактна інформація:
Ну, терминал - это ведь еще не весь аэропорт - для обслуживания регулярных рейсов еще нужно наземной техники накупить, людей нанять, стажировать, ввести в работу, и все это задолго до первого рейса. Вот интересно что там сейчас на этот счет?alex.s писав: ↑28 січня 2022, 23:46Там готовый новый терминал. Янэйр постарался. Как и в Жу будет коммунальная компания, которая будет покрывать убытки ИМХО. Хватит ли потока Янэйру для функционирования терминала - сказать сложноkatso писав: ↑28 січня 2022, 23:35Я немного не это имел в виду, я имел в виду первичные убыточные затраты на операционную деятельность порта при малом кол-ве рейсов, которые кто-то должен будет покрыть. А это нехилые инвестиции без гарантии возврата (мало ли, одни политические риски чего стоят, а тут еще и ковид и т.п.) которые кто-то должен вложить чтоб порт полноценно заработал, кто сейчас это сделает?
Часть техники должно быть, ведь АП действующий. Людей нету, естественно, так как нет рейсов. Сентри вангует 1-2 рейса в день лоукостовkatso писав: ↑29 січня 2022, 09:25Ну, терминал - это ведь еще не весь аэропорт - для обслуживания регулярных рейсов еще нужно наземной техники накупить, людей нанять, стажировать, ввести в работу, и все это задолго до первого рейса. Вот интересно что там сейчас на этот счет?alex.s писав: ↑28 січня 2022, 23:46Там готовый новый терминал. Янэйр постарался. Как и в Жу будет коммунальная компания, которая будет покрывать убытки ИМХО. Хватит ли потока Янэйру для функционирования терминала - сказать сложноkatso писав: ↑28 січня 2022, 23:35
Я немного не это имел в виду, я имел в виду первичные убыточные затраты на операционную деятельность порта при малом кол-ве рейсов, которые кто-то должен будет покрыть. А это нехилые инвестиции без гарантии возврата (мало ли, одни политические риски чего стоят, а тут еще и ковид и т.п.) которые кто-то должен вложить чтоб порт полноценно заработал, кто сейчас это сделает?

Якщо держава реально почне фінансувати Житомир до Ужгорода, Чернівців і інших більш віддалених аерпортів, то я не знаю, як це все назвати...
По Ужгороду строительство активное со след года, в этом подготовительные роботы.
По Черновцам тендер на реконструкцию должны были провести еще осенью.
В Житомирі знайшли інвестора на відновлення терміналу, зробили проект реконструкції за свої кошти, а тепер готові співфінансувати реконструкцію. Так, сума незначна, менше 10%, але показує, що громада зацікавлена в аеропорті. А як назвати те, чим весь цей час займалися більш віддалені громади?
Не в курсе ситуации в Житомире, как и во многих облцентрах, кроме Хмельницкого и Винницы. Но если бы Житомир находился не в 136 км. от Киева, а, скажем в 300-500 километрах, то нашелся бы инвестор на восстановление терминала?Franek писав: ↑30 січня 2022, 14:30 В Житомирі знайшли інвестора на відновлення терміналу, зробили проект реконструкції за свої кошти, а тепер готові співфінансувати реконструкцію. Так, сума незначна, менше 10%, але показує, що громада зацікавлена в аеропорті. А як назвати те, чим весь цей час займалися більш віддалені громади?
Черкаси всього на 50 км дальше від Києва, ніж Житомир. І смуга 2500. Ні інвестора, ні польотів.
Тут готовий хіба про Чернівці говорити. Виготовленням ПКД на реконструкцію. Виясняли кому належить земля під частиною ЗПС (так, там частина була в місті, а частина де-факто на землі сусідньої ОТГ), потім відводом цієї ділянки, щоб було майно в одних руках, переговорами з ОДА, передачею ПКД ОДА (бо замовником робіт може бути лише державний орган). Тепер ще з весни чи літа все на ОДА висить (читати на державі) і саме там і висне. Тендер на 9 березня призначений, але його вже двічі (або й тричі) переносили без пояснення причин. Невідомо чи не перенесуть ще раз. І в чому тут вина громади я не дуже розумію. Будуть продовжувати гратися в політику, будуть далі гроші йти аеропорту Сучави. А житомирська гроші куди підуть? В Київ/Бориспіль, що, як на мене, не так вже й страшно.Franek писав: ↑30 січня 2022, 14:30 В Житомирі знайшли інвестора на відновлення терміналу, зробили проект реконструкції за свої кошти, а тепер готові співфінансувати реконструкцію. Так, сума незначна, менше 10%, але показує, що громада зацікавлена в аеропорті. А як назвати те, чим весь цей час займалися більш віддалені громади?
Насколько я помню, терминал в Житомире появился потому, что Янэйру нужна была полностью собственная база (аэродром) для ТО лайнеров. Терминал был условием от местной власти. Тогда реальные полеты никто себе особо не представлял.
Сейчас ситуация - есть нормальный терминал, осталось воплотить государственно-частное партнерство в виде ВПП и остальной инфраструктуры.
Сейчас ситуация - есть нормальный терминал, осталось воплотить государственно-частное партнерство в виде ВПП и остальной инфраструктуры.
Я фанат як Чернівців, так і чернівецького аеропорту. І мені би хотілося зараз читати новини про те, як за кошти приватного інвестора будують новий термінал в Чернівцях, а регіон співфінансує реконструкцію ЗПС. Але на жаль. Нехай приклад Житомира і Запоріжжя буде показовим для всіх регіонів.syxiv_dan писав: ↑30 січня 2022, 15:19 Тут готовий хіба про Чернівці говорити. Виготовленням ПКД на реконструкцію. Виясняли кому належить земля під частиною ЗПС (так, там частина була в місті, а частина де-факто на землі сусідньої ОТГ), потім відводом цієї ділянки, щоб було майно в одних руках, переговорами з ОДА, передачею ПКД ОДА (бо замовником робіт може бути лише державний орган). Тепер ще з весни чи літа все на ОДА висить (читати на державі) і саме там і висне. Тендер на 9 березня призначений, але його вже двічі (або й тричі) переносили без пояснення причин. Невідомо чи не перенесуть ще раз. І в чому тут вина громади я не дуже розумію. Будуть продовжувати гратися в політику, будуть далі гроші йти аеропорту Сучави. А житомирська гроші куди підуть? В Київ/Бориспіль, що, як на мене, не так вже й страшно.
В Запорожье, кстати, по сравнению с Хмельницким, почти не строят жилья, но зато 800к населения, рядом город Днепр. Это другая планета.
И эта база, конечно, же должа была быть недалеко от КИЕВА. Так что находись Житомир за 500 км от столицы, никакого терминала там бы в помине не было.
Нет, не так. База могла быть и дальше. Важно было получить аэродром в свое управление. Где договорились, там и зашли. По сути, там только техники их. А им не очень важно расстояние от Киева.Bagach писав: ↑30 січня 2022, 15:53В Запорожье, кстати, по сравнению с Хмельницким, почти не строят жилья, но зато 800к населения, рядом город Днепр. Это другая планета.
И эта база, конечно, же должа была быть недалеко от КИЕВА. Так что находись Житомир за 500 км от столицы, никакого терминала там бы в помине не было.
Житомир підписав контракт з Онуром
Підписано договір з переможцем тендеру на реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир»
Перший ранок нового робочого тижня у голови Житомирської ОДА розпочався з надзвичайно важливої для Житомирщини події – підписання договору на виконання робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир» імені Сергія Павловича Корольова, з переможцем тендеру – компанією Onur Construction International – та містом Житомир.
І ось сьогодні, завдяки тому, що аеропорт «Житомир» був включений до програми Президента Велике будівництво на 2022 рік, ми переходимо від слів до справи. Переможець конкурсу, українська компанія з турецькими інвестиціями має великий досвід будівництва аеропортів, побудувавши злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя, термінал D та перон аеропорту Бориспіль, та веде роботи з будівництва аеропорту у Дніпрі.
За словами представників компанії, решту несприятливого для будівництва зимового часу та частину весни вони планують витратити на завершення проєктних робіт та мобілізацію необхідної техніки й вже до кінця травня розпочати роботи на території аеропорту.
Символічно, що співробітництво з турецькими інвесторами на Житомирщині продовжуємо одразу після підписання зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, яку на минулому тижні підписали президенти цих країн.
Загальна вартість робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги складає майже 800 млн грн, з яких 50 – це співфінансування з бюджету міста, а решта – кошти Держави. Передбачається провести земляні роботи, заміну покриття електричних мереж, встановлення нової системи освітлення, а також нової системи радіозв'язку, світлосигнального обладнання.
Наразі, за попередніми оцінками очікуваний пасажиропотік тут може складати до 700 тисяч пасажирів на рік в обох напрямках.
Підписано договір з переможцем тендеру на реконструкцію злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир»
Перший ранок нового робочого тижня у голови Житомирської ОДА розпочався з надзвичайно важливої для Житомирщини події – підписання договору на виконання робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Житомир» імені Сергія Павловича Корольова, з переможцем тендеру – компанією Onur Construction International – та містом Житомир.
І ось сьогодні, завдяки тому, що аеропорт «Житомир» був включений до програми Президента Велике будівництво на 2022 рік, ми переходимо від слів до справи. Переможець конкурсу, українська компанія з турецькими інвестиціями має великий досвід будівництва аеропортів, побудувавши злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя, термінал D та перон аеропорту Бориспіль, та веде роботи з будівництва аеропорту у Дніпрі.
За словами представників компанії, решту несприятливого для будівництва зимового часу та частину весни вони планують витратити на завершення проєктних робіт та мобілізацію необхідної техніки й вже до кінця травня розпочати роботи на території аеропорту.
Символічно, що співробітництво з турецькими інвесторами на Житомирщині продовжуємо одразу після підписання зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, яку на минулому тижні підписали президенти цих країн.
Загальна вартість робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги складає майже 800 млн грн, з яких 50 – це співфінансування з бюджету міста, а решта – кошти Держави. Передбачається провести земляні роботи, заміну покриття електричних мереж, встановлення нової системи освітлення, а також нової системи радіозв'язку, світлосигнального обладнання.
Наразі, за попередніми оцінками очікуваний пасажиропотік тут може складати до 700 тисяч пасажирів на рік в обох напрямках.
Це якось дуже мало. 800 млн за добудову майже кілометра смуги + її розширення по усій довжині. Якщо таки робитимуть це все, то щось мені підказує, що вартість зросте вдвічі.
Кстати, аэропорт отличный кандидат на отрытие рейсов лоукостов, так что не зря деньги закапывают. Думаю, прям со старта можно ожидать стандарный лоу кост набор: Варшава, Вена, Краков.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей