І так почнемо з покупки квитка. На сайті UTAir.ua така можливість відсутня. Єдиний сайт, де реально купити квиток на рейси UTAir Україна, це
http://tickets.avianews.com/ . Все просто. Електронний квиток приходить протягом 5 хв.
Реєстрація. Онлайн реєстрація відсутня, що для мене є невеликим мінусом. Реєстрація відбувається у секторі 3, аеропорта Жуляни. Киди пройти потрібно через дворик. Прийшлось уточняти куди йти, так як жодних вказівників не було. По аналогії з польотом у Сімферополь минулого літаком авіакомпанії WizzAir, я вважав що реэстрація повинна бути а центральному залі. Зразу ж за столом реєстрації пункт проходження контролю авіабезпеки. Все стандартно, нічого нового.
В залі очікування перше що привернуло увагу це карта польотів UTAir:

- Карта польотів UTAir у залі очікування
Цікаво, Москва - Київ теж у проектах є? На карті зарисовано. А от Київ - Львів, не видно.
Виліт був затриманий, через погані метеоумови у Львові. Спочатку скзалаи що протягом години буде інфромація, апе потім перенесли рейс на 5:00 наступного дня. Після цього почалися наїзди на представника компанії. У нас же народ не в курсі, що у випадку відміни рейси надається готель. Як відомо, нашим людям всі повинні кланятись. Це можна зарахувати в адрес компнаії, так як представнику варто було пояснити, що у випадки відміни рейсу буде надано готель. Я, не очівкуючи продовження цієї історії, уточнив чи можу поміняти квиток на рейс QU512, який відправляється зранку в 9.20. Можна, потрібно йти в касу. Після зняття з реєстрації, пішов у касу. Дуже здивувало, що переоформлення заняло майже 20хв. (!!). М’яко кажучи дивно для 21 століття.
Зранку вже знав всі особливості аеропорта Київ-Жуляни. Тому знайти реєстрацію було без проблем.
Як виявилось рейс таки скасували, так як Львів почав приймати десь 7:00 ранку. По табло аеропорта Бориспіль, рейс PS 034 вилетів у 6:45. Враховуючи що пасажирів було небагато, UTAir вирішили об’єднати вечірній (17.02) і ранішній (18.02) рейси.
Борт ATR-42 300, реєстраційним номер UR-UTB, стояв за 100 м., до виходу.

- UR-UTB
Тим не менше подали автобус, котрий завтрав близько 20 пасажирів, зробив великий круг щоб доставити пасажирів до літака.
Бортпровідник був один. Мабуть компанія і не розраховувала на велику кількість пасажирів в перші дні в нельотний сезон.
Салон літака явно видно що не новий, але в літаку чисто, поломок, які харанктерні для Аеросвіта і ко., замічено не було.
Переше на що звернув увагу, що у салоні дуже холодно. Куртку вирішив не змінамати. Але ще вспіли набрати висоту, як клімат нормалізувався і вже було протилежні відчуття.
Перед вильотом стандартно інструктаж з техніки безпеки. Після чого ботпровідник запропонував цукерку-льодяник.
Виліт вчасно, можливо до 5 хв. запізнення, що само по собі не важливо. Заповненість салону була десь 50%, при тому десь 10 пасажирів були з вечірнього рейсу.
На снідок було запропоновано чай, соки (томатний, яблічний і апельсиновий) та воду. І печиво. Я вибрав чай. Бортпровідник запропонував також лимон. Що само по собі рідкість. Не пригадую коли на борту пропонували лимон до чаю.
Політ тримав приблизно 1 год. 15 хв. Капітан виходив один раз зв’язок. Говорив українською, російською і англійською. В салоні доволі тихо. Після першого польоту гвинтовим літаком Saab 340 компанії МарсРК, а поті Південних Аіваліній у мене склалося враження що гвитові літаки дуже шумні. Але у салоні літаків Fokker-50 та ATR-42 рівень шуму суттєво нижчий.
Але найбільше що запам’яталося з цого польоту, це надзвичайно м’яка посадка у Львові. Наразі найм’якша з усіх.
Ура, я у Львові. Залишилось ще 60 км. стаху маршруткою і я в рідних краях.
Назад летів рейсом QU511, в неділю. Стандартно для Львова, на регіональні рейси посадка здійснюється у пасажиському павільйоні, сектор 3. Реєстрація почалась чуть пізніше 16:00. Пасажирів було всього 10. Перше що кинулось у очі, це посадкові квитки, виписані вручну. Таке бачу вперше.
На цей раз жодних затримок не було. Вилетіли десь на 5 хв. раніше. Як і в попередньому рейсі, був всього один провідник. Точніше на цей раз була ботпровідниця Маряна.
Обід трохи відрізнявся. Напитки пропонували такі ж самі: чай, соки та воду. Печення ж були інші.
Політ тривав близько 1 год. 20 хв. Сіли м’яко. У Києві вже було темно.
Оцінка буде наступна (макс. 5):
Загальгні враження: 4.5
Оформлення квитка, реєстрація: 3
Обслуговування: 5
Пунктуальність: 5 (не думаю що варто причисляти відміну рейсу через погодні умову в пасив компанії).
UTAir запропонувала пасажирам у напрямку Київ - Львів - Київ хорошу альтернативу МАУ та Дніпроавіа з дуже зручним розкладом як для жителів Львова, так і Києва. Друге питання в тому, що поки що цю інформацію не донесли до пасажирів. Той факт що їхні рейси відсутні в багаьох системах бронювання, явне не грає на користь авіакомпанії. Залишається побажати їм розвиватись і прибирати вище вказані прогалини. Наразі для себе для найближчих подороджей до Львова вибираю UTAir.