Візи та все про них...

AlexK
A380
Контактна інформація:

Re: Візи та все про них...

Повідомлення AlexK »

Hoaxer писав: а що окрім виписки з банку (АБСОЛЮТНО ВСЕЕЕ) окрім довідки з роботи (або якщо підприємець - свідоцтва та податкової декларації) повинно бути перекладено? )))))))
брони гостиницы (мой приятель бронировал через немецкое агентство, и я ему помогал переводить на португальский), документы на имущество и т.д.
Hoaxer
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення Hoaxer »

el ucranio писав: У тому й справа, що якраз тут чітко вони вимагають -
всі переклади мають бути португальскою мовою та завірені нотаріально...
:oops:
І принести переклади англійською, якось "стрьомно"... :? Ще переклинить їх та впаяють відмову у видачі візи... У Вас (Ваших знайомих) є позитивний свіжий досвід отримання візи з документами перекладеними англійською лише?
до мене (туристично) гості приїздили 2 тижні тому) з банку довідка англійською була + переклад на порт. свідоцтва підприємця та репорт з податкової. Я коли сам подавав на туристичну, то все англійською було.

ніхто там ніколи не вимагав документів які б "додатково довели зв*язок з україною" - на володіння квартир, машин і т.п.

А бронь готелю перекладали - це смішно просто :) я подавав і англійською і португальською, а бронював через hostelworld.com та hotels.com. Якщо брати до уваги що як доказ їм іде емейл, то похід до перекладача+нотаріуса це зайве )

якщо не вірите про англійську мову, напишіть в консульство листа, там відповідають оперативно: "Secção Consular da Embaixada de Portugal em Kiev" <s.cons@embport.kiev.ua>

краще писати англійською чи португальскою. у випадку листа українською португальський працівник переправляє його спершу на переклад.

можете написати наступне:
"Boa tarde! Queria saber se for possível entregar documentos de comprovativo dos meios de subsistência e de trabalho em Inglês. São originais emitidos pelo meu banco e minha empresa. Muito obrigado" / "Доброго дня! Хотів би знати чи можна подавати документи доказу на фін.забезпечення та роботи англійською. Це - оригінали видані моїм банком та місцем роботи. Дуже дякую"
Катя
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення Катя »

Ребята, кто получал немецкую визу? - это правильно, что на ней не стоит штампик посольства? (на предыдущих шенгенских визах - фр., чех, австр. - штампик был, а на немецкой нет)
de-bugger
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення de-bugger »

Катя писав:Ребята, кто получал немецкую визу? - это правильно, что на ней не стоит штампик посольства? (на предыдущих шенгенских визах - фр., чех, австр. - штампик был, а на немецкой нет)
вроде не ставят немцы на визах штампик, насколько я помню... они все равно при паспортном контроле сверяют визу со своим zentrale Ausländerregister (центральный реестр иностранцев) - база данных о иностранцах, в которую попадают в том числе и все заявители шегенских виз выданых Германией а так же информация о их выданых визах, пересечении границы, отказах во въезде в стану, отказах в выдаче визы... и т.п.
delitoff
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення delitoff »

Доброго времени суток.

Прошу Вашего мнения, консультацию. Ситуация следующая.
Друг приглашает в гости в Испанию, но так как получение визы в данную страну (по некоторым данным первая по отказам в выдаче виз украинцам) проблематично, то возникла следующая задумка, а именно – открывать польский шенген. Дабы внести ясность в ситуацию, поездку планирую так Киев-Катовице пересадка Катовице-Барселона (рейс на следующий день) визейром, теперь собственно что интересует может ли польский контроль не выпусти в Испанию или же Испанцы не впустить в страну?
Что собственно их может интересовать, что подготовить из документов?

Заранее спасибо за ответы.
Hoaxer
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення Hoaxer »

delitoff писав:Доброго времени суток.

Прошу Вашего мнения, консультацию. Ситуация следующая.
Друг приглашает в гости в Испанию, но так как получение визы в данную страну (по некоторым данным первая по отказам в выдаче виз украинцам) проблематично, то возникла следующая задумка, а именно – открывать польский шенген. Дабы внести ясность в ситуацию, поездку планирую так Киев-Катовице пересадка Катовице-Барселона (рейс на следующий день) визейром, теперь собственно что интересует может ли польский контроль не выпусти в Испанию или же Испанцы не впустить в страну?
Что собственно их может интересовать, что подготовить из документов?

Заранее спасибо за ответы.
ну для цього треба запевнити польських прикордонників, якщо спитають, що ви будете в Польщі весь час, або половину, або будете стрибати з країни в країну однакову кількість днів (типу 2 дні в Польщі, 2 дні в Чехії, 2 дні в Іспанії, знову день в Польщі). Аби уникнути можливих проблем можна передплатити якийсь готель на тиждень. Не бійтесь, як тільки ви отримаєте польський штамп, ніхто вас далі нічого питати не буде, хіба що перед посадкою на літак працівник авіакомпанії зажадає побачити що у вас є дійсна віза. Ніяких штампів і розмов з прикордонниками аж до відльоту з Катовіц до Києва не буде. І не переживайте, коли на наступний день будете летіти з Катовіц до Барселони, прикордонників також бачити не будете:)

Отже, при в*їзді треба мати - страховку, картку банківську бажано з чеком про залишок на рахунку та якусь сотню євро готівкою, про запас, та роздруківки(у) броні(ей) готелю(ів) :)

взагалі може бути що і слова не спитають, може бути просто спитають "з якою метою їдете і наскільки днів?", а можуть спитати все це + докази.
Davidoff
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення Davidoff »

Не зовсім коректно...

З іспанським запрошенням іти в польське консульство - абсурд.
Іспанське консульство зараз доволі привітне, набагато краще, ніж кілька років тому.
Щоб отримати польську візу, доведеться в консульство подавати оригінал чи факс підтвердження проплати готелю в Польщі - гроші будуть безповоротно втрачені плюс морока з листами-факсами.
А ще подейкують, буцім у катовицьких прикордонників є доступ до бази пасажирів, що вилітають з аеропорту найближчим часом. І після того, як Ви йому розповісте, яким чином збираєтесь провести тиждень у Польщі, він запросто спитає, чому це пасажир з таким само прізвищем та ім'ям має завтра летіти до Барселони :girlhost:
delitoff
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення delitoff »

Спасибо вам за ответы.
Перечитав не один десяток форумов по данной ситуации то можно сделать выводы что шансов 50/50. 
Относительно Испанского приглашения то оно устное. По словам друга, что бы сделать официальное приглашение то нужно справку о наличии жил площади для гостя + какая-то еще справка из полиции + euro.
Еще такой вопрос наличие обратных билетов будет ли убедительным что у меня туристические цели, ну или типа того?
В общем буду пробовать. О результатах отпишусь, обещаю.
cub
Airbus A319
Контактна інформація:

Повідомлення cub »

А ще подейкують, буцім у катовицьких прикордонників є доступ до бази пасажирів, що вилітають з аеропорту найближчим часом.
Забить на Катовице и вылететь в Мадрид райяном из Кракова. Кстати с поляком реально договорится об возврате денег за проживание или взять более дорогой номер на меньший срок.
delitoff
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення delitoff »

cub писав:
А ще подейкують, буцім у катовицьких прикордонників є доступ до бази пасажирів, що вилітають з аеропорту найближчим часом.
Забить на Катовице и вылететь в Мадрид райяном из Кракова. Кстати с поляком реально договорится об возврате денег за проживание или взять более дорогой номер на меньший срок.
В моем случае так не экономично и много заморочек :( Добираться с Катовице до Кракова а потом еще с Мадрида в Барселону, так как конкретно нужно в Барселону.
el ucranio
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення el ucranio »

XII писав:расскажите про получение туристического мульти шенгена в эстонском консульстве, если у кого-то был опыт, пожалуйста
На жаль, не можу дати інформації про туристичний мульти шенген у естонців, але дуже сумніваюся, що дадуть з першого разу.

У мене був бізнес мульти шенген у них два роки тому. Чесно кажучи - сподобалося їх відношення до заявника. Подавав документи не сам, але при подачі в папку замість авіаквитків Київ-Таллін-Київ вклали квитки Київ-Таллін-Вільнюс-Таллін-Київ. Якби не це, то дали б навіть без моєї особистої присутності в консульстві...
Але замість можливої моментальної відмови мені особисто на мобільний подзвонив консул, спитав куди я лечу (в Таллін!) і повідомив, що з такими квитками мені візу не дадуть. Запросив на особисту співбесіду з новими квитками. Прийшов, дві хвилини з ним поговорив, через ще пять хвилин при мені надрукували та вклеїли в паспорт той мульти-шенген.

Скоріш за все туристичний з першого разу не дадуть. Потрібно щоб у Вас була хоча б одна вже естонська віза вірно використана. А це досить не просто - квиточки на літак до них не дешеві, з пересадками не бажано, а сухопутно - це добу в поїзді їхати, а потім ще на автобусі з Пітера.

І ще ремарка - якщо отримаєте їх мульти шенген, то потрібно буде хоча б трохи через них (чи до них) їздити. Інакше потім точно більше не дадуть... У мене колега на роботі теж мала річний мульти шенген у них, але за той рік жодного разу так їх і не відвідала... На наступний рік при подачі їй на цей факт вказали, але (знову ж таки - молодці!) не відмову поставили, а просто одноразову візу.
uahero
Airbus A340
Контактна інформація:

Повідомлення uahero »

delitoff писав:Спасибо вам за ответы.
Относительно Испанского приглашения то оно устное. По словам друга, что бы сделать официальное приглашение то нужно справку о наличии жил площади для гостя + какая-то еще справка из полиции + euro.
Какая прелесть - а как устное приглашение в посольство подавать? Из уст в уста? :grin:
Hoaxer
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення Hoaxer »

Перечитав не один десяток форумов по данной ситуации то можно сделать выводы что шансов 50/50. 
Еще такой вопрос наличие обратных билетов будет ли убедительным что у меня туристические цели, ну или типа того?
не купуйте квитки до 100% впевненості що буде віза. Або купуйте якщо вони такі дешеві:)
delitoff
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення delitoff »

Hoaxer писав:
не купуйте квитки до 100% впевненості що буде віза. Або купуйте якщо вони такі дешеві:)
Спасибо еще раз.
:plane:
XII
A380
Контактна інформація:

Повідомлення XII »

el ucranio писав:На жаль, не можу дати інформації про туристичний мульти шенген у естонців, але дуже сумніваюся, що дадуть з першого разу.

У мене був бізнес мульти шенген у них два роки тому. Чесно кажучи - сподобалося їх відношення до заявника. Подавав документи не сам, але при подачі в папку замість авіаквитків Київ-Таллін-Київ вклали квитки Київ-Таллін-Вільнюс-Таллін-Київ. Якби не це, то дали б навіть без моєї особистої присутності в консульстві...
Але замість можливої моментальної відмови мені особисто на мобільний подзвонив консул, спитав куди я лечу (в Таллін!) і повідомив, що з такими квитками мені візу не дадуть. Запросив на особисту співбесіду з новими квитками. Прийшов, дві хвилини з ним поговорив, через ще пять хвилин при мені надрукували та вклеїли в паспорт той мульти-шенген.

Скоріш за все туристичний з першого разу не дадуть. Потрібно щоб у Вас була хоча б одна вже естонська віза вірно використана. А це досить не просто - квиточки на літак до них не дешеві, з пересадками не бажано, а сухопутно - це добу в поїзді їхати, а потім ще на автобусі з Пітера.

І ще ремарка - якщо отримаєте їх мульти шенген, то потрібно буде хоча б трохи через них (чи до них) їздити. Інакше потім точно більше не дадуть... У мене колега на роботі теж мала річний мульти шенген у них, але за той рік жодного разу так їх і не відвідала... На наступний рік при подачі їй на цей факт вказали, але (знову ж таки - молодці!) не відмову поставили, а просто одноразову візу.
ок, понятно, спасибо за информацию!!
Катя
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення Катя »

el ucranio писав:
XII писав:
але при подачі в папку замість авіаквитків Київ-Таллін-Київ вклали квитки Київ-Таллін-Вільнюс-Таллін-Київ. .... на мобільний подзвонив консул, ..... і повідомив, що з такими квитками мені візу не дадуть.
подскажите, пожалуйста, а в чем проблема, если билеты в несколько стран? - всё равно влетать в / вылетать из Эстонии? или Вы там вообще не собирались задерживаться?
и как Вам удалось "явиться с новыми билетами"? Авиабилеты ведь всегда оплачиватся при бронировании - т.е. купили билеты дважды?
XII
A380
Контактна інформація:

Повідомлення XII »

Авиабилеты далеко не всегда оплачиваются при бронировании. Именно поэтому в посольствах рекомендуют не выкупать билеты до получения визы, а только бронировать их.
Sergiy Dn.Ua
Airbus A318
Контактна інформація:

Повідомлення Sergiy Dn.Ua »

XII писав:Авиабилеты далеко не всегда оплачиваются при бронировании. Именно поэтому в посольствах рекомендуют не выкупать билеты до получения визы, а только бронировать их.
первый раз такое слышу. Это какие посольства вы имеете в виду ?
Hoaxer
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення Hoaxer »

Sergiy Dn.Ua писав:
XII писав:Авиабилеты далеко не всегда оплачиваются при бронировании. Именно поэтому в посольствах рекомендуют не выкупать билеты до получения визы, а только бронировать их.
первый раз такое слышу. Это какие посольства вы имеете в виду ?
ну взагалі усно усі рекомендують не роботи повних грошових розрахунків. Деякі пишуть прямо в переліку документів як примітку в низу. Можете пошукати у іспанців в ПДФках з вимогами документів.

До речі, щодо Естноії та багаторазової візи - у них же на сайті вся інфа є http://www.estemb.kiev.ua/ukr/viza/aid-568:
У випадку багаторазової візи – можна пред’являти документи щодо автотранспорту стосовно лише першої запланованої поїздки.

У випадку багаторазової візи – можна пред’являти підтвердження щодо житла стосовно лише першої запланованої поїздки.
і там навіть примітка щодо користування нею є! http://www.estemb.kiev.ua/ukr/viza/aid-668
el ucranio
Airbus A330
Контактна інформація:

Повідомлення el ucranio »

Катя писав:
el ucranio писав: але при подачі в папку замість авіаквитків Київ-Таллін-Київ вклали квитки Київ-Таллін-Вільнюс-Таллін-Київ. .... на мобільний подзвонив консул, ..... і повідомив, що з такими квитками мені візу не дадуть.
подскажите, пожалуйста, а в чем проблема, если билеты в несколько стран? - всё равно влетать в / вылетать из Эстонии? или Вы там вообще не собирались задерживаться?
Проблеми в тому немає, якщо затриматися в Естонії (чи іншій країні) на 2-3 дні, а потім летіти далі. В тому ж випадку по квиткам виходило, що я, скажімо в 15:30 прилітав до Талліну, а вже в 17:00 мав рейс на Вільнюс... Відповідно, в такому випадку, Естонія не була метою подорожі, а лише транзитною державою...
На що і вказав мені консул.
Катя писав:и как Вам удалось "явиться с новыми билетами"? Авиабилеты ведь всегда оплачиватся при бронировании - т.е. купили билеты дважды?
Вам вже відповіли тут. Я не знаю як воно було в тому випадку, але ключове слово - бізнес віза. Тобто, я дійсно мав відрядження туди, і всі fees потім виставлялися основному споживачеві послуг за океаном. А в такому випадку дуже рідко беруться квиточки на розпродажу, а, як правило, найдорожчі у класі, які можна повернути втративши лише якісь копійки.
Відповісти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей